Un copil i-a scris lui Moş Crăciun o scrisoare şi a pus-o la cutia poştală. Femeile de la poştă, când au ridicat corespondenţa, au văzut scrisoarea şi s-au gândit s-o citească, să vadă ce scrie un copilaş Moşului.
"Dragă Moşule, aş vrea, dacă poţi, să-mi aduci un calculator care m-ar ajuta foarte mult la şcoală, aş avea rezultate mai bune, m-ar ajuta la teme, m-aş şi juca la el. Părinţii mei nu au bani să mi-l cumpere, că ei sunt săraci. Dacă nu poţi să-mi trimiţi un calculator, atunci trimite-mi măcar o ciocolată! Mulţumesc frumos!"
După ce şi-au şters lacrimile, femeile au hotărât să pună toate bani şi să-i cumpere un calculator pe care să i-l trimită copilaşului ca din partea Moşului. Şi aşa au şi făcut! Copilul, bucuros, i-a trimis o scrisoare de mulţumire Moşului care, normal, a ajuns tot în mâna celor de la poştă.
"Mulţumesc, Moş Crăciun, pentru cadou! E cel mai frumos calculator! Promit că o să învăţ mai bine, o să-i ascult pe părinţii mei și sunt convins că, la cât de bun eşti, mi-ai trimis şi o ciocolată, dar mi-au furat-o curvele astea de la poştă..."