Niște unii de la o firmă au făcut o aplicație on-line care zice că ghicește vârsta pe baza reflexelor. Treaba merge cam așa: pe un filmuleț care simulează o șosea, la un moment dat apare un semn de STOP. Trebuie să apeși cât mai repede o tasta și, în funcție de timpul de reacție, programul estimează vârsta. Bineînțeles, am repetat testul de X ori și dispersia valorilor e uriașă (estimează vârste între 20 și 43 de ani...) deci e varză la îndeplinirea
scopului propus.
Cu toate astea, joculețul e superinteresant din cu totul alt punct de vedere: Încercați să faceți câte 10 rulări și să notați minimul, maximul și media pentru fiecare din situațiile:
a) urmărești cu atenție centrul imaginii (acolo unde ȘTII că va apărea semnul) și apeși tasta cu mâna
a1. dreaptă
a2. stângă
b) lași privirea să se plimbe pe imagine, fiind atent la semnele de circulație, la animale, la peisaj etc (evitând intenționat centrul imaginii, pentru a menține zona centrală în vederea periferică) și apeși tasta cu mâna
b1. dreaptă
b2. stângă
Rezultatele sunt surprinzătoare. De ex, când am folosit mâna stângă în combinație cu „vederea periferică”, am obținut 3 rezultate de „
we're not sure if you're an actual human being”, cu timpi de reacție între 200 și 260 milisecunde
.
https://www.justpark.com/creative/reaction-time-test/