1. Integrarea cu toate serviciile Google
Google+ integreaza toate instrumentele si serviciile existente, de la cautare, la documente si clipuri video (youtube, etc). Google+ este deja integrat in bara de navigare din dreapta sus (pe scurt ai deschis mail -> AI TOT
), toate produsele Google (mail, blog, motor de cautare google, google+, picasa, etc): ti permit sa monitorizezi toate evenimentele, mesajele de pe Google+, mail-uri, serviciu de mesaje de la google, poti da share unui continut prietenilor fara sa parasesti serviciul Google pe care il folosesti (indiferent daca esti pe google+ sau pur si simplu ai cautat ceva pe google). Milioane de oameni folosesc serviciile precum Gmail, Docs, Search, iar cu Google+ atasat de ele, nu mai ai niciun motiv sa parasesti paginile pentru un alt site, cum este Facebook
2. O mai buna gestiune a prietenilor sa zic asa (cine, ce vede si pe cine urmaresti tu ...)
In google+ exista o notiune "Circles", exista diferite tipuri de prieteni si interactionam cu ei in moduri diferite, aceste moduri le putem controla din google+.
Sa dau un exemplu simplu.
- am 3 cercuri unul "SCR", unul "Colegi de Serviciu" si "Familie" ... vreau sa postez un lucru despre suzuki sau o iesire a noastra .. o postez numai in cercul SCR ... fara sa deranjez aiurea celelalte persoane ...
- la Facebook chestia asta e enervanta... imi face X o poza intr-un club cand sunt beat
, o pune pe facebook si imi da tag ... gata ma vede maica-mea beat pe facebook ... sau alte milioane de exemple
Interesant e ca google+ nu te restrictioneaza .. adica tu poti sa urmaresti pe cine vrei ... ceea ce este o chestie foarte misto (in cazul meu urmaresc multi fotografi romani si straini fara sa-i deranjez cu "Add friend" sau chestii de genul asta)
3. Aplicatii pentru telefoane mobile: mai rapide, mai simple, mai putina banda consumata ... practit iti transformi telefonul in google phone
4. Google+ Sparks
- fara sa parasesti google+, google a implementat un motor de cautare cu ultimile lucruri care te intereseaza ...
adica:
- deschizi google sparks ... vreau sa gasesc sa fac ceva in weekend in bucuresti ... google cauta si imi afiseaza cele mai noi lucruri
, la fel caut photography, suzuki, etc ... in cazul in care vad ceva care sa-mi placa dau direct share la cercul tinta
5. destul de important lucru: Poti recupera datele personale
- iar ma iau de facebook dar asta e ... facebook-ul te obliga sa faci publice unele date personale si este greu daca nu imposibil sa-ti stergi profilul
- google: in cateva minute folosind "Data Liberation" iti poti downloada toate datele si sa inchizi tot ce ai .. si gata ai disparut .. dar ai datele la tine pe calculator
6. Optiunea de Group Chat pe care Facebook nu o are
...gata ca m-am plictisit de scris .. mai sunt o gramada de alte lucruri misto pe care le las sa le descoperiti singuri
La mine dimineata incepe cu o cafea -> deschid laptop -> deschid google chrom ... si de aici am totul
astept sitemul ala de operare care se pare ca momentan a dat-o in bara