Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33055 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogogica

Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #60 : 26.Dec.2013, 08:06:03 p.m. »
Ai alte asteptari din partea unei marci ca Suzuki atunci cand cumperi o masina noua.
Din pacate o cumperi tot de la romani. Sunt convins ca "Suzuki" habar nu are de ce se intampla prin magazinasele lor din lumea a 3-a si nici nu ii intereseaza atata timp cat vin comenzile estimate din acele zone. Cand nu mai vin, sau se aduna reclamatii retrag licenta. Exemplul tau din Craiova.

Offline hugbear

« Răspuns #61 : 27.Dec.2013, 09:01:59 p.m. »
Chestiile de genul asta spun foarte mult si despre "capacitatile" manageriale din Suzuki Romania (reprezentanta a fabricii, Magyar Suzuki Z.R.T.)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Ovidiu41

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #62 : 04.Feb.2014, 09:52:30 a.m. »
Am onoarea sa va salut. Am un zgomot foarte aiurea, undeva sub bord, la Swift-ul meu 2013. Pare ca ar fi de undeva de la coloana de directie, dar nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca ar trebui sa vibreze si volanul atunci, dar nu-l simt. Am fost la reprezentanta si ma tot amana cu rezolvarea problemei. M agandesc sa demontez eu bordul si sa ma dumiresc. Dumneavoastra ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #63 : 04.Feb.2014, 10:49:54 a.m. »
Si eu am un zgomot la volan dar tind sa cred ca este de la coloana de directie din articulatii. Initial am avut zgomotul de la caseta ... am rezolvat dar a mai ramas acest mic zgomot de la coloana.. cred eu. La fel am sesizat ca face si la Polo model mai nou.

Offline Ovidiu41

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #64 : 04.Feb.2014, 03:39:31 p.m. »
Va salut. Am insistat azi la reprezentata si intr-un final au zis ca o sa schimbe toata coloana de directie. Au zis ca au mai schimbat la un alt Swift caseta de directie si s-a rezolvat, dar simptomele de la masina mea sunt diferite, adica nu da joc sau vibratii majore in volan. Ei cred ca este coloana si or s-o schimbe pe garantie. In caz ca nu se rezolva o sa schimb tot de pe fata si tot nu ma las pana nu dispare zgomotul. Pana acum nu prea am avut ce sa reprosez masinii, poate doar o usoara lene pentru cei 94 de cai si greutatea ei, dar incep sa ma indoiesc de achizitia facuta. Singurul mare atu ramane totusi pretul de achizitie. Pana la urma se pare ca nu fiabilitatea este punctul ei forte. Am 15000 de km si nu sunt entuziazmat de ceva anume, nici macar de consum care este in limite rezonabile dar nici pe departe cel mai bun din clasa. Va tin la curent cu reparatia facuta.

Offline Muttley

« Răspuns #65 : 05.Feb.2014, 07:59:51 p.m. »
Pare ca ar fi de undeva de la coloana de directie, dar nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca ar trebui sa vibreze si volanul atunci, dar nu-l simt.

M agandesc sa demontez eu bordul si sa ma dumiresc.

A mea, din 2012, zdrangane in zona coloanei de noua. Mi-am dat seama prima oara cand am intrat pe un drum neasfaltat si cu pietricele. Nici ca-mi bat capu'!
Daca demontezi bordul tu singur risti sa nu descoperi nimic. In schimb vei rupe clipsuri, vei strica filete, vor aparea alte zgomote dup-aia... neajunsurile astea le vei avea si daca-ti schimba coloana in service, totusi e o operatie de amploare, la care se demonteaza foarte multe chestii. Iar coloana noua, cel mai probabil, inevitabil va face acelasi zgomot, mai devreme sau mai tarziu.

Parerea mea... cat timp nu exista jocuri in volan, unghiular sau radial-axial nu exista riscuri de securitate. Iar daca zdrangane uneori coloana, las-o-n pace. Altora le scartaie bucsele antiruliu, isi fac joc in timoneria cutiei sau in tampoanele motor, ori le caraie portierele... E parte din farmecul Swiftului sa zornaie coloana.

Edit: n-am citit topicul, doar ultimele posturi. Insa acum vad titlul - viteza mica si drum pietruit. Deci fix in conditiile astea zornaie si la mine. Aproape ca-mi doresc sa nu dispara simptomele  :D
« Ultima Modificare: 05.Feb.2014, 08:01:23 p.m. de DanSSS »
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline Tavi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #66 : 05.Feb.2014, 08:40:50 p.m. »
Asa cum spuneam in Decembrie am fost la service Radacini, in Bucuresti, pentru ca cel din Craiova s-a inchis.

Dupa inspectie au spus ca vor schimba toata coloana de directie, cu una imbunatatita care nu va mai avea problema asta. Sper sa aiba dreptate. Astazi au comandat piesa si au zis ca dureaza 4-6 zile pana vine. M-au intrebat daca masina e keyless start sau cu contact normal, se pare ca conteaza.

Nu pot sa accept zgomotul asta la o masina noua. Faptul ca au inchis service-ul din Craiova e un neajuns destul de mare, noroc ca am drumuri in Bucuresti si ma pot duce la service.
Le-am spus foarte clar ca nu vreau sa aud noi zgomote dupa montarea noii coloane de directie. Altfel ma voi intoarce cu ea in service.

Offline Muttley

« Răspuns #67 : 06.Feb.2014, 07:33:23 a.m. »
"Imbunatatita"??? Cel mult sa fi identificat Suzuki problema si sa fi evoluat coloana... Altfel imi suna a vrajeala.
Conteaza daca e keyless, desigur, la cele cu cheie e colivia butucului integrata in coloana.

Daca ai posibilitatea, te rog, cere-le-n service sa-ti explice cu piesele-n fata, veche si noua, in ce consta imbunatatirea.

Offline Laurentiu

« Răspuns #68 : 06.Feb.2014, 09:15:25 a.m. »
...cere-le-n service sa-ti explice cu piesele-n fata, veche si noua, in ce consta imbunatatirea.
Vor sti oare sa explice ? Crezi ca producatorul si-a facut publica "defectiunea ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Muttley

« Răspuns #69 : 06.Feb.2014, 09:39:29 a.m. »
E hiba mecanica, ar trebui sa fie usor identificabila. Ori la bucsele de pe axul volanului, ori in cardan, altceva nu poate fi.