0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Tare mi-e ca vii din Iasi... si ca ai mai fost pe aici, pardon, pe acolo.
Eu te-am intrebat asa, de curiozitate din ce oras vii... Tare mi-e ca vii din Iasi...
si eu am avut un Déjà-vu
Pentru ieseni nu e loc pe forum ?
Citat din: hugbear din 01.Oct.2012, 02:47:05 p.m.Daca s-ar fi intentionat vreodata a fi vizibile din alta directie/sens decat cele "instalate", ar fi avut mai multe fetze!Slabe sanse sa convingi pe cineva cu explicatia asta.
Daca s-ar fi intentionat vreodata a fi vizibile din alta directie/sens decat cele "instalate", ar fi avut mai multe fetze!
Mijloacele de semnalizare rutiera se constituie într-un sistem unitar, se realizeaza si se instaleaza astfel încât sa fie observate cu usurinta si de la o distanta adecvata, atât pe timp de zi, cât si pe timp de noapte, de cei carora li se adreseaza si trebuie sa fie în deplina concordanta între ele, precum si într-o stare tehnica de functionare corespunzatoare.
Indicatoarele se instaleaza, de regula, pe partea dreapta a sensului de mers. in cazul in care conditiile locale impiedica observarea din timp a indicatoarelor de catre conducatorii carora li se adreseaza, ele se pot instala ori repeta pe partea stanga, in zona mediana a drumului, pe un refugiu ori spatiu interzis circulatiei vehiculelor, deasupra partii carosabile sau de cealalta parte a intersectiei, in loc vizibil pentru toti participantii la trafic.
1. Semnificatia unui indicator este valabila pe intreaga latime a partii carosabile deschise circulatiei conducatorilor carora li se adreseaza.2. Cand indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificatia lui este valabila numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate.
@ gabineg: ei, uite ca s-a schimbat orice-ul. The show must go on.
3. Art. 66 alin. (1) si (2):1. Semnificatia unui indicator este valabila pe intreaga latime a partii carosabile deschise circulatiei conducatorilor carora li se adreseaza.2. Cand indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificatia lui este valabila numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate.(deci se adreseaza unei benzi, nu unui sens, nicidecum unei directii si sub nici o forma altor directii)
4. Exista vreo prevedere legala care sa ma oblige sa observ indicatoarele adresate altor sensuri/directii de mers? Daca da, cum interpretezi faptul ca starea semafoarelor nu e observabila de pe contrasens?
Imi poti spune ce rost sau de ce a fost montat indicatorul "cedeaza trecerea" pentru "C" ? Sa fie doar pt "A" cand "B" nu exista ? Nu cred pentru ca "A" este deja in miscare si intrat in intersectie pe care nu o poate bloca acordand prioritate lui "C".
In cazul semafoarelor nu este necesar sa cunosti semnificatia celorlalte sensuri de mers deoarece ele sint facute sa lucreze in deplina concordanta
Cedeaza trecerea de care tot zici este chiar pentru cel din A [...] Daca C nu ar avea cedeaza trecerea, atunci A, facand viraj stanga, ar trebui sa ii cedeze, deoarece C ii vine din dreapta.