Autor Subiect: Google+ vs Facebook :)  (Citit de 4286 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Google+ vs Facebook :)
« : 27.Iul.2011, 09:27:31 p.m. »
1. Integrarea cu toate serviciile Google

Google+ integreaza toate instrumentele si serviciile existente, de la cautare, la documente si clipuri video (youtube, etc). Google+ este deja integrat in bara de navigare din dreapta sus (pe scurt ai deschis mail -> AI TOT :P), toate produsele Google (mail, blog, motor de cautare google, google+, picasa, etc): ti permit sa monitorizezi toate evenimentele, mesajele de pe Google+, mail-uri, serviciu de mesaje de la google,  poti da share unui continut prietenilor fara sa parasesti serviciul Google pe care il folosesti (indiferent daca esti pe google+ sau pur si simplu ai cautat ceva pe google). Milioane de oameni folosesc serviciile precum Gmail, Docs, Search, iar cu Google+ atasat de ele, nu mai ai niciun motiv sa parasesti paginile pentru un alt site, cum este Facebook :D

2. O mai buna gestiune a prietenilor sa zic asa (cine, ce vede si pe cine urmaresti tu ...)

In google+ exista o notiune "Circles", exista diferite tipuri de prieteni si interactionam cu ei in moduri diferite, aceste moduri le putem controla din google+.

Sa dau un exemplu simplu.

- am 3 cercuri unul "SCR", unul "Colegi de Serviciu" si "Familie" ... vreau sa postez un lucru despre suzuki sau o iesire a noastra .. o postez numai in cercul SCR ... fara sa deranjez aiurea celelalte persoane ...

- la Facebook chestia asta e enervanta... imi face X o poza intr-un club cand sunt beat :P, o pune pe facebook si imi da tag ... gata ma vede maica-mea beat pe facebook ... sau alte milioane de exemple :)

Interesant e ca google+ nu te restrictioneaza .. adica tu poti sa urmaresti pe cine vrei ... ceea ce este o chestie foarte misto (in cazul meu urmaresc multi fotografi romani si straini fara sa-i deranjez cu "Add friend" sau chestii de genul asta)

3. Aplicatii pentru telefoane mobile: mai rapide, mai simple, mai putina banda consumata ... practit iti transformi telefonul in google phone :)

4. Google+ Sparks

- fara sa parasesti google+, google a implementat un motor de cautare cu ultimile lucruri care te intereseaza ...

adica:

- deschizi google sparks ... vreau sa gasesc sa fac ceva in weekend in bucuresti ... google cauta si imi afiseaza cele mai noi lucruri :D, la fel caut photography, suzuki, etc ... in cazul in care vad ceva care sa-mi placa dau direct share la cercul tinta :D

5. destul de important lucru: Poti recupera datele personale

- iar ma iau de facebook dar asta e ... facebook-ul te obliga sa faci publice unele date personale si este greu daca nu imposibil sa-ti stergi profilul

- google: in cateva minute folosind "Data Liberation" iti poti downloada toate datele si sa inchizi tot ce ai .. si gata ai disparut .. dar ai datele la tine pe calculator :)

6. Optiunea de Group Chat pe care Facebook nu o are :D

...gata ca m-am plictisit de scris .. mai sunt o gramada de alte lucruri misto pe care le las sa le descoperiti singuri :)

La mine dimineata incepe cu o cafea -> deschid laptop -> deschid google chrom ... si de aici am totul  :D

astept sitemul ala de operare care se pare ca momentan a dat-o in bara :)

Offline rexkrokiDAU

Re: Google+ vs Facebook :)
« Răspuns #1 : 27.Iul.2011, 10:37:47 p.m. »
Din cate imi dau eu seama e cam aceiasi Marie cu alta palarie; una mai mare. Da' cum pe mine ma lasa rece si vechea Marie nu cred sa ma tenteze nici asta noua.  :)

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 28.Iul.2011, 10:35:22 a.m. »
mie nu imi place sa imi pun pozele pe facebook sa le vada toata lumea. de aceea le am pe picasa - sunt publice. acum .. am primit invitatie de la whizz si ma obliga sa imi leg contul de google + cu pozele de pe picasa. asta nu accept. sau ar trebui sa nu le mai las publice pe picasa :(  si cui vreau sa ii arat poze va terbui neaparat sa fie legat de mine in google + .

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #3 : 28.Iul.2011, 10:59:00 a.m. »
mio, te obliga sa legi contul de picasa pentru poze pe care vrei sa le sharuiesti.

Acelasi sentiment l-am avut si eu cand mi-am facut cont, am dat accept si dupa aia am fost intrebat daca vreau sa le fac publice si am zis nu evident :)

Deci nu or sa fie pozele de pe picasa publice daca tu nu vrei asta !

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 28.Iul.2011, 11:01:01 a.m. »
aa
ok

Offline bogdanb

« Răspuns #5 : 01.Aug.2011, 12:32:26 a.m. »
Din cate imi dau eu seama e cam aceiasi Marie cu alta palarie; una mai mare. Da' cum pe mine ma lasa rece si vechea Marie nu cred sa ma tenteze nici asta noua.  :)

Eu de vreo un an de zile ma tot intreb daca facebukul asta foloseste si la altceva in afara de imbogatirea patronului dar nu am gasit inca un raspuns cat de cat logic.
Acum, Google+ imi naste alta intrebare: la ce-mi foloseste sa ma ingrop de bunavoie intr-o singura platforma, fie ea oricat de inteligenta, anulandu-mi singur posibilitatea de a-mi alege furnizorii?
Adica, prefer sa navighez cu IExplore, sa imi iau mailul de serviciu cu Netscape sa caut cu Google si sa imi citesc mailul personal cu Yahoo decat sa am toata viata in mainile unui singur furnizor. Si sa am banii depusi pe la mai multe banci  :D
Sa nu uitam vorba din batrani: niciodata nu se pun toate ouale intr-un singur cos... :baston:
« Ultima Modificare: 01.Aug.2011, 12:35:53 a.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #6 : 01.Aug.2011, 10:03:24 a.m. »
1. Nu este vorba de bani ... ca sa-ti iei atatea masuri de precautie.

2. De pierdut date etc... nici nu se pune problema la cate servere de backup au

3. Daca tu preferi sa pierzi timp destul de pretios .. cel putin din punctul meu de vedere sa treci prin toate cele enumerate de tine (IE, netscape, mail yahoo, etc) este alegerea ta :)

4. Nimeni nu te obliga sa nu-ti alegi furnizorii (alege ce vrei tu), eu cel putin aleg ce e mai bun si rapid ... mai ales ca e free

Intrebare pe calculatorul tau personal ai 3 sisteme de operare ? in cazul in care pica unu sa treci pe celalalt ? :)

Facebook-ul, google+, twitter si alte chestii de genul asta ... nu inseamna numai timp pierdut pe net ... prin ele iti poti face reclama gratis daca ai ceva de promovat, urmaresti persoane foarte bune din domeniu tau, esti la curent cu cele mai noi lucruri ... ce sa mai zic ai informatia mult mai aproape. Eu pentru asta le folosesc si mi se par foarte utile !

Offline miocrl

« Răspuns #7 : 01.Aug.2011, 11:20:08 a.m. »
eu folosesc YM. la un moment dat auzeam ca va trebui sa platim pt a-l folosi. ei daca nu exista concurenta la FB la un moment dat poate ne punea cineva la plata ca sa putem folosi FB.. deci ma simt mai bine de cand cu G+

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 29.Sep.2011, 11:48:30 p.m. »
Sunt curios cati dintre cei care folosesc Fb pot o zi fara el....
Eu incerc (pffiu ce urat suna) incepand cu ora 24:00!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline zooky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 468
  • Gen: Femeie
« Răspuns #9 : 30.Sep.2011, 08:42:37 a.m. »
Eu am mai avut zile fara Fb, se poate...mai ales daca esti fortat de circumstante...nu ai net...:))