P-aia de iarna sigur n-o pierzi.
Vad ca n-o povestit nimeni ce o fost la meeting
Desi n-am talent de povestitor, ma risc
Asadar si prin urmare, "lista" de ora 11:- evident ca n-a reusit sa plece la 11:- (roviniete lipsa, aglomeratie mare in Voluntari) s.a.m.d. Cei de la ora 13 au plecat chiar mai devreme si gasca s-a marit pe traseu.
Dupa ce am terminat de pus stickerele aniversare, incarcati cu energie pozitiva, am plecat la drum. Drumul spre Sucevita nu este deloc spectaculos, o mare parte din el fiind pe E85 - un drum foarte anost si plin de politie.
Totusi @Andrei Suzuki si @SGD au animat putin drumul la iesirea din Bacau unde s-au "tras" nitel....ei ar mai fi vrut dar au fost anuntati de ceilalti participanti la trafic de prezenta unui echipaj de politie in Bogdan Voda (prima localitate de dupa Bacau). Dupa pauza din Roman, (Mariko Inn), cel putin pentru mine, drumul a inceput sa fie tare, tare plictisitor....chiar am inceput sa visez cu ochii deschisi la horinca ce urma sa o bem si "networking-ul" ce avea sa urmeze.
(Sa nu credeti ca au fost asa putine opriri...au fost chiar multe si asta si din cauza mea - rezervor de benzina foarte mic
si consum mare
)
Intr-un final (recunosc....drumul a fost luung) am ajuns in parcarea "minunatului" (vezi vedea mai tarziu de ce am scris asa) Hotel Ieremia Movila. Acolo ne asteptau deja colegii @rexkroki, @sx4 sedan 2009, @sficiu, @ASZ, @XIM, @SSXX4.
"Loviti" de aerul rece si curat de Bucovina aproape instant, am simtit nevoia unei gustari reci (gustarea pe care o asteptam conform programului). Zis si facut. Totusi sa ne ducem bagajele inainte de a ne apuca de treaba.
Surpriza. O parte din camerele noastre erau ocupate in conditiile in care rezervarea avea 5 saptamani vechime, avansul fusese depus in contul societatii comerciale care administreaza Hotelul, vorbisem inclusiv VINERI 23.09 si mi se confirmase rezervarea. Si asa a inceput un scandal in toata regula cu doamna Nichitean Marioara, doamna care este cel putin cretina la cap, daca nu mai mult. Asadar aceasta minunata doamna la un moment dat a gasit solutia castigatoare: va dau banii inapoi si plecati acasa!!! Moment in care atat eu, cat si Dan (prietenul @AndreeiT) am izbucnit...n-are rost sa relatez amenintarile ce au urmat.
Totusi am reusit sa ne cazam cu totii in minunatul hotel (serios zic..hotelul este foarte misto) dar asta numai dupa ce am beneficiat de ajutorul lui @rexkroki care a reusit sa le explice turistilor deja cazati (erau austrieci) situatia si acestia s-au mutat la o pensiune din apropiere.
Va rog insistent sa nu uitati sa ii faceti un review frumos acestui minunat hotel aici.Dupa episodul problema cu cazarea, pot spune ca sticla de whisky pe care a desfacut-o domnul Alin Radu, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru prezenta lui la aniversarea a 3 ani de
SuzukiClub, a calmat spiritele si a deschis o seara minunata care s-a lungit pana in zorii diminetii.
Sambata a inceput cu ceva emotii - aveam indoieli privind calitatea micului dejun dupa incidentul de Vineri seara, dar totul a fost ok. Dupa ce ne-am incarcat bateriile cu un mic dejun delicios ne-am mobilizat pentru plecare: prima oprire Manastirea Sucevita - una dintre cele mai frumoase manastiri din Bucovina. Incepand cu 1 August 2010, aceasta a fost inclusa in Lista Patrimoniului UNESCO, fiind singura biserica care include o reprezentare a scarii Sfantului IOAN Scararul. Biserica este singurul lacas de cult pictat, care nu a fost fondat de catre un print conducator, aceasta fiind construita de “Trei frati Movila” – totusi familia Movila era urmasa a lui Petru Rares din partea materna.
Fiecare din cele cinci turnuri are cate un plan diferit. Turnul patrat al portii cu turnuletul octagonal ascutit este in mijlocul peretelui nordic. O poarta de intrare arcuita, cu stalpi grei pe fiecare parte, conduce catre asezamantul monarhal. Deasupra boltii de la poarta de intrare se afla o nisa in semicerc, pictata cu Invierea si cu haina de razboi a Moldovei gravata. Deasupra portii de la intrare se afla doua caturi cu camere.
Dupa scurtul moment ecumenic, am plecat cu pasi apasati spre un "momument" putin mai atipic - PALMA
(multumesc @vitaminaC pentru "hint"). Aici colega noastra @krantz a reusit sa ne organizeze pentru momentul foto al intalnirii - abia astept sa vad ce poze au iesit.
Peisajul oferit de acest popas ne-a inspirat pentru un concurs putin mai atipic, inspirat din show-ul de succes TopGear
. Repede repejor am facut 7 echipe, echipe care au primit cate o lista scrisa de mana cu 30 obiecte. Dupa ce toti s-au intrebat ce este de fapt cu acele obiecte (enumeram: gheata, mustar, os, insecta, etc.), ei bine acele obiecte trebuiau sa fie stranse de echipe, urmand ca echipa care strange cel mai repede numarul cel mai mare de obiecte din lista sa castige premiile puse la bataie de partenerul concursului,
Suzuki Autonet. Cred ca mai multe cuvinte despre concurs ne pot spune cei care au participat la acest concurs, eu voi aminti doar premiile oferite de partenerul concursului si anume 4 genti voiaj Suzuki, 4 ursuleti Suzuki si 4 sepci Suzuki. Deasemenea
SuzukiClub a oferit 2 mentiuni, 8 brelocuri Suzuki
Dupa ce ne-am distrat la concursul
Give me 5, am zis ca e momentul sa mancam ceva bunut si asa am ajuns la Cabana Poiana Putna.
Dupa ce am "servit" pranzul, ne-am imbarcat cu mic cu mare in Suze si am plecat catre una dintre ctitoriile domnitorului Stefan Cel Mare (al carui mormant se afla aici) – Manastirea Putna. Este una dintre cele mai importante manastiri din Bucovina, in cadrul acesteia gasindu-se si un muzeu cu exponate din vremea voievodului, cum ar fi: manuscrise legate in piele sau batute in metal, psaltiri batute in argint si vesminte sfinte, broderii tesute cu fir de aur si multe altele. Poate ca veti spune ca toate manastirile arata la fel, aceasta se deosebeste prin turla cu 2 etaje sau pe partea interioara se afla o fereastra pe fiecare latura, iar in partea superioara, mai ingusta, se regasesc 4 ferestre.
Dupa o zi asa plina de evenimente incet, incetisor am plecat spre pensiune. Dupa aproape 1h de odihna ne-am asezat din nou la masa pentru un ospat bucovinean - ciorba radauteana + tochitura moldoveneasca. Cam multe calorii, nu? Pentru a mai scapa de calorii am iesit afara unde ne astepta focul de tabara (fara muzica la chitara din pacate...
) si "intaritorul" aka horinca de maramu'
Am zis ca nu am ars suficiente calorii asa ca ne-am intors la caldurica pentru urmatoarea provocare pregatita de SCR: Concursul de KARAOKE
. Desi instalatia audio pusa la dispozitie de aceeasi "minunata" pensiune a lasat de dorit, tin sa felicit participantii la KARAOKE, in special pe @SSXX4 si pe
Sogorite. Evident ca toata lumea a primit un premiu pentru curajul de care au dat dovata, premiul oferit de
Suzuki ROMANIA - umbrela Suzuki
, premiile fiind oferite de domnul Alin RADU -
Suzuki ROMANIA.
Da, si de aceasta data am votat "Cea mai tare masina din parcare". In urma votului, pentru prima data de cand organizam acest concurs, am avut 2 masini castigatoare: masina mea, Suzuki Vitara, si masina colegului @Andrei Suzuki - Suzuki Swift SPORT, cu cate 6 voturi pentru fiecare masina. Impreuna cu @Andrei Suzuki am decis sa cedam premiul oferit de
Suzuki VALCEA masinii de pe locul 2, Suzuki SX4 SEDAN al carei mandru posesor este SX4 Sedan 2009. Acesta a castigat din partea prietenilor de la
Suzuki VALCEA o revizie "simpla" - schimb de ulei si filtre.
Seara a continuat in dulcele stil SCR, tort 3 ANI SCR (multumesc @hubbabuba si @sfichiu), KARAOKE - la liber
, recas rose (multumesc @lucianer) si distractie din plin.
Duminica....duminica ...las pe altcineva
Cateva poze de pe drum