0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
... umblu cu o masina de 20 de ani si ma bucur in fiecare zi de placerea condusului .
Repet : daca oamenii ar avea ceva in tartacuta , s ar limita la cat are fiecare plapuma dar , din nefericire , muti romani " e " snobi si daca x ulescu are smartphone de j'de mii de lei , musai trebuie sa aiba si astalalt ceva cu ce sa compenseze ; fara suparare pt cei cu credite ipotecare si aici este o discutie despre romanul snob ( adica prost nu snob ) , care si cumpara pe credit " casa " nu oriunde ci hapt in cartierul cel mai cel ca noa tre sa epateze si apoi vine si plange ca nu mai are bani de platit - astia isi merita soarta cu varf si indesat ; sa fim seriosi cati v ati nascut in puf de gasca tivit cu aur ?? Ca masina , nu ti e buna o dacie de 12 ani ? Nuuuu , ca iti trebuie Suzuki sau alta marca apreciata ca altfel faci urticarie ... , apartament in marginea orasului ?? Pai de ce nu casa daca tot stau la mama drakului , nu ?Si uite asa ajungi sa cheltui bani care nu s ai tai ( dar nu ai nici o prejudecata legata de lucrul asta ) si te intinzi mai mult decat poti duce doar pt ca esti un snob prost ! Pe astia i as executa silit si i as tzapa in strada , nici nu merita compasiune - parerea mea binenteles .P.S. lipsa educatiei isi spune cuvantul .Eu am 2 case construite de mine , pe banii mei , munciti nu furati , dar umblu cu o masina de 20 de ani si ma bucur in fiecare zi de placerea condusului .
Eu personal consider creditele necesare intr-o societate moderna si functionala...
Este ce spuneam mai sus: niciodata nu vei avea bani cash sa-ti cumperi un apartament (casa) unde sa locuiesti decent (nu vorbim aici de domenii de ha intregi si case de cca. 2000 mp). Este metoda sistemului de a te tine "legat de glie" prin credite. E cam ce face FMI-ul cu Romania la nivel inalt - te aduce in stare de societate de comsum depinzind de toate capriciile capriciile celui ce te crediteaza.
Revenind la oile noastre, populatia a fost avertizata in numeroase rinduri de conducerea BNR sa nu faca credite in valuta ci in moneda nationala si din cite imi amintesc, parca a fost explicata aceasta avertizare insa, cine a avut urechi sa auda si ochi de vazut, s-a conformat chit ca au gindit sau au mers pe mina "avertizarilor". Nu se poate spune ca statul prin BNR nu si-a avertizat sau nu si-a anuntat cetatenii asupra riscurilor la care se expun. Fiecare a facut cum le-a dictat mintea. In alta ordine de idei, si-au facut-o cu mina lor. Cit le-a fost bine, au stat linistiti si nu au strigat ca cei cu ratele in lei sint la cheremul bancilor si au dobinzile cele mai mari din Europa insa cind s-a strins surubul, au iesit imediat in strada. Cine e oare vinovatul ? Si uite asa ajungem iar la o vorba de duh: nu-i prost cine cere; prost e cel care da cit i se cere.
...exista si posibilitatea refinantarii, astfel incat sa beneficiezi de conditii mai bune de finantare...