Chiar daca topicul este cu duminica 26.06.2011., indraznesc sa scriu si eu ceva aici. Pana la urma am facut-o. Sambata, 25.06.2011, nu am mai tinut cont de codul galben de vijelii si de furtuni anuntat de vineri pentru weekend, si am purces la drum. Fara sa vreau sa demonstrez ceva, am abordat traseul cu cauciucuri slick (din motive financiare), Yokohamele stock ale masinii. Am plecat cu inima putin indoita, dar, am zic ca daca se ingroasa gluma ne intoarcem si gata.
Traseul fabulos, destul de lung (aproape 90 de km fara asfalt). Am urcat pe la Barajul Rausor, apoi pe Portareasa si apoi pe creasta pana la Iezer si am coborat spre Nucsoara dar la un moment dat am virat-o spre Bughea de Jos si inapoi in Campulung.
Destul de dificil traseul, mai ales pentru niste break-uri inaltate. Fara reductor, nu mai zic de autoblocantul de pe spate, nici nu aveam ce cauta (am participat cu Outback-ul, su SX4 nu cred ca faceam fata). De foarte multe ori, mai de nevoie (drumul alternativ era rupt), mai pentru fun, am luat-o pe scurtaturi direct prin iarba. Marele noroc a fost ca nu a plouat si iarba era relativ uscata. De ploaie am avut parte doar la inceput, pe la baraj, cand am ajuns in creasta vremea s-a imbunatatit substantial.
Am fost 6 masini: 2 Outbackuri, 1 Forester, 1 Allroad si ne-au insotit 2 prieteni din Campulung cu un Samurai preparat si cu un Aro 10 diesel cu ceva imbunatatiri la grupuri. La coada lacului de acumulare s-au lipit de noi si 2 veverite care ne-au insotit pana pe creasta. Nu au mai facut pauza de masa si ne-au parasit coborand la Slatina. Oricum o sa le semnalez de SCR, daca nu au deja cont aici.
Bujorelul l-am prins in perioada de maxima inflorire, versanti intregi avand un aspect mov.
Masina merge in continuare fara probleme (la intoarcere am rulat cu 190 km/h pe A1. Oricum nu-I prima data cand o supun la asa ceva. Ca parere personala, parca urcarea pe strategica prin Valea Macesului este putin mai grea. Legat de masina, o aparatoare de noroi de la roata din fata a vrut sa se desparta de masina de i-am speriat pe colegi ca am dejantat. Totul se intampla pe o coborare pe iarba de pe un pisc intalnit in drum (nu stiu cum ii zice). Am avut masina destul de inclinata ca am crezut ca ma rastorn. In rest desi pare incredibil, am atins usor burta o singura data pe forestier in vale aproape de Bughea de Jos, totul pe un moment de neatentie. Am facut toate “specialele” cot la cot cu Samuraiul si cu veveritele, la o singura “proba” nu m-am inscris: drumul, era presarat cu bolovani si doar unul singur s-a incumetat pe acolo.
Oricum a fost extrem de frumos, de incitant nu mai zic. Seara dupa sedinta tehnica de rigoare (ultima poza) am cazut cu totii lati. Din 32 Gb de imagini (poze+filme) cu greu am selectat vreo cateva. Sper sa nu va plictisesc.