Autor Subiect: Amortizoare spate cu urme de ulei  (Citit de 28900 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Amortizoare spate cu urme de ulei
« Răspuns #10 : 31.Aug.2011, 01:37:05 p.m. »
Pai el s-a uitat cu lanterna pe sub masina dar daca standul pe care ai facut itp-ul a gasit ca amortizoarele sunt in parametrii atunci asa e.  :)

@xim
Nu cred ca standul lor avea probleme. La cum arata drumurile de la noi (tu locuiesti in Maramures si drumurile nu sunt prea grozave acolo din cate stiu) eu zic ca sunt valori normale. Poti, pentru linistea ta, sa faci inca un test la un alt service, nu cred ca e prea scump.
« Ultima Modificare: 31.Aug.2011, 01:39:01 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 31.Aug.2011, 01:42:46 p.m. »
Daca stau sa ma gandesc mai bine, nu cred ca au facut la ITP proba la telescoape. Singura proba dinamica a fost cea de franare pe fata si mai apoi pe spate. Doar daca acelasi stand face proba si la telescoape. Nu au balansat masina deloc ?!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline adrian_r5

« Răspuns #12 : 31.Aug.2011, 01:44:13 p.m. »
Ai facut mai mult ca sigur testul pentru telescoape cand ai facut ITP-ul.   :)
Din ce citesc aici - la pag. 31 - nu vad sa scrie ca ar fi obligatoriu testul amortizoarelor la ITP ci doar o "inspectie vizuala".
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 31.Aug.2011, 01:54:42 p.m. »
Foarte interesant materialul , merci.   :pardon:

Inseamna ca atunci nu se face un test de amortizoare la ITP iar din ce am vazut in tabel la pagina 31 la "Amortizor neetans" e trecut  DMi  (defectiune minora) - defectiune tehnica ce nu are un efect semnificativ asupra sigurantei rutiere si protectiei mediului.

@gabineg
Deci e posibil ca cel de la ITP sa fi observat scurgerile dar sa nu le fi amintit in discutia cu tine.  Cum ii spuneam si lui @xim, poti face un test de amortizoare la un alt service. Eu cand stateam in Bucuresti am facut un asemenea test la Meridian pe Iuliu Maniu. Nu mai tin minte exact cat a fost dar nu a fost scump.

Offline xim

« Răspuns #14 : 31.Aug.2011, 01:58:17 p.m. »
- la mine s-a facut testul la itp, anul acesta.
- @rexkrokiDAU - cu drumurile cam ai dreptate, din pacate, insa faceam comparatie cu vechiul logan la care la itp-ul de 4 ani, i-am facut un test de amortzoare, iar valorile aratau cam la fel, masina fiind rulata pe aceleasi drumuri si avand dublu km.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #15 : 31.Aug.2011, 02:17:01 p.m. »
Stiu, si eu am un Logan din 2006 pe care in prezent il conduce tata. Si nici acolo nu sunt probleme cu amortizoarele. Si circula si pe drumuri neasfaltate cand merge la tara.

Cand am spus ca sunt normale ma refeream la telescoapele cu care vine echipat SX4-le, nu faceam comparatie cu alte masini. La SX4-le meu s-au schimbat toate telescoapele pe la 45000 km, am povestit aici.  Cand am inmatriculat masina in Elvetia i-au facut un fel de ITP si amortizoarele au iesit in parametrii dar din cate imi aduc aminte parca erau undeva pe la 70 %.

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
« Răspuns #16 : 19.Sep.2011, 07:06:49 p.m. »
Din pacate am vazut ca si eu am urme de ulei pe telescoapele din spate, m-am hotarat sa le schimb si -am interesat cam cat costa :
250-320 ron/buc Sachs cu gaz iar pe fata cam 500-550 ron/buc tot Sachs.
 Am mai facut un ''test'' si anume m-am intalnit cu un prieten care are si el un SX4, 1,5 benzina si am masurat distanta dintre roata si aripa, pe fata imi intra pumnul iar pe spate nu prea, la mine nici pe fata nu am loc sa bag pumnul, asa ca luna viitoare ma duc la un test si cred ca e nevoie sa le schimb pe toate 4.
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline adrian_r5

« Răspuns #17 : 19.Sep.2011, 07:43:55 p.m. »
Am mai facut un ''test''
Si ce ai testat cu acest "test" ... sau altfel spus la ce concluzie finala ai ajuns  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 19.Sep.2011, 09:10:14 p.m. »
Am mai facut un ''test''... am masurat distanta dintre roata si aripa, pe fata imi intra pumnul iar pe spate nu prea, la mine nici pe fata nu am loc sa bag pumnul...
Distanta dintre roata si aripa nu este data de "inaltimea telescopului" ci de taria arcului si incarcarea masinii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BigAir

« Răspuns #19 : 19.Sep.2011, 10:45:51 p.m. »
rotile sunt la fel de mari? intreb si eu  :D
  • Skoda Octavia 3 combi