Autor Subiect: vanat de santajisti  (Citit de 3943 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ulise

vanat de santajisti
« : 27.Aug.2011, 04:29:40 p.m. »
In data de 15.04.2011, la o intersectie de alei, ce nu exista pe harta, am fost vanat si "prins" de de cei ce intra in tine, cand tu trebuie sa cedezi trecere. Asta ca sa te santajeze, sa le dai bani, sa nu ramai fara permis.
Cum s-a intamplat:
Eram parcat pe o alee, aproape de intersectia cu alta alee( cu masina de serviciu- Peugeot 207). Interesctie in forma de "T". Plec din loc, ma asigur sa nu vina nimic din dreapta. Merg usor. Nu venea nimic. Dupa ce intorc capul, sa imi vad de drum, ma trezesc ca ma proptesc de o masina ce venise din dreapta mea, cu viteza( practic a intrat in mine acea masina). Eu avand viteza foarte mica( aveam cam 10km/ora, mi-am zgariat foarte putin spoilerul in coleziunea cu janta stanga fata a celeilalte masini. Acea masina avea cateva zgarieturi superficiale pe janta, alaturi de altele vechi. La volan o femeie. Ea nu coboara. Coboara un barbat din dreapta. Face poze masinii mele. Imi spune ca la asigurator nu merge pentru "amiabila". Eu ii spun ca merg la Politie, dar daca declaram, imi lua permisul. Il sun, caci facusem schimb de telefoane. Imi cere 250 euro, pretextand ca atat costa reparatia jantei, altfel merge la Politie. Incerc sa il ademenesc sa vina in orice loc, sa faca "cunostinta" cu mai multi prieteni de ai mei. Dar el nu vrea decat la Politie sa ne vedem.Avea "cartile" bine facute. In cele din urma, daca nu obtine nimic de la mine, declara accidentul. Am aflat cum ca, cu asta se ocupa.
 Am fost la Politie si eu, a doua zi. Mi s-a retinut permisul. Am depus contestatie, apoi. Acum am permisul de conducere, pana la pronuntarea sentintei.
In data de 25 august, am fost la proces. S-a amanat, mi s-a cerut sa scriu ce vreau si ce probe doresc. Pana aici e bine.
Tot pe 25 august m-am interesat si de soarta Plangerii depuse la Sectia de Politie. A fost trimisa catre Politia Rutiera. Merg la Politia Rutiera Aici, dupa mai multe telefoane, se afla unde e dosarul. Merg la politistul ce se ocupa de Petitie. Acesta citeste de fata cu mine Plangerea, motivand ca abia a primit-o( desi era acolo de cam 3 luni). Ce credeti ca imi spune: ca nu e caz de santaj, caci si pe el l-a lovit unul cu masina, iar el ia cerut vinovatului 5 milioane lei vechi. Dupa ce i-am explicat din cuvinte( desi citise), cum a fost coleziunea( caci accident nu il pot numi), imi raspunde eschivat, cum ca procurorul va hotari. In concluzie, el mi-a insuflat raspunsul, dar eu am fost capcaun si nu am vrut sa inteleg.

Iata zgarieturile de pe masina mea, ca sa va faceti o idee:

« Ultima Modificare: 27.Aug.2011, 04:36:31 p.m. de ulise »
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: vanat de santajisti
« Răspuns #1 : 27.Aug.2011, 10:46:32 p.m. »
Imi pare rau pentru permis, dar te felicit pentru felul cum ai procedat pentru ca in acest mod nu incurajam astfel de practici. Stiu ca mai reprezinta o bataie de cap, dar poti sa ceri in fata judecatorului o experiza auto facuta de un expert independent/autorizat pe care o vei plati tu desigur, iar in cazul in care se dovedeste ca esti nevinovat sa fi despagubit conform pretentiilor tale in care se include si pretul expertizei.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 27.Aug.2011, 11:16:04 p.m. »
sper ca ai dat in judecata doamna nu politia.. ca daca ai dat politia nu o sa rezolvi nimic.. aa si iti trebuie si niste pile ca doamna sigur are.. crede-ma

Offline ulise

« Răspuns #3 : 27.Aug.2011, 11:38:30 p.m. »
Am facut Contestatie, penturu anularea Procesului- Verbal, prin care mi s-a suspendat Permisul de Conducere. Pe baza acestei Contestatii, acum este un Proces. Eu vreau sa demostrez realitatea, cum c,a eu am fost cel lovit. Nu am nimic cu Politia, chiar voi spune, ca legal, Politia si-a facut datoria. Numai ca, dupa cum s-a mai vazut si la TV, exista aceasta tipologie de indivizi/ infractori, care profita de lege, sa faca bani. Iar daca nu fac bani, te lase fara Pemis.

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 27.Aug.2011, 11:51:01 p.m. »
judecatorii au "ordin" sa nu mai dea castig de cauza cetatenilor care fac contestatii; asta pentru ca se facea gaura in buget. am fost martor in un astfel de proces.. si de geaba. cetateanul cinstit a ramas pagubit in plus si de 1ooo  de lei cheltuieli de avocat :( pe langa amenda si permis.

si mai stiu un Suzukist de al nostru care se tot judeca de 1 an cred si pana la urma i-a venit randul sa se dea batut si sa dea carnetul.

Offline ulise

« Răspuns #5 : 28.Aug.2011, 11:04:17 a.m. »
Stiu de acel "ordin". Dar, sper, ca, in cazul dat, fiind "alta mancare de peste", sa se intample altceva.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 28.Aug.2011, 01:13:34 p.m. »
Interesant... Multa bafta si sa ne tii la curent!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 28.Aug.2011, 04:57:47 p.m. »
Da-mi voie sa remarc si eu tenacitatea cu care te "incapatanezi" sa actionezi corect. Desi nu-s in stare sa-ti ofer o solutie pentru situatia actuala pot sa-ti sugerez una preventiva pentru cele viitoare (cu speranta ca totusi ele sa nu existe): http://www.suzuki-club.ro/forum/in-car-entertainment/camere-personale-de-supraveghere-a-traficului-%29/
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ulise

« Răspuns #8 : 28.Aug.2011, 07:16:17 p.m. »
Da, multam. Stiu de camere micute, pe care le poti fixa in habitaclu.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #9 : 29.Aug.2011, 09:12:41 a.m. »
Interesant incident .. nota 10 pentru atitudine :)

Cat despre camere nu se accepta drept dovada in proces ...