0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Sau alt exemplu, doctorii si asistentele, persoane tinere, cu salarii bine conturate, dar care inca nu refuza plicul !
Adica eu nu prea inteleg, cu mentalitatile dinainte de '89 s-a putut face autostrada, si cu aceleasi mentalitati, dar dupa '89, nu s-a mai putut face. Ca de furat, se fura si atunci dupa santiere, doar ca acum se fura pe hartie.
Citat din: shpeedy din 12.Feb.2020, 11:17:02 p.m..... mentalitatilor dobandite in comunism minus limitele legii din comunism... Capitalism salbatic/de cumetrie, democratie 'originala' implementate de neo-comunisti si de diferiti profitori... Cred ca am ajuns la concluzia si nu neaparat aici pe forum, ci ascultand diferite discutii, observand anumite situatii, ca noua romanilor ne este frica sa recunoastem ca asa suntem ! Daca e rost de ciuguleala, de ce nu ?![...]
.... mentalitatilor dobandite in comunism minus limitele legii din comunism... Capitalism salbatic/de cumetrie, democratie 'originala' implementate de neo-comunisti si de diferiti profitori...
[...] Adica eu nu prea inteleg, cu mentalitatile dinainte de '89 s-a putut face autostrada, si cu aceleasi mentalitati, dar dupa '89, nu s-a mai putut face. Ca de furat, se fura si atunci dupa santiere, doar ca acum se fura pe hartie.
Nu stiu cum de ii iei in brate pe toti hotii care dupa '89 au tot furat pe baza acestor autostrazi...
Chiar nu nu imi dau seama cum de nu poti intelege: si acum se pot face autostrazi.
Ciuguleala, fara a fi profund in nimic.
Cu o crestere semnificativa a preturilor ca sa compenseze pierderile.
Inainte de '89 (si intrati in proaspata democratie), erau cel putin doua categorii mari de oameni in Romania - cei care furau la nevoie, ca sa supravietuiasca, fiind pe deplin constienti ca ce fac este interzis prin lege (absurda, de altfel) si cei pentru care furtul era un mod de viata ...