Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33051 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tavi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #130 : 03.Iun.2014, 02:19:22 p.m. »

Am schimbat intr-un final caseta de directie la Autonet. Zgomotul pare sa fi disparut, acum ramane de vazut daca reapare dupa ceva timp. Eu sper sa nu. :)
Volanul este drept pentru ca au refacut geometria. Desi Suzuki nu prevede acest lucru, tipul de la Autonet mi-a spus ca in foarte putin cazuri se intampla ca volanul sa fie drept la remontare.
I-am spus ca nu accept sa nu fie drept, iar el a zis ca o sa reface geometria ca bonus din partea Autonet.

Pe langa schimbarea casetei de directie am facut si diverse reparatii la caroserie (mici incidente in trafic si parcare). Am lasat masina 3 saptamani in service, cat timp am fost plecat din tara si din fericire a fost gata la timp.
Cei de la Autonet au fost foarte ok si pana acum am descoperit o singura problema. Au schimbat ramele numerelor de inmatriculare cu unele pe care scrie Autonet.
Asta nu m-ar fi deranjat foarte mult, daca cea din spate ar fi fost prinsa bine si nu ar fi troncanit la denivelari. Mi-a luat ceva timp sa imi dau seama care e sursa zgomotolui.

Asa ca, am scapat de un zgomot, am dat de altul. Din fericire problema se poate remedia mult mai usor.

Offline hugbear

« Răspuns #131 : 04.Iun.2014, 02:40:38 a.m. »
el a zis ca o sa reface geometria ca bonus din partea Autonet.
"Bonus"! Ce m-am distrat cand am citit!!! Ca si cum ar zice "Ok, ti-am inlocuit garnitura de chiulasa, iar ca bonus ti-am pus si bujiile la loc...".
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline NicNic

« Răspuns #132 : 04.Iun.2014, 07:43:50 a.m. »
Partea cu geometria este obligatorie. Ori decate ori se schimba sau se demonteaza/remonteaza piese din sistemul de directie, se va verifica geometria. Asta in teorie, ca in practica ....

Ce spun cei de la Autonet este ca si cum ai merge la vulcanizare, faci pana la o roata si primesti bonus umflarea ei....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #133 : 04.Iun.2014, 08:09:14 a.m. »
Sunt obligatorii operatiile respective, dar fiecare are pretul ei. In cazul de fata, bonusul a fost pretul zero

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #134 : 04.Iun.2014, 08:22:16 a.m. »
Te apuca durerea de cap cand auzi afirmatii de genul acesta "Volanul este drept pentru ca au refacut geometria. Desi Suzuki nu prevede acest lucru, tipul de la Autonet mi-a spus ca in foarte putin cazuri se intampla ca volanul sa fie drept la remontare."
Geometria si pozitionarea CORECTA a  volanului sunt OBLIGATORII fiind operatiuni NORMALE !

Offline Muttley

« Răspuns #135 : 04.Iun.2014, 09:52:18 a.m. »
Sunt obligatorii operatiile respective, dar fiecare are pretul ei. In cazul de fata, bonusul a fost pretul zero

Ok, sa presupunem ca n-ar fi fost bonus, si ar fi costat in plus, iar clientul nu doreste achitarea operatiei. In cazul nostru, ii schimba colonu' pe garantie, dup-aia-i lasa masina stramba? Il lasa sa plece asa? Intreb.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline fireburn

« Răspuns #136 : 04.Iun.2014, 11:01:31 a.m. »
Din pacate pentru noi, utilizatorii, manopera se face fractionat pe operatii (ex: demontare, montare...).
Mie unul mi-ar placea sa mi se spuna pret pe "proiect" - atunci stii ca include tot inclusiv operatiile simple care noua ni se par normale dar ei le factureaza separat.
Numai daca cer eu detalii sa-mi spuna: operatia1, operatia2 ...

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #137 : 04.Iun.2014, 03:59:57 p.m. »
Nu avem noi treaba cu ce si cum se deconteaza la ei. Treaba sta foarte simplu conform normelor de autorizare RAR la orice interventie de inlocuire elemente directie (montare/demontare)  obligatoriu se face si geometria.
In fine eu am schimbat caseta pe garantie la Autonet bucuresti si nu au fost problem s-a facut si geometria fara nici o discutie totul ok.

Offline SIVI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #138 : 30.Iun.2014, 07:45:30 a.m. »
Ok, sa presupunem ca n-ar fi fost bonus, si ar fi costat in plus, iar clientul nu doreste achitarea operatiei. In cazul nostru, ii schimba colonu' pe garantie, dup-aia-i lasa masina stramba? Il lasa sa plece asa? Intreb.
Da, mie nu mi-au facut geometria dupa inlocuirea coloanei...au spus ca nu s-a umblat la geometrie prin urmare nu e treaba lor, cu toate ca volanul era stramb strict dupa operatiunea de inlocuire coloana directie. Nu m-a deranjat foarte mult costul geometriei, insa romanismele sunt la ele acasa. Atata timp cat coloana e schimbata in garantie nu trebuie sa-mi dea masina perfecta din toate pct. de vedere? Eu zic ca da, ei vad ca o fac dupa preferinte.....tiganeala

Offline Laurentiu

« Răspuns #139 : 30.Iun.2014, 09:12:32 a.m. »
...au spus ca nu s-a umblat la geometrie prin urmare nu e treaba lor, cu toate ca volanul era stramb...
"Mecanicii" au avut perfecta dreptate. NU s-a umblat la geometria rotilor cu toate ca, umblind la caseta de directie s-a umblat si la bieletele de directie modificind lungimile lor ceea ce inseamna ca au fost modificate unghiurile de deschidere-inchidere.
Geometria = cu unghiurile rotilor fata. Ei trebuiau ca la terminarea lucrarii de inlocuire, sa efectueze punerea volanului pe "drept inainte". Asta trebuia sa le ceri si nu sa-ti faca unghiurile. CUM si in CE fel o faceau, era strict treaba lor.
« Ultima Modificare: 30.Iun.2014, 09:14:24 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!