Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33056 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
  • Gen: Bărbat
Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #20 : 12.Feb.2012, 01:07:51 p.m. »
Doru,

ai schimbat caseta de directie? daca da, se mai aude vreu zgomot?

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #21 : 12.Feb.2012, 04:48:28 p.m. »
Nu am schimbat caseta inca. Am fost anuntat ca a venit insa momentan nu am timpul necesar sa ajung prin service-uri. Voi ajunge cand imi va permite timpul si vremea de afara :), poate si o incarcare prea mare cu energie ca sa suport nervii si timpul pierdut prin service-uri
Preventiv voi merge probabil in Bucuresti la Autonet sa mai fac o constatare a defectului. Nu mai am pic de incredere in service-ul de la Iasi.
Cu timpul te obisnuiesti cu zgomotul.. insa nu este normal. Ca o paralela, am mers luna trecuta cu un vw polo de un an jumate si facea un sunet identic. Proprietarul masinii avea schimbata coloana de directie pe garantie a doua oara si spunea el ca, de la service a primit raspunsul "asa fac toate pe drumurile din romania" si s-a lasat pagubas. La acel polo se pare coloana este de vina, am intrebat daca dupa schimbarea coloanei s-a rezolvat si propritarul a spus ca da insa pentru scurt timp respectiv cateva mii de km 3-4 mii zgomotul a aparut iar.

Offline clanx

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #22 : 13.Apr.2012, 04:49:48 a.m. »
salutare la toata lumea.am un swift glx de 1.3 din 2003 la 50000 km si am un sunet ca un scartait pe fata stanga dar nu e constant,doar la viraje si denivelari.a mai patit cineva treaba asta?si inca o intrebare:ar trebui sa ii fac distributia la km astia tinand cont ca masina are aproape 9 ani?s-au uzat curelele intre timp?

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #23 : 13.Apr.2012, 11:07:23 p.m. »
Pot fi multe, depinde de "scartait" un pivot, placute frana uzate eventual un unghi de fuga aiurea.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #24 : 06.Oct.2012, 05:16:22 p.m. »
Azi am fost la AUTONET Bucuresti si am inlocuit caseta de directie pe garantie :D Zgomotul, zanganeala castei a disparut. Totul a durat 3 ore. Foarte punctuali si amabili domnii de la Autonet. Domnul Radu Ilie amabil s-a opuat acum o saptamana de comanda casetei de directie.
Pe langa inlocuirea casetei s-a facut si geometria rotilor. Nu a costat nimic totul s-a facut pe garantie.
A mai ramas de verificat un mic zanganit posibil ceva de pastic sau un surub insa cand voi mai ajunge in Bucuresti
Toata stima!

Offline zoomzoom

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #25 : 21.Oct.2012, 03:06:45 p.m. »
Cred ca aceeasi problema o am si eu la Swift cu zgomotul pe partea stanga atunci cand merg cu viteza mica pe drumuri pietruite sau usor accidentate.

Si este tot un Swift nou, cumparat in noiembrie 2010.

Zgomotul a aparut in primul an si s-a accentuat in timp. Il aud in special in partea stanga, dar cu timpul a devenit prezent si in partea dreapta.

Am banuit initial ca ar fi ceva legat de articulatii, dar la prima revizie, cea de la sfarsitul lui 2011, mi s-a spus ca articulatiile nu au nimic. Ba mai mult, au verificat caseta de directie (cel putin asa mi s-a spus) si au concluzionat ca nu are nicio problema (!?).

Un an mai tarziu, acum, in 2012, la a doua revizie, iarasi au zis ca nu au depistat nicio problema, asa ca am iesit cu mecanicul la un test pe drum. Concluzia a fost ca zgomotul vine de la caseta de directie. Insa, au zis ei,  aceasta este o problema constructiva a masinii, asa ca o inlocuire a casetei de directie nu are sens. Este doar o masura temporara. Zgomotul va reveni. 

In paranteza fie spus, mi s-a parut ca, imediat dupa ce a iesit de la revizie, masina nu a mai cloncanit ca inainte. Asta a durat vreo cateva zile, dupa care zgomotul a revenit, la fel de puternic precum il stiam.

Mentionez ca toate reviziile au fost facute la Autonet Giulesti. Acelasi Autonet care la tine a decis sa schimbe caseta...

Nu stiu ce ar fi mai bine sa fac pentru masinuta asta.

Poate daca mai ai timp, ne tii si pe noi la curent sa stim daca odata cu schimbarea casetei intr-adevar zgomotul a disparut pentru totdeauna sau reapare, asa cum mi-a spus mecanicul de la Autonet.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #26 : 21.Oct.2012, 07:15:32 p.m. »
Imi pare rau sa aud asta. Daca tot ai avut probleme identice ar fi fost bine sa postezi aici pe forum problema.Daca nu comunicam intre noi posesorii si sa luam atitudine atunci nu vom revolva problemele aparute.
La mine momentan e "liniste" in masina. Zgomotul puternic de zanganeala al casetei a disparut, insa mai este un zgomot tot pe stanga
sub volan, vibreaza ceva insa nu am depistat ce. Voi incerca sa imi fac timp sa ajung iar la Autonet pentru depistarea zgomotului.
Eu unul am fost multumit de cei de la Autonet...
Atat timp cat masina este in garantie este normal sa rezolvam problemele.
Nu concep sa ma duc in service si sa aud ca "asa fac toate" Daca ar fi asa atunci de ce nu fac de noi asa ?!
Daca in service nu se rezolva atunci crestem miza si mergem la OPC sau chiar in instanta, solutii se gasesc important e sa stii ce vrei

Offline bogogica

« Răspuns #27 : 21.Oct.2012, 07:20:12 p.m. »
Eu personal tind sa cred ca "linguseala" asta asupra celor de la Autonet este cam artificial sustinuta din anumite interese si de anumite persoane si ca si ei sunt la fel de speculanti si lipsiti de profesionalism ca restul de prin Bucuresti. Acolo unde tine sa te pacalesca nu ezita sa o faca.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #28 : 21.Oct.2012, 07:42:30 p.m. »
Eu unul nu am ce sa le reprosez. Sper sa fie cat mai multi posesori multumit. Daca as fi stiut ca se rezolva problema atat de repede si fara batai de cap as fi apelat direct la ei. Dupa cum se poate vedea mai sun in postarile precedente, am fost total nemutumit de reprezentanta din Iasi unde masina a avut parte numai de stricaciuni si eu m-am umplut de nervi.
Cei de la Bacau, Topix Auto au fost ok, nici lor nu am avut ce le reprosa insa cand a fost vorba sa se schimbe caseta, nu au putut sa o aduca din cauza unor probleme finaciare. Am fost nevoit sa fac fac un drum de Bucuresti si sa ajung la Autonet pentru rezolvarea problemei. Fata de cele doua representante enumerate mai sus, Autonetul a adus caseta in 7 zile... La Iasi si Bacaut dura 3 luni.
« Ultima Modificare: 21.Oct.2012, 07:51:26 p.m. de Doru_Neo »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 21.Oct.2012, 07:48:47 p.m. »
Eu personal tind sa cred ca "linguseala" asta asupra celor de la Autonet este cam artificial sustinuta din anumite interese si de anumite persoane

Daca ai dovezi concrete spune, sa stim si noi.  Daca nu, e dovada de lipsa de caracter sa arunci asa cu noroi fara sa nominalizezi persoane si evenimente. Eu unul m-am simtit lezat de afirmatia ta, desi nu am nici in clin nici in maneca ceva cu cei de acolo.