Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33050 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SIVI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #110 : 20.Apr.2014, 08:44:19 a.m. »
Vizitat Autonet, constatat zgomot caseta directie, comandat caseta in garantie. Partea mai trista este ca ar putea dura intre 1 si 5 luni, insa ei spera sa se fi redus termenul la pana intr-o luna. Un alt aspect pozitiv ar fi faptul ca noile coloane de directie vin pe alt cod decat cel initial, de unde am trage speranta ca au adus modificari. In caz contrar vom schimba aceste coloane in garantie pe perioada celor 5 ani dupa care mai bine vindem masina...:). O coloana noua este undeva la 1200 euro :(.

Offline SIVI

• Newbie
  • *
« Răspuns #111 : 20.Apr.2014, 08:45:56 a.m. »
Se pare insa ca problemele aparute la coloana de directie sunt prezente numai la modelul SSS.

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #112 : 20.Apr.2014, 08:52:35 p.m. »
Eu am varianta GLX ... nu cred ca apare doar la Sport

Offline SIVI

• Newbie
  • *
« Răspuns #113 : 21.Apr.2014, 06:08:55 p.m. »
Mda, scuze pentru greseala facuta referitor la "caseta" de directie, era vorba de coloana de directie....caseta nu are nimic( se pare, spun ei, ca zgomotul initial reclamat de mine venea tot de la coloana).
Eu am varianta GLX ... nu cred ca apare doar la Sport
Asta mi-au spus cei din service si anume ca la modelele noi nu mai au probleme la caseta de directie, insa mai nou la sss pica des coloana de directie.
Inteleg ca e vorba de aceeasi coloana de directie la ambele modele si probabil din cauza rotilor pe 17 la sss sunt ceva mai solicitate si pica mai rapid, statistic vorbind si raportat la numarul ambelor modele. Probabil in cazul sss pica toate in primele 20-30k iar la modelul GLX ceva mai greu....e doar o presupunere bazata pe ce mi-au spus baietii din service.

Offline Muttley

« Răspuns #114 : 22.Apr.2014, 08:53:01 a.m. »
Ma intriga putin acel "pica" coloana. In afara de joc/zgomot mai face ceva?
Ca fapt divers, dupa cum am spus, am constatat zgomotul pe drum pietruit dupa cumpararea masinii. N-am mai mers pe drum pietruit de atunci, nu l-am mai auzit. Daca nu "pica" catastrofal, din partea mea poa' sa ramana pururi asa.

Sa ne tii la curent te rugam, ma intereseaza in special complexitatea inlocuirii.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline bisti

« Răspuns #115 : 06.Mai.2014, 11:28:35 p.m. »
La mine s-a dat de cap la zgomot. E caseta de directie. Bine ca mai am garantie.

Offline Tavi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #116 : 07.Mai.2014, 04:10:18 p.m. »

Astazi am lasat masina in service la Autonet pentru reparatii la caroserie si inlocuirea coloanei de directie. Am lasat-o acolo pentru 3 saptamani pentru ca voi fi plecat din tara si ar trebui sa aiba timp sa ii faca toate reparatiile.

Cand am discutat despre inlocuirea coloanei de directie mi s-a spus ca trebuiesc demontate multe subansamble de plastic de sub volan. La temerea mea ca ar putea alte zgomote dupa ce vor fi puse la loc m-au asigurat ca nu se va intampla asta.

Au mentionat si ei problema cu volanul stramb dupa montaj, precizand ca desi coloana de directie are niste caneluri, nu ar fi exact la fel la toate si ca la jumatate din cazuri volanul nu a ramas perfect drept.
Le-am zis ca nu mi se pare admisibil si au zis ca problema s-ar putea rezolva printr-o refacere a geometriei.

Baietii de la Autonet sunt foarte ok si dispusi sa ajute. Astept sa vad cum vor fi efectuate reparatiile.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #117 : 11.Mai.2014, 07:54:09 p.m. »
Mult suuces ! Sper sa auzim de bine dupa reparatii.

Offline bisti

« Răspuns #118 : 16.Mai.2014, 07:37:54 p.m. »
Am schimbat si eu caseta de directie multumita garantiei oferite de Autonet.

Totul e ok, masina e ca noua, a disparut si zgomotul destul de mare de rulare.

Singura problema, mi-au "intins" pielea de pe volan cand (cred) au pus folie de protectie peste el. Sa merg iar la ei cu problema asta sau sa ii las in pace ?

Nu am vazut acolo pe loc, fiind intr-un loc mai putin vizibil, am vazut abia cand am luat un viraj si mi s-a rotit volanul in palma.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #119 : 18.Mai.2014, 08:39:01 a.m. »
Felicitari p :good:  - drumuri bune fara zgomote !
Referitor la problema cu volanul nu prea inteleg cum de s-a putut "intinde" pielea aia ...