Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33049 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #90 : 22.Mar.2014, 10:03:30 p.m. »
N-am avut timp, dar acu prind si eu din zbor. CUM sa nu poata sa-l puna drept ? Mie-mi suna ori a incompetenta, ori a refuzul indirect de a schimba o piesa stramba :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 Navi
« Răspuns #91 : 22.Mar.2014, 10:14:33 p.m. »
Referitor la chestia cu volanul, am avut o problema asemanatoare la Loganul lu' taica-miu si anume au schimbat baietii ceva la directie si cand am luat masina am vazut ca volanul e intr-o parte cand rotile erau drepte i-am intrebat de ce nu e volanul drept si raspunsul lor a fost ca s-a dereglat unghiul de fuga al rotilor si ei nu au rampa de reglare a geometriei.
In concluzie, de verificat daca nu cumva si geometria rotilor s-a modificat si trebuie reglata, efectul undei geometrii dereglate este uzarea cauciucurilor pe una din parti intr-un mod excesiv.
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline Ovidiu41

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #92 : 23.Mar.2014, 07:16:41 a.m. »
Am onoarea sa va salut. Vad ca subiectul starneste un oarecare interes. Au trecut cateva zile de cand am schimbat coloana de directie si parca pot spune ca problema cu zgomotul a disparut. Am incercat-o pe drumuri mai urate si acum tot ce se aude sunt imbinarile plasticelor, tot prin zona bordului, dar zgomotul este complet diferit de ce se auzea inainte, nu mai are tenta aia metalica. In legatura cu volanul, nu pot spune ca e din cauza unghiului de fuga la roti, pentru ca nu stiu ce influenta ar fi avut schimbarea coloanei cu reglarea bieletelor. Banuiesc ca este din fixarea volanului pe caneluri. Este o chestie usoara, pe care probabil o s-o remediez chiar eu. Scot volanul din piulita centrala si il mut o canelura mai la stanga. Probabil ca o sa-mi testez si unghiul de fuga la schimbarea anvelopelor de iarna. Deocamdata nu da semne ca ar trage in vreo parte sau alta. Va salut inca o data si va urez drumuri fara probleme.

Offline Muttley

« Răspuns #93 : 24.Mar.2014, 08:37:45 a.m. »
Unghiul "de fuga" (inclinare longitudinala a pivotului), o data e nereglabil la McPherson, apoi n-are nicio treaba cu volanul necentrat.
Convergenta da. Insa n-a umblat nimeni la aia cand s-a-nlocuit coloana.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline BXXENL

« Răspuns #94 : 24.Mar.2014, 09:07:48 a.m. »
Daca scoti volanu si il muti, cred ca poti sa te **** pe el de ESP. Ei nu ti-au umblat la volan, deci de ce ai umbla tu acolo?! Sa le dai motive sa-ti invalideze garantia?

Volanul se BLOCHEAZA pe pozitia PERFECT DREPT si apoi se regleaza fix de unde ti-au umblat ei tie, capetele de bara de la caseta de directie.

Orice MECANIC interesat sa faca treaba ti-o putea da inapoi cu volanul drept, fara sa aibe nevoie de stand de geometrie. Pur si simplu tinea cont la demontare cat au fost infiletate capetele de bara, si ti le infileta la loc.

• SX4 1.5
Alex

Offline Muttley

« Răspuns #95 : 24.Mar.2014, 09:46:39 a.m. »
I-au schimbat coloana, nu caseta.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline BXXENL

« Răspuns #96 : 24.Mar.2014, 10:04:12 a.m. »
Ops, greseala mea. Si atunci care mai e scuza lor sa dea masina cu volanul stramb?
  • SX4 1.5
Alex

Offline bogdanb

« Răspuns #97 : 24.Mar.2014, 10:07:13 a.m. »
Si atunci care mai e scuza lor sa dea masina cu volanul stramb?

Probabil "nu e treaba mea"
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline bisti

« Răspuns #98 : 25.Mar.2014, 07:34:21 p.m. »
Intrebare : cand iau volanul total stanga sa parchez, am o mica bordura (cam 5 cm inaltime), imi troncane pe partea dreapta cand urca roata. Cand merg pe piatra cubica sau altceva, dar rotile sunt drepte, nu am zgomote, doar cand brachez si urc sau cobor ceva.
Sa fie problema cunoscuta cu cutia de viteza ?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #99 : 25.Mar.2014, 07:50:18 p.m. »
Ce problema e cunoscuta la cutia de viteze?