Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33059 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #10 : 16.Nov.2011, 04:20:18 p.m. »
E grav ca si la Swift-urile astea noi iar apare problema asta rusinoasa cu 'caseta', problema arhicunoscuta de Suzuki de acum de la SX4.
Ce naiba', e asa de greu sa se proiecteze o nenorocita de bucsa din prima cum trebuie (material + cote)? Doar restul casetei n-are nimic.

Piata de consum, nema' control al calitatii serios  :-((
SX4 1.5 SE

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #11 : 16.Nov.2011, 05:16:58 p.m. »
Daca ma credeti am o stare asa de aiurea, data de problema asta cu masina. Dai bani sa-ti cumperi masina noua si deja pica caseta de directie.
Pacat, sunt dezamagit.

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
« Răspuns #12 : 16.Nov.2011, 08:03:40 p.m. »
caseta de directie nu e picata...doar bucsa acea face figuri. Acum, nu vreau sa-ti fac inima amara insa eu am schimbat caseta pe garantie undeva la 25000km iar la 43000km cat am acum mi se pare ca sunetul a revenit...deci ar trebui schimbata iarasi...insa cum masina nu mai e in garantie...probabil o sa ramana asa pana cand zgomotul casetei ma va scoate afara din masina:). Asta e punctul lor slab.
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline LeonardSZK

« Răspuns #13 : 16.Nov.2011, 09:06:30 p.m. »
Nu are cum sa fie problema cu bucsa casetei de directie, din moment ce zgomotul este in partea stanga. Zgomotul cauzat de bucsa este in partea dreapta. Posibil sa ai o problema aparte cu caseta de directie, nu problema "standard".
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #14 : 17.Nov.2011, 12:48:26 a.m. »
Nu e neaparat sa apara zgomotul in partea dreapta, Poate fi la fel de bine si in partea stanga.

Offline macmat

« Răspuns #15 : 17.Nov.2011, 01:30:51 a.m. »
Si eu am un zgomot pe partea stinga aparut de la aprox.1000 km de rulaj(nu s-a modificat pina azi-19.000km). Toate discutiile anterioare localizau zgomotul in partea dreapta.........Asa ca, daca te simti singur in grupul celor cu zgomote in stinga cauzate de caseta ar fi bine sa detaliezi.....! PS Eu am SX dar banuiesc faptul ca nu sint diferente majore dpdv constructiv.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #16 : 17.Nov.2011, 08:57:50 a.m. »
Am citit mult acum cateva luni pe forumuri din afara, Anglia si Franta..am pierdut ceva timp cautand solutii si  problema se mainifesta si la ei. Problema fiind caseta, mai exact se pare jocul ar veni din cremaliera exact unde vine popicul.. cineva chiar sugera faptul ca nu ar fi bine gresata zona repectiva unde vine popicul si ar aparea o uzura la dintii cremalierei cu coloana volan. Am mai gasit utilizatori care au schimbat toata coloana de volan jocul venind din crucuile repective.. insa in acest caz cica s-ar simti in volan jocul. Eu simt jocul acolo jos sub masina si nu se simte in volan in timpul mersului.
Acum am directia mai stransa si tot se aude insa nu in halul ala, adica nu mai "zangane" atat de liber dar tot se aude.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #17 : 17.Nov.2011, 10:28:49 a.m. »
Asta nu are nici o legatura cu "problema arhicunoscuta de Suzuki de la SX4"...
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #18 : 17.Nov.2011, 10:52:37 a.m. »
Eu am spus ce am gasit dar s-au schimbat si casete din cauza bucsei

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #19 : 19.Nov.2011, 06:42:30 p.m. »
Azi avand treaba la o statie ITP am tras masina pe canal in statie. Dupa ce am rezolvat treaba si sa plec am zis hai sa ma uit sa vad si eu ce au reglat mecanicii de la Iasi. Am intrat in canal m-am uitat la popic si cum se vede si in imaginea de mai jos s-a folosit o surubelnita si un ciocan sa desfaca siguranta de 40 de la caseta :-O Cand am fost la Iasi, am vazut eu ca dadeau cu ciocanul si o surubelnita fara maner pe post de dalta dar nu m-am gandit ca vor mutila piesa repectiva in loc sa foloseasca o cheie sau o tubulara de 40... sa va mai zic pe langa asta masina este  zgariata alocuri pe dedesubt, luat stratul de antifon probabil de la cum au dat cu ciocanul.
Acum realizez de ce seful de service m-a trimis afara din incinta atelierului cand au inceput sa dea cu ciocanul.
La Iasi inca de la prima vizita am avut probleme, am plecat cu masina in teste si un angajat a reusit performanta sa-mi zgarie bara si sa rupa fusta de cauciuc de la bara. A urmat un polish si o fusta de cauciuc noua si scuzele de rigoare. Poate nu faceam asa o reclama dar deja e o practica sa te duci cu masina ok si sa vii cu ea mai rau de cat te-ai dus....
Sunt dezamagit  total de cei de la iasi nu asa se face treaba...

« Ultima Modificare: 19.Nov.2011, 06:51:02 p.m. de Doru_Neo »