Autor Subiect: Kit ambreiaj SX4  (Citit de 10754 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Miozotis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
  • Gen: Femeie
Kit ambreiaj SX4
« : 07.Iun.2011, 09:44:56 p.m. »
Eu am schimbat azi kit-ul de ambreiaj pt SX4 4x4, af 2008, 61.000km, la service Sibiu si m-au costat toate(disc,placuta,rulment,manopera) 1.364 lei.
Cam mult dar merita, inainte imi prindea f sus ambreiajul, aproape deloc, si trebuia sa apas tare pedala, acum merge perfect.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper a.k.a. TURI

Offline Miozotis

• Newbie
  • *
Re: Kit ambreiaj SX4
« Răspuns #1 : 08.Iun.2011, 11:01:43 a.m. »
Revin cu devizul exact pt kitul de ambreiaj:
22400-79J01 Disc comp -        1 buc. - 285,26 lei cu TVA
23820-79J00 Cilindru receptor -  1 buc. - 279,01 lei cu TVA
22100-79J00 Cover Assy -        1 buc. - 292,63 lei cu TVA
Manopera kit ambreiaj -             5,2 h    - 515,84 lei cu TVA = > 99,20 lei / h
                               TOTAL 1.372,74 lei cu TVA
...si poze cu discul si placuta, se pare ca totusi discul era foarte uzat, deci nu l-am schimbat aiurea  #:-S

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 08.Iun.2011, 02:50:08 p.m. »
... si poze cu discul uzat si placuta

dupa parerea unui prieten care a vazut discul live, se pare ca era intr-adevar foarte uzat, deci nu l-am schimbat degeaba  #:-S
Starea de uzura a discului se vede in functie de grosimea ramasa pina la capul niturilor. La tine in poza, gaurile sint astupate asa ca nu se observa nimic. Daca intr-adevar grosimea este la limita, e bine sa cauti ferodouri la dimensiune si sa le bati pe discul vechi daca acesta nu are joc in butuc. Vad ca arcuri sparte (sarite) nu are asa ce se mai poate refolosi.
Placa de presiune, observ ca e in stare buna. Nu este "vinata" (decalita) iar daca i-ai fi facut o poza si din partea cealalta, am fi putut observa uzura dintilor. Atit placa cit si discul (cu discuri de ferodo noi) se pot refolosi la urmatoarea reparatie.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Miozotis

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 08.Iun.2011, 03:51:16 p.m. »
Merci de sfaturi Laurentiu!

Dintii sunt inca in stare buna, oricum o sa pastrez toate piesele, inclusiv rulmentul, pe care nu l-am mai pozat, ca nu se stie niciodata.

Nu inteleg la ce le zici ferodouri, unele noi ar trebui batute unde se vad acum niturile?

Eu aflasem ca uzura discului se vede la santurile alea care traverseaza discul oblic si care ar fi trebuit sa fie mult mai adanci, cica pe masura ce se uzeaza discul, santurile scad, ceva gen placute de frana, si la mine unele santuri nici nu se mai vad.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 08.Iun.2011, 05:01:38 p.m. »
Ce marca a fost kitul care s-a uzat si ce kit este cel nou?

@Miozotis:
"Pai cel uzat e cel original de pe masina si cel nou e comandat din Ungaria, deci probabil acelasi producator, pe cutie parca scria Japan."
« Ultima Modificare: 09.Iun.2011, 01:21:07 p.m. de LeonardSZK »
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 08.Iun.2011, 07:43:49 p.m. »
Nu inteleg la ce le zici ferodouri, unele noi ar trebui batute unde se vad acum niturile?
Ferodouri sau garnituri de frictiune. Pe disc sint doua garnituri (una pe o parte si alta pe cealalta) prinse de discul proprizis in nituri de aluminiu. Santurile de pe garnituri sint pt a face o priza mai buna cu placa de presiune si eventual un "drenaj" in cazul in care discul se umple de ulei din cutia de viteze.
Eu de obicei dupa grosimea la cap nit ma uit cind analizez uzura unui disc.

P.S. Pune te rog o poza si cu cilindrul receptor sa-l vad si eu care e si cum arata ca nu-mi dau seama.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 08.Iun.2011, 09:20:18 p.m. »
Cred ca se refera la clutch slave cylinder, cel care face fizic debreierea.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 09.Iun.2011, 09:00:59 a.m. »
Cred ca se refera la ... cel care face fizic debreierea.
 :-O Pai l-o fi schimbat si pe ala ??? Si daca l-au schimbat, de ce or fi facut-o oare ???
« Ultima Modificare: 09.Iun.2011, 09:02:41 a.m. de Laurentiu »

Offline LeonardSZK

« Răspuns #8 : 09.Iun.2011, 01:44:47 p.m. »
Cred ca ala a fost defectul ...  ;)
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 09.Iun.2011, 02:38:13 p.m. »
Cred ca ala a fost defectul ...  ;)
Si eu banuiesc ca asta era defectul sau un eventual reglaj. Poate ne pune o fotografie si sa ne dam seama.