Nu de putine ori am observat ca in discutiile purtate intre noi pe diferite subiecte, mai mult sau mai putin auto, se intampla o situatie nu tocmai dorita :
Logica mea (invechita probabil!) imi spune ca daca cineva isi expune o idee/parere pe baza unor cifre/date concrete, e normal sa primeasca o contra-opinie la fel de argumentata(pe cifre/date), in niciun caz bazata pe pareri/supozitii, aluzii la discutii anterioare, etc. Asta cand este posibil si-n situatii tehnice, punctuale, chiar este posibil. In caz contrar se nasc controverse absolut inutile.
Afirmatia de mai sus nu este dorinta sau ideea mea, este pur-si-simplu un mod simplu si eficient de abordare a unei teme de discutie !
A refuza sau trata cu indiferenta date concrete/cifre inseamna ca exista o implicare afectiva fata de una variante, ceea ce nu este de dorit deoarece discutia nu mai este constructiva, ba mai mult, isi pierde din valoare !
Nu ma refer la o discutie anume, ci la o suma de situatii, cu teme diferite, in care sau generat controverse inutile, tocmai din cauza expusa mai sus !