Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33048 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tavi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #80 : 14.Mar.2014, 01:45:09 p.m. »

Pe 4 martie am ajuns in Bucuresti m-am dus la Autonet si i-am anuntat pe cei de la Radacini ca nu mai sunt dispus sa lucrez cu ei.

La Autonet au facut o tura cu masina prin curtea cu teren accidentat si au constat zgomotul. Mi-au spus ca fac comanda si piesa ar trebui sa vina in maxim 7zile. M-au sunat zilele trecute sa imi spuna acelasi lucru ca cei de la Radacini: ca nu exista pe stoc nici in Ungaria, Germania sau Japonia si ca nu stiu cand o sa vina.
Au zis ca ma mai suna la sfarsitul lunii, dar ca nu au nici o garantie. Deci aceeasi situatie.

Cei de la Autonet spun ca au facut doar doua astfel de inlocuiri ale coloanei de directie, dar incep sa suspectez ca Suzuki nu e dispusa sa suporte astfel de costuri...

Offline BXXENL

« Răspuns #81 : 14.Mar.2014, 02:11:37 p.m. »
2 p**i au schimbat, si daca singurii posesori suzuki sunt cei de pe forumul asta si tot au schimbat mai mult de 2. Daca posesorii suzuki care si-au inlocuit in garantie caseta ar putea produce o hartie ca sa arate asta (sa-ti trimita un scan pe mail) te duci cu mai multe si intrii tare in ei.

Imprieteneste-te cu un avocat! Daca se agraveaza si iti fac figuri la ITP, le pui masina cu funda in fata usii (cu botu lipit de usa, sa n-o poata deschide) si le ceri banii inapoi pe masina.

Vezi ca garantia masinii se prelungeste cu durata fiecarei imobilizari in service, sa tii minte ca dupa finalul celor X ani de garantie mai ai timp sa reclami defectiuni daca ai stat cu ea in service imobilizata, pt ca uneori mai pica rahaturi chiar dupa ce ai iesit din garantie..

• SX4 1.5
Alex

Offline Tavi

• Newbie
  • *
« Răspuns #82 : 14.Mar.2014, 03:49:47 p.m. »
Merci pentru sfaturi!  :)

Offline Ovidiu41

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #83 : 20.Mar.2014, 08:58:21 a.m. »
Azi m-au chemat sa schimbe coloana de directie. A sosit piesa ieri. Sper sa se rezolve. Va tin la curent.

Offline Tavi

• Newbie
  • *
« Răspuns #84 : 20.Mar.2014, 11:37:25 a.m. »
Salut Ovidiu,

Felicitari!...suna ciudat, dar la cum se misca cei de la Suzuki, pare ca esti norocos. Imi poti spune cand ai comandat piesa si la ce service?
Vreau sa-i sun pe cei de la Autonet sa le spun ca aparent, piesa exista pe stoc, undeva.

Merci!

Offline Ovidiu41

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #85 : 21.Mar.2014, 09:02:00 a.m. »
Salut Tavi. Ieri am schimbat piesa. Este de dimensiuni considerabile si pare o piesa complexa cu multe articulatii si in plus motorul de servo. Nu mi-au zis pretul piesei, dar dupa parerea mea trece de 500 de euro. Nu am stat la service, dar nu cred ca demontatul si schimbarea au reprezentat o problema ca dificultate sau ca timp necesar. La testele de dupa, pe drumuri pietruite, nu s-a mai auzit nimic, atunci. Eu sper sa se fi remediat problema, dar am si usoare dubii. Am fost pe seara pe un drum foarte aiurea, am stins muzica si parca ar da sa faca iar. Nu stiu ce sa mai cred. Acum sper sa fie doar de la vreun plastic neasezat bine dupa remontarea bordului. In plus nici volanul nu mai vine perfect drept, totusi cred ca se poate rearanja din caneluri, desi cei de la service mi-au zis ca nu poate mai bine de atat. Oricum ar fi, o sa ma repet, singurele atuuri al acestei masini sunt designul atragator si pretul initial mic de achizitie. In rest, nimic nu ma incanta. Sotia are un i10, cred ca are sub 60 de cai si demareaza si fuge mai repede decat "minunea" asta de 95. Niciodata, in veci, nu as mai achizitiona vreun Suzuki, orice model, desi ma gandeam serios la un SX4. Tot ii dam ca e masina japoneza, dar cred ca mai bine ei ramaneau la motociclete si le lasau zona auto la ceilalti baieti destepti de la Toyota, Mazda, Honda si ceilalti. Stiu ca nu are niciun rost publicitatea asta negativa, mai ales pe un forum dedicat posesorilor si iubitorilor de Suzuki, dar este doar o parere personala care nu trebuie sa fie impartasita de cineva. Eu sunt convins totusi ca nu sunt singurul nemultumit. In legatura cu defectul, ca sa urgentez treaba am scris un mail, pe un ton mai aspru, la importator prin care mi-am spus oful detaliat si prin care la final ii rugam respectuos sa ia masuri. Asta se intampla acum vreo 3 saptamani, nici prin cap nu le-a trecut sa-mi raspunda la mail sau sa ma sune, in schimb au sunat la service sa le spuna sa ma amageasca inca putin. Asta mi-a zis baiatul de acolo. Precizez ca este vorba de service-ul autorizat Suzuki din Constanta. In fine, ca sa inchei, este prima si ultima oara cand mai imi cumpar Suzuki. Eu sunt marinar si am avut foarte multe masini, majoritatea noi, dar de niciuna nu am fost asa nemultumit. Sunt convins ca se poate si mai rau, dar totusi ar trebui cu totii sa ne pastram standardele onorabile in legatura cu ceva pe ce dam bani, oricat de multi sau de putini sunt, in special legat de serviciile care ne sunt prestate, care pot fi schimbate prin vointa sau atitudine. Va salut inca o data si va urez drumuri fara probleme.

Offline BXXENL

« Răspuns #86 : 21.Mar.2014, 12:06:33 p.m. »
De acum, cand mai primesti cate un raspuns nesatisfacator, cere-l in scris.

Cum sa nu se poata pune volanul drept?

Problemele tale par sa vina in mare de la reprezentanta. Eu am renuntat la colaborarea cu ei dupa prima revizie. Si mie mi-au zis ca n-am voie cu uleiul meu (vroiau sa puna texaco din butoi, iar eu venisem cu Mobil 1 0w30 in bidon, nu exista 0w20 pe piata domestica in 2008). Le-am zis sa imi dea in scris, au intors foaia: Facem o exceptie pt dumneavoastra. Le-am zis ca nu vreau exceptii, vreau sa aplice regulile - deci..cum ramane? Pai sa vedeti ca se poate.  :popa:

Te-ai uitat sub masina, ai vazut piesa cea noua si lucioasa? Stiu ca se mai poate si strange, are un reglaj. Doar ca o strangi o data, si cand incepe iar sa faca nu mai ai ce strange.

Demarajul tine de greutatea masinii, etajarea treptelor de viteza si plaja de turatii pe care cuplul e puternic. Eu fac depasiri pe DN cu a 2-a, si cu a 3-a pe European/Autostrada. E cam slaba in reprize daca nu o turezi pana la 6000. Pt devansare retrogradez o singura treapta daca ma grabesc sau nu am avant suficient. Daca i10 e mai usoara si are trepte mai scurte normal ca demareaza mai repede. Performantele nu tin de pretul masinii in mare parte.

Eu sunt multumit de suza mea, in afara de bucsele barii antiruliu nu a cedat nimic, in 79.000km. Se putea si mai bine, prima defectiune tehnica a survenit acum 2 zile la smart, la 199.3xxkm, rulmentul spate, incaltat cu 225/35R17...

Totusi pe una o bag cu incredere pe drumuri nasoale, drum negru, viteza, etc...pe cand smartul e condus tiptil pe suprafetele mai nasoale pt ca altfel s-ar face zob pe dedesubt. Conteaza deci foarte mult si cum e ingrijita masina. Daca urci borduri cu roti virate, virezi cu masina pe loc, dai in gropi, mergi pe drumuri nasoale...e de asteptat sa pice cate ceva. Tot neplacut e, dar nu e chiar o surpriza.
« Ultima Modificare: 21.Mar.2014, 12:27:24 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #87 : 21.Mar.2014, 12:12:19 p.m. »
Acu' ca suntem off-topic, si eu m-am mirat tare saptamana asta de cat de bine se infige la depasiri Matizul unui coleg cu care am facut o deplasare pana la Constanta.
Colegul are dreptate, la SX4 masina trebuie turata in viteze mici ca sa tasneasca...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #88 : 21.Mar.2014, 12:31:44 p.m. »
Eu personal pot sa spun ca sunt multumit de masina mea in acest sens. Daca incep o depasire la 3500 turatii, depasesc tirul relativ rapid in a 2 si a 3 (mai ales in a doua, tasneste bine). Din pacate, acest lucru e supus subiectivismului, fiecare avand satisfactii diferite.

Bineinteles ca si eu am ramas gura-casca atunci cand am vazut ca, flat-out in vit a doua, Smartul cumnatei mele are un demaraj asemanator cu al Suzei mele. Un Smart mic rau de tot, dupa caracteristici. 700 kg si motor 0.8. Dar s-a tinut bine la demaraj. Normal ca nu poti compara o masina de 1250 kg cu una cu 1500 sau 900 de ex.
« Ultima Modificare: 21.Mar.2014, 12:34:56 p.m. de cristidav »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Tavi

• Newbie
  • *
« Răspuns #89 : 22.Mar.2014, 04:07:29 p.m. »

Ovidiu, merci frumos pentru raspunsul detaliat!
Am scris deja un email catre Suzuki Romania in care ma plang de service-ul marcii. Cei de la Autonet, mi-au spus sa mai am rabdare... Vom vedea...

Cat despre partea cu volanul drept, mi se pare tare ciudat... E totusi un service autorizat Suzuki, ar trebui sa puna toate componentele la loc perfect. Doar au fost pregatiti pentru asta.... Eu as zice sa insisti sa-l monteze corect, decat sa ai probleme mai tarziu, poate dupa terminarea garantiei.