0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Deci "c" venind din dreapta lui "b" nu are prioritate?
Intrind intr-o intersectie si aruncand o privire la celelalte intrari, iti poti da seama imediat daca cel din dreapta este obligat sau nu sa-ti acorde prioritate.
Asta este practica curenta, pe principiul "lasa ba ca merge si-asa".
In mod normal, cel putin acolo unde pot aparea confuzii, trebuie semnalizata prioritatea.
Tu crezi ca cei ce au conceput semnele de circulatie sa fie diferite ca forma, nu gandesc ?
Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce nu toate semnele (de prioritate) au aceeasi forma incit sa fie "citite" doar din fata ?
Partea proasta este ca in Romania, semnele nu sint chiar peste tot vizibile din directia opusa (stalpi, copaci etc) dar asta e alta poveste.
Daca s-ar fi intentionat vreodata a fi vizibile din alta directie/sens decat cele "instalate", ar fi avut mai multe fetze!
Dupa cum e configurata intersectia si semnalizata, circulatia se va face ca intr-un sens giratoriu cu prioritate de stanga iar cel ce este deja intrat in intersectie, va fi lasat de cei ce urmeaza a intra, sa treaca astfel s-o si elibereze pt a nu produce blocaj.
Citat din mesajul lui: suzukisx4x4 din Astăzi la 11:47:51Partea proasta este ca in Romania, semnele nu sint chiar peste tot vizibile din directia opusa (stalpi, copaci etc) dar asta e alta poveste.
Citat din mesajul lui: suzukisx4x4 din Septembrie 30, 2012, 09:32:29Intrind intr-o intersectie si aruncand o privire la celelalte intrari, iti poti da seama imediat daca cel din dreapta este obligat sau nu sa-ti acorde prioritate.
unde scrie in legile de circulatie ca, daca intr-o intersectie "ne-sens giratoriu" se pune cedeaza trecerea la toate strazile incidente, circulatia se face "ca intr-un sens giratoriu", cu prioritate de stanga
De cand semnul cedeaza trecerea instituie prioritatea de stanga?Asta o vad eu, venind din Bucuresti. Apropo, tu din ce oras vii?
Indiferent din ce oraş aş veni ( sa zicem ca vin din "C" ), dacă fac abstracţie de celelalte indicatoare "citite" din spate in intersecţia dată şi iau in consideratie doar semnul ce-l am in fata, trebuie neaparat sa cedez trecerea oricarui vehicul ce-mi vine din stanga dupa care sa-mi continui drumul cu obligaţia de a vira la dreapta.