De retinut:
Viata acumulatorului este data de numarul de cicluri de incarcare/descarcare.
Pentru cei care folosesc laptopul acasa, tot timpul in priza fac urmatoarea recomandare:
- folositi-l fara acumulator;
- aproximativ odata la saptamana introduceti bateria, incarcati-o, descarcati-o si apoi incarcati-o iar si lasati-o la pastrare o saptamana pana la urmatoarea tura - asta va pastra mobilitatea purtatorilor de sarcina.
In cazul in care
- folositi laptopul tot timpul tinut in priza - ciclurile de incarcare / descarcare vor avea loc repejor (se va umple acumulatorul, se va descarca vreo 20-30% pana sesizeaza senzorul ca baterie deja nu mai e plina si incepe sa-l incarce iar); in plus descarcandu-se doar partial, e posibil ca doar unii purtatori de sarcina sa fie cei care se misca cel mai des, ducand ca unii dintre purtatorii "neplimbareti" sa devina imobili - in vreun an acumulatorul isi da obstescul sfarsit
- folositi laptopul tinut in priza si bateria in dulap
- no good - daca acumulatorul nu este "intretinut" de cicluri incarcare/descarcare purtatorii de sarcina devin imobili in timp
Avand in vedera faptul ca o baterie de laptop costa in jur de vreo 50 euro, fiecare face cum vrea: unii pot considera ca efortul de a face cum am zis eu e prea mare fata de efortul de a da 50 euro dupa un an; altii - eu, pot considera ca ma pot deranja intr-atat incat sa economisesc o jumate de RCA
P.S. Voi cu bateriile faultate puteti incerca cateva cicluri de incarcare/descarcare; daca ar mai putea acumulatorul vostru ceva-ceva, dupa vreo 5 cicluri se deztepenesc...daca nu, ata ete, sunteti viitori posesori de baterii noi pt laptoape!