... credeam ca este un forum pentru pasionatii de masini Suzuki dar se pare ca m-am inselat...Serios, mai putem discuta si lucruri interesante? Intreb doar.
@sx4 sedan, ma adresez tie si citez mai sus din ceea ce ai zis. Tonul meu este linistit
, deci nu este o polemica. Incerc doar sa nu las lucrurile in lumina in care au fost prezentate in ultimele pagini, pentru ca n-ar fi corect. Lucrurile interesante sunt cele pe care tocmai le-ai enuntat - cele legate de masinile noastre, de felul in care le imbunatatim, de defectele aparute, de intalnirile in care se impartaseste experienta, de calatoriile noastre, de ajutorul reciproc in diferite probleme. Celelalte sunt colaterale dar nu sunt interzise, motiv pentru care exista sectiunile dedicate; insa niste limite trebuie sa ne impunem fiecare, astfel incat sa nu mai fie necesara interventia moderatorilor.
In cazul de fata, este vorba despre o actiune de moderare uzuala, care nu reflecat in nici un fel o rabufnire a mea sau o chestie personala impotriva lui @Laurentiu. Ea a avut doua componente:
1) - postarea lui @Larentiu a fost editata pentru ca: se referea la nazism si facea trimitere la un site care reprezenta o culegere de texte (carte) si trimiteri catre alte site-uri si bloguri personale ale unor persoane/organizatii care atata la razmerita, la fel de fel de activitati aflate la marginea legii, la extremism, teoriile conspiratiei, new world order s.a.m.d. Aceste lucruri nu pot fi asociate cu forumul nostru in primul rand din motivul spus de tine, pe care l-am citat, dar si pentru ca nu este de dorit ca la o cautare pe Google acest tip de activitate sa fie in vre-un fel pusa langa ceea ce facem noi, pentru ca nu dorim sa ne cream nici nu fel de probleme. Trebuie mentionat aici ca forumul nostru se pozitioneaza printre primele rezultate pe google.ro dupa cuvintele cheie "Suzuki Romania", chiar inaintea unora dintre dealerii/reprezentantii Suzuki cu traditie si cu bani multi de reclama online. Si atunci dorinta de a apare in public ca o comunitate cu opinii moderate si pozitive cred ca este pe deplin justificata. Deci nimic personal cu @Laurentiu. Daca se doreau lucrurile de care sunt(em) acuzati, un click ar fi fost suficent si nimeni nu stia cine e @Laurentiu inca de acum multi ani cand si-a inceput activitatea pe forum. Insa de atunci sunt ani si oamenii care se simt persecutati sunt tot aici. Care este concluzia atunci ??
2) - un ultimatum care vine dupa mai multe avertizari (toate facute cu bun simt si politete) care s-au intamplat fie in public, fie pe privat. @Laurentiu le-a nesocotit fie in tacere, fie in mod vocal dand dovada in acele momente punctuale tocmai de contrariul lucrurilor bune pe care le face. Daca toate lucrurile pozitive ii sunt apreciate sincer si nu contesta nimeni postarile tehnice foarte utile, atunci trebuie sa se accepte si ca lucrurile mai putin pozitive sa fie semnalate si indreptate. Toate aceste lucruri au fost trecute cu vederea, desi printre ele se alfau lucruri care se puteau in mod repetat sanctiona. Aceste lucruri puse laolalta in mod obiectiv justificau inchiderea unui cont, insa lucrul asta nu s-a intamplat tocmai datorita aprecierii de care @Laurentiu se bucura. Acum, ultimatumul a rezolvat problema semnalata. Semnatura a fost modificata, deci inteleg ca @Laurentiu a inteles ca a intins coarda prea tare. Deci nimic de pus pe suflet sau de luat la modul personal
Atentionarea a venit de la mine pentru ca datorita fusului orar uneori sunt primul care acceseaza forumul. Atentionarile anterioare au venti de la ceilalti din echipa, pentru ca s-au aflat acolo la momentle de timp respective.
Fac si o paranteza aici in care invit sa se studieze istoria postarilor mele in relatia cu @Laurentiu. Surpriza va fi majora
, raportat la ceea ce s-a postat in ultimele pagini.
De asemenea, @sx4 sedan, faptul ca ti-ai exprimat in mod direct parerea despre mine nu este in nici un fel suparator, tocmai pentru ca ai facut-o in mod decent si ai expus clar si motivele, astfel incat pot sa raspund in incercarea de a rezolva ceva. Deci din contra, gasesc observatiile utile.
- Daca e posibil da-mi niste detalii despre elementul punctual care te-a nemultumit (fie pe PM fie aici). Inteleg ca ar fi vorba de un anunt, deci ceva despre bursa ??!!. Daca e asa, atunci reaminteste-mi, pentru ca acum nu imi vine in minte momentul in care am interactionat pe aceasta tema. In general pe bursa vorbesc destul de mult pe privat cu cei care posteaza si rezultatul este ca se posteaza in liniste si se posteaza mai mult decat ar permite regulamentul, iar partile implicate sunt multumite. Ar trebui sa mentionez ca pe bursa se face curatenie in mod constant si anunturi foarte vechi, in special cele ramase fara nici un raspuns pentru o perioada lunga de timp sau anunturi rezolvate (tranzactia incheiata si topicul inchis) care nu sunt de o importanta majora se sterg sau se arhiveaza, deci ... dispar din spatiul public. Si la curatenie participa si restul echipei (in mai mica masura, dar participa). Daca s-a sters un anunt care iti apartinea, atunci trebuia sa fi spus atunci imediat, ca se rezolva. Din moment ce nu a existat un feedback, atunci nu e corect ca aici in public lumea sa inteleaga, din lipsa de amanunte, ca astia suntem noi si asa stim sa facem. Daca a fost totusi o discutie dar eu nu-mi mai amintesc, atunci adu-mi aminte ... si vedem unde a fost problema.
- In privinta impresiei tale generala, deci nelegata de ceva punctual, ca e aceeasi balacareala de 2 lei ... te-as ruga sa faci o statistica cu utilizatorii prezenti in aceasta balacareala (nume, numar de postari, locatia postarilor). Uita-te la prezenta in general a echipei de moderare in aceste clinciuri si uita-te la numarul meu de postari in ultima jumatate de an, respectiv la numarul meu de postari pe parcursul celor aproape 5 ani de forum. Vei gasi niste lucruri surprinzatoare in raport cu postarile de pe ultimele 2-3 pagini.
In speranta ca am rapsuns lucrurilor semnalate, va doresc tuturor o zi buna.