Deci ... benzina cumpar de la Mol ... OMV ... Petrom ... adica niste pravalii destul de cunoscute ... unele cu prezenta si in afara Romaniei ... aproape niciodata nu mi-am pus problema ca benzina vinduta sub brandurile astea ar fi exagerat de proasta. Si in tara si afara am evitat sa cumpar de la benzinarii "no name".
La pravaliile astea (OMV, Petrom, Mol) se vind si uleiuri sub marca proprie da' intotdeauna le-am privit cu scepticism ... aproape ca le-am comparat cu uleiurile de la
supermarket. Habar n-am de unde acest scepticism ... cu atit mai mult cu cit uleiul Shell care se vindea la fel in benzinarii Shell l-am considerat intotdeauna un produs ok, de incredere.
Pe de alta parte ... comparind preturile la un ulei "de marca" - ma refer la Castrol - vad ca exista diferente uneori destul de mari intre diverse pravalii ... Si cum romanului i se pare ca vrei sa-i furi calu' ... am tras concluzia ca exista riscu' ca la oferta (exagerat) de ieftina sa fie de fapt ceva contrafacut. Evident ... daca as vedea o pravalie pe care scrie Castrol ... si as sti ca sigur are treaba cu
Castrol probabil ca nu as avea temeri din astea.
Ca sa n-o mai lungesc cu proza ... la preturi aproximativ egale si la pecificatii tehnice identice ce ati alege - un ulei Mol sau OMV (adica cu origine oarecum cunoscuta) sau un ulei Castrol / Shell / etc la un pret sa zicem de 75 % din pretu' pietei da' la care ai unele dubii privind provenienta