Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33047 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #100 : 25.Mar.2014, 10:16:48 p.m. »
Scuze ... Caseta de directie am vrut sa spun.

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #101 : 26.Mar.2014, 04:13:54 a.m. »
Ma "bucur" sa vad macar o mica reactie din partea celor de la Suzuki.. referitor la problema  casetei/coloanei de directie si ZANGANITUL SPECIFIC!

Am sa fac o serie de precizari persoanale referitor la problema in cauza:
1. Am schimbat caseta pe garantie- avea joc, o buna bucata de timp sa zicem 5000km nu s-a mai auzit zgomotul respectiv.
In momentul de fata dupa mai bine de 10000Km se aude un alt zgomot nu atat de intens ca prima data dar si acesta deranjant.
Sa fiu sincer m-am invatat probabil cu zgomotul, cei drept nu atat de stresant ca prima data. Nu este normal, insa ajungi sa ignori problema pentru ca iti dai seama si singur ca nu prea ai cu cine sa rezolvi.
Am ajuns la concluzia ca zgomotul care se mai aude este de la articulatiile coloanei de directie (destule la numar) sau din glisanta. Un mic joc in coloana se propaga.
Probleme similar o au si alte marci - am intalnit posesori de VW polo - masini noi care au aceeasi problema. Un amic a schimbat coloana pe garantie la polo insa dupa cateva mii de km tot a reaparut un mic zgomot.
Din ce am cautat, am inteles ca fabricantul este comun si ar fi SKF.

2.La capitolul service Suzuki sta foarte prost eu unul am fost foarte multumit de Autonet Bucuresti - profesionisti, insa imi sta peste mana sa fac 350 km dus si 350 km intors numai ca sa rezolv ceva la masina asta. Cand ajung in Bucuresti numai de masina nu am eu timp.
In zona mea singurul service ok - este cel de la Bacau oameni amabili si saritori insa aici nu se ridica la nivelul celor de la Autonet financiar si tehnic
Despre service-ul de la Iasi va recomand sa cititi topicul in cauza de la inceput si o sa va dati seama cat de praf sunt cei de la Iasi - praf si pulbere se alege de masina ta daca le calci pragul, in spate la service.
Suzuki Romania ar trebui sa deschida ochii cu privire la service-uri reprezentanta, sa nu mai autorizeze toate bombele de asa zise "service-uri".
De ceva timp colaborez foarte ok cu Autonet Iasi - cei de langa Metro. Aici gasesc pe comanda piese Suzuki OE la preturi foarte bune.

Ovidiu41 -  cei de la service nu ti-au montat pe directia mers inainte 0 grade  (drept) colona de directie Cand au bagat pe caneluri colona in cupla de jos de la caseta au "sarit" cateva grade de la pozitia normala - mers inainte
La fel ar putea fi si din cauza volanului montat cateva grade gresit pe caneluri.
Dupa o interventie la colona de directie si in special tot ce tine directie  este obligatoriu efectuarea geometriei pe stand. In plus ai grija sa faca calibrarea senzorului de unghi de directie pe tester - daca nu, dupa cum a spus si BXXENL nu iti va functiona ESP-ul.
Mergi la service si remediaza problema

bisti - tind sa cred ca la tine problema este de la flansa amortizor sau capetele de bara.

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice si estetic masina este ok. Referitor la asa zisa "nemultumire" legata de "putere" masina asta se simte bine la turatii de peste 4000- 4500 rpm daca vrei "putere"
Eu sunt foarte mutumit, daca o calc se duce bine, depinde insa de stilul celui care o conduce.
« Ultima Modificare: 26.Mar.2014, 04:34:49 a.m. de Doru_Neo »

Offline SIVI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #102 : 09.Apr.2014, 02:49:02 p.m. »
ok, manat de solutionarea problemei mele am gasit acest topic.
Am exact acesleasi simptome precum cele descrise in acest topic la deplasarea pe drumuri USOR accidentate - cu denivelari relativ mici sau pietricele/macadam(inca de la prima mie de km). Am sesizat Autonet la revizia de 10.000 cu privire la acest aspect. Evident! nu stiau de la ce vine, suspectand un amortizor.....:))) Nu le-am dat dreptate si le-am spus ca la o mai veche masina de-a mea - dacia nova, aveam acelas simptom dat de bucsa de teflon(problema bine cunoscuta la acel model). In final am decis sa revin asupra problemei la urmatoarea revizie.
Cloncanitul respectiv nu s-a amplificat, insa surprinzator am un nou cloncanit mult mai deranjant la obstacole mai dure, precum linii de tramvai sau muchii ascutite ale gropilor din asfalt. Schimband mai nou la rotile de vara pe 17 cu balon 45 zgomotul este mult mai frecvent si deranjant (zgomot puternic in coloana de directie).
Inteleg ca Autonet este bombardat de aceasta problema iar rezolvarea nu pare sa apara......sunt insa curios de ce nu recunosc problema. Daca o vor trata la fel de palmat in continuare, nu este de mirare ca nu va aparea rezolvarea. Daca ei nu latra, cine s-o faca? probabil noi daca ne adunam si facem o plangere la OPC. Astfel Autonet va fi nevoit sa ceara o rezolvare producatorului. Nu cred ca problema tine de reprezentanta service, nesimtirea este la SUZUKI Romania, care cu siguranta este informat/constient de aceste probleme......probail solutionarea este mult prea costisitoare si prefera sa inlocuiasca coloana de directie + caseta doar celor cu gura mare, ca de asa e in Romania.
Va tin la curent cu eventualele concluzii in urma reviziei de 20000, convins fiind ca nimic nu se va rezolva fara scandal si nervi.
Altfel masina este dementiala :), recomand modelul sport. Veti avea si cuvinte de lauda pentru cei 134CP si 1000kg.....

Offline ronfrown

« Răspuns #103 : 09.Apr.2014, 05:11:31 p.m. »
Apropo de raportul putere/greutate. Sunt singurul cu Swift Sport 2013 a carui greutate in talon si in certificatul de conformitate este de 1130 kg ?
Se bazeaza pe ceva real informatia de acolo ?

Offline ronfrown

« Răspuns #104 : 09.Apr.2014, 05:33:35 p.m. »
Am gasit la Suzuki Germania care dau aceeasi greutate, 1130 :

Empty weight (75 kg for driver and full tank included) applies to vehicles with standard equipment.

Curb weight (US English) or kerb weight (UK English) is the total weight of a vehicle with standard equipment, all necessary operating consumables (e.g., motor oil and coolant), a full tank of fuel, while not loaded with either passengers or cargo.

This definition may differ from definitions used by governmental regulatory agencies or other organizations. For example, many European Union manufacturers include the weight of a 75 kilogram driver to follow European Directive 95/48/EC.[1]
« Ultima Modificare: 09.Apr.2014, 05:35:27 p.m. de ronfrown »

Offline Muttley

« Răspuns #105 : 09.Apr.2014, 06:29:39 p.m. »
SIVI, de ce faci reviziile la 10k km si nu la 15?

ronfrown, mai numara o data portierele :P
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline Tavi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #106 : 09.Apr.2014, 07:10:54 p.m. »

Zilele trecute m-au sunat cei de la Autonet si m-au anuntat ca a venit piesa.
Sivi, cei de la Autonet n-au negat nici un moment problema, ci doar mi-au zis ca piesa nu exista pe stoc.

Voi posta noi informatii dupa ce voi schimba piesa.

Offline ronfrown

« Răspuns #107 : 09.Apr.2014, 10:05:31 p.m. »

Le-am numarat bine, alea cu 3 au 1045kg iar a mea cu 5 are 1060:)

Offline SIVI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #108 : 09.Apr.2014, 10:50:01 p.m. »
Sivi, cei de la Autonet n-au negat nici un moment problema, ci doar mi-au zis ca piesa nu exista pe stoc.
Tavi, nu spun ca neaga problema, mai degraba o ocolesc. Nu am o problema cu Autonet, ei s-au aratat foarte deschisi in a-mi inlocui orice piesa cu probleme, chiar si amortizorul. In fapt, avand in vedere numarul mare de probleme cu acest zgomot de la caseta de directie, consider ca Suzuki ar trebui sa ia masuri. Orice firma respectabila cheama in toata reteaua de service masinile cu probleme si remediaza in garantie astfel de incidente.....cred?!
Astfel posesorii din orase precum Iasi.....nu vor mai trebui sa faca drumuri inutile la diferiti dealeri pana dau de unul capabil sa-i rezolve problema.

E totusi o masina de turatie mare si eu o si folosesc ca atare, nu mi-as pune baza in noile tehnologii de uleiuri "garantate" 15 mii. Cred ca e doar marketing. Mai concret nu cred ca un ulei rezista la astfel de uzura 15mii, daca vorbeam de diesel era altceva. Unde mai pui si benzina proasta, praful omniprezent in Bucale si cate si mai cate.

Surprinzator si la mine in talon apar 1115?!! Eu inainte s-o iau citisem de 1045....

Offline ronfrown

« Răspuns #109 : 10.Apr.2014, 09:16:37 a.m. »
1045+70=1115
1060(5usi)+70=1130 :)
Deci e OK.

Latest EU definition of "mass in running order" (curb weight) according to 1230/2012/EEC:•"the mass of the vehicle, with its fuel tank(s) filled to at least 90 % of its or their capacity/ies, including the mass of the driver, of the fuel and liquids, fitted with the standard equipment in accordance with the manufacturer’s specifications and, when they are fitted, the mass of the bodywork, the cabin, the coupling and the spare wheel(s) as well as the tools"