Autor Subiect: PROBLEMA FRINA DE MINA  (Citit de 1546 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sakura77

PROBLEMA FRINA DE MINA
« : 24.Aug.2011, 12:26:11 p.m. »
salutare  ,  suza mea tocmai ce a iesit din garantie , evident trebuia sa apara o  problema  ;)

am fost in concediu la munte si am avut urmatoarea problema

Am parcat in panta si ca tot omul am tras frina de mina , am bagat masina in viteza si am luat piciorul de pe frina vrind sa cobor  :dknw: :dknw: :dknw:  dar cum sa cobor cind masina a luat-o la vale  :-)) :-)) :-))

aceeasi problema am avut-o acum 20.000 km si baietii de la service mi-au curatat si reglat sabotii pe spate

este un lucru normal ?
exista o modalitate mai simpla de a stringe cablul de la frina de mina ?
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

Re: PROBLEMA FRINA DE MINA
« Răspuns #1 : 24.Aug.2011, 01:11:31 p.m. »
gata , am rezolvat problema in 15 min , totul  era in manualul de service  :D

cablul de la frina de mina se stringe infiletind piulita marcata cu 2

pentru a ajunge acolo nu se desface toata consola ci doar suportul de pahar cu butoanele de esp/incalzire scaune/control tractiune

dar oare este normal sa reglezi frina asa de des ?
« Ultima Modificare: 24.Aug.2011, 01:13:03 p.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: PROBLEMA FRINA DE MINA
« Răspuns #2 : 24.Aug.2011, 01:17:43 p.m. »
A mea nu a tinut de cand am luat-o noua; pe spate am frane pe discuri; au reglat-o la service de 3 ori dar nu ingheata rotile pe spate sa pot sa intorc cu frana de mana; ultima data cand au reglat-o, "ingheta" doar roata de pe dreapta spate, dar a tinut doua zile. Pana nu ma bag eu sub ea sa vad ce si cum se regleaza franele cu disc pe spate, nu ma mai stresez.

La frana pe tamburi are un autoreglaj, ce se calibreaza cand esti incarcat si pui o frana brusca; daca nu se intampla atunci poti sa incerci sa o mai impingi reglaju cu vreo doi dinti dar ai grija sa se miste tamburul liber.
SAYURI, o gheisa plina de talente