Autor Subiect: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit  (Citit de 33046 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
De cateva zile la masina mea se uade un zgomot ciudat de bataie pe partea stanga fata undeva in partea de jos.  Nu pare sa fie fier pe fier ceva ca si cum ar fi un plastic sau ceva mai dur care loveste ceva, sau mai bine vibreaza. Se simte doar pe drumuri pietruite sau cu pietris, la viteza mica in general .. acel ceva parca intra in rezonanta cu miscarile masinii si doar atunci "bate" Ca sa fiu mai expliciti seamana cu jocul la caseta de directie dar nu se simte in volan.. ceva mai infundat ca sunet, sau ca atunci cand au joc etrierii de la frana si mergi pe drum pietruit.
Am incercat sa localizez sursa dar momentan nu am reusit sa imi dau seama de unde vine zgomotul respectiv. Am pus masina pe un canal a tras mecanicul de ce a putut pe acolo, dar se pare ca nu ar fi nimic la prima vedere. Nu am reusit sa ridic masina pe elevator pentru ca suportii de pe praguri sunt cam "mici" si daca puneam "talpile" de la elevator as fi stricat plasticurile alea de la prag.
Masina are 2700 km sa fie deja probleme la directie ?  Mentionez ca nu am mers cu ea pe drumuri proaste.
Momentan nu am timp sa ajung la reprezentanta cu ea, dar am sa incerc sa trec pe la ei cand voi putea, daca tot se mai aude.

« Ultima Modificare: 20.Iul.2011, 09:24:41 p.m. de Doru_Neo »

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
Re: Zgomot partea stanga fata la viteza mica si drum pietruit
« Răspuns #1 : 21.Iul.2011, 09:52:59 a.m. »
salutare!
In primul rand felicitari pentru achizitie.
Incearca sa faci o verificare a tuturor suruburilor de pe puntea fata, bineinteles la o reprezentanta Suzuki.
Pe partea stanga se afla piulita de reglaj a casetei de directie dar cred ca este prematur la doar 2700 km sa se umble la acel reglaj.
Bafta!

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #2 : 21.Iul.2011, 02:12:15 p.m. »
Ar fi chiar culmea sa fie caseta la 2700 km. Din experienta stiu ca un "reglaj" prin strangerea popicului de la casta e frectie la picior de lemn,jocul la casta tot este, plus directia devina mai rigida, stransa. Am sa ajung la service cand am sa am timp sa vedem ce are.

Offline LaurentiuTL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #3 : 10.Aug.2011, 12:48:35 p.m. »
Eu am un SX4 care are o problema asemanatoare, in sensul ca, din cand in cand, am un zgomot surd ca si cum s-ar lovi 2 plastice atunci cand merg pe un drum denivelat. Specific, nu tot timpul face asa. Parca s-ar auzi de sub bord sau undeva din partea stanga in dreptul stalpului A.
Am fost la service-ul Arinovis Brasov i-am explicat celui care se ocupa cu service-ul, un tip de treaba dar cand am facut cu el o tura nu mi-a mai facut acel zgomot. Dupa de am plecat, dupa o anumita perioada a aparut. Am discutat cu el in legatura cu zgomotul respectiv si i-am zis sa-mi verifice directia sa nu am probleme cu caseta de directie sau daca zgomotul este din caseta. S-a uitat pe dedesub a verificat ele ce a verificat si mi-a zis ca nu este din caseta ci din alta parte dar nu-si da seama. Asa ca si eu am un zgomot surd in partea stanga undeva de sub bord sau stalpul din stanga si nu stiu de unde este. Daca afli ceva cu acest zgomot tine-ma si pe mine la curent.

Multumesc.
O zi buna.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #4 : 10.Aug.2011, 07:35:46 p.m. »
Pana acum nu am depistat sursa zgomotului, insa intre timp a mai aparut inca un zgomot asemanator cu primul si venea din coloana de la volan. Am depistat sursa celui de-al doilea zgomot, era cochilia de la coloana volan, se slabise surubul care prinde cele doua pastice. Am stans surubul care avea si o saiba in cap. Am scapat de al doilea zgomot insa primul este foarte suparator. Sper sa ii dau de capat.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #5 : 15.Nov.2011, 06:36:45 a.m. »
Mine ma duc la iasi a doua oara pentru gasirea sursei zgomotului care acum de cand a dat frigul se aude din ce in ce mai tare si nu mai depinde de viteza de rulare. Sper sa se rezolve, cica ar fi venit ceva indicatii de la fabrica. Va tin la curent cu problema, Daca nu se rezolva am sa fac o reclamatie.

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 15.Nov.2011, 08:29:37 a.m. »
succes. iti recomand sa faci o programare si la Bacau din 2 poate macar unul se prinde care e prblema

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #7 : 15.Nov.2011, 12:43:37 p.m. »
Ms. Vom vedea ce rezolv maine.

Offline Doru_Neo

• Full Member
« Răspuns #8 : 16.Nov.2011, 01:16:37 p.m. »
Am ajuns de la Iasi si ce credeti ca era ?!
Caseta de directie exact ce banuiam de prima data! S-a strans caseta din popic dar fara nici un rezultat notabil. Concluzia se va inlocui caseta de directie cu una noua. Toate astea dupa ce la prima vizita am insistat ca problema este de la caseta dar vehement am fost contrazis fara o eventuala verificare.... Timp si bani pierduti pe drumuri asta este
Astept sa vina caseta noua si voi reveni cu amanunte sper sa nu fiu dezamagit.
P.S Nu ma asteptam ca la o masina noua in 3000 km deja sa pice caseta ... cam lasa de dorit. Momentan am 9000Km
« Ultima Modificare: 16.Nov.2011, 01:18:18 p.m. de Doru_Neo »

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 16.Nov.2011, 03:10:00 p.m. »
:( inseamna ca e de poveste ce mi-au zis mie.. cum ca au schimbat producatorul si au casete noi la care se poate schimba doar bucsa buclucasa