Autor Subiect: Sofer in ROMANIA  (Citit de 7965 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Sofer in ROMANIA
« Răspuns #60 : 07.Oct.2016, 09:26:31 a.m. »
Sofer in RO
Cum naiba de am scapat subiectul asta?  :-O  :)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ocoleanui

« Răspuns #61 : 07.Oct.2016, 09:28:36 a.m. »
@Vali D
dar oricat de calm si prudent poti fi , tot iti vine sa rupi capul unuia ce iti pune viata si integritatea in pericol direct. Nu mai vorbim despre valori materiale.

Serios  ?  Nu te cred  :D
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline Laurentiu

« Răspuns #62 : 07.Oct.2016, 09:31:50 a.m. »
tot iti vine sa rupi capul unuia ce iti pune viata si integritatea in pericol direct.
In cazul in care, dpdv legal nu tu esti cel vinovat.  ;)
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline shpeedy

« Răspuns #63 : 07.Oct.2016, 09:40:21 a.m. »
@Vali D: este vina mea ca am sugerat unirea celor doua topice fara sa vad ultima pagina a respectivului topic - ceea ce a determinat efectiv masura luata de colegul Leutz si pe care o inteleg (discutia nu mai avea nimic in comun nici macar cu titlul topicului).

Personal, nu consider a fi necesar sa transferam parte din energia negativa din trafic (sau frustrarile mai mici sau mai mari acumulatein trafic) si pe forum - pana la urma in trafic esti obligat volens-nolens sa participi, pe cand participarea pe forum ar trebui sa fie benevola/placuta/agreabila/relaxanta...

Nu cred ca e atat de important titlul topicului sub care ne exprimam opiniile despre traficul din RO si situatiile din trafic, atata vreme cat nu depasim limitele decentei / respectului.

Tu cum vezi lucrurile?

O zi buna si un excelent week-end sa avem!

LE: stand drept si judecand stramb (sau invers  ;) ), cu ce te ajuta aplicarea masurii de mai jos? In cazul in care scapi cu bine din respectivul eveniment, ii distrugi si lui ala viata, dar ti-o distrugi si tu... La ce bun? Merita?

... oricat de calm si prudent poti fi , tot iti vine sa rupi capul unuia ce iti pune viata si integritatea in pericol direct.

In atare situatii (de care ne lovim toti intr-o masura mai mica sau mai mare), cel mai bine este sa te inarmezi tu cu toate cele (rabdare, calm, reflexe, mijloace de inregistrare) pentru a face fata evenimentului si sa pui presiune pe autoritati (atata cat/cum poti) pentru inlaturarea din trafic a respectivului vinovat...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #64 : 07.Oct.2016, 09:48:05 a.m. »
...cel mai bine este sa te inarmezi tu cu ... calm...
Oricit de calm esti si oricit singe rece ai in tine, cind vezi ca viata celor de linga tine (mama, sora, sotie, copil etc) inclusiv a ta este pusa in pericol, iti cam piere calmul in primele minute. Stapinirea de sine joaca un rol primordial in situatia asta.

Offline shpeedy

« Răspuns #65 : 07.Oct.2016, 09:54:10 a.m. »
Laurentiu, inteleg perfect (vezi mai jos ce scriam acu' ceva vreme), dar daca o iei pe panta asta nu prea are cum sa se termine cu bine...

O situatie similara mi s-a intamplat si mie in aceasta primavara pe A1:
- depaseam o coloana de masini aflate pe banda 1 si - cand sa mai depasesc o masina - ma uit in oglinda retrovizoare si vad grila impunatoare a unui Range Rover negru la mai putin de 2m in spatele meu dand si flash-uri, Range Rover care cu cateva secunde mai devreme nu era in spatele meu (ma angajasem singur in depasire);
- linistit, bag semnal ca ma incadrez pe banda 1, dupa ce depasesc si ultima masina din coloana, si incep sa ma incadrez - toate astea cu respectivul RR in coada mea la o distanta f. mica;
- cand eram aproape de incadrare integrala pe banda 1 si am calculat ca respectivul RR are loc suficient pe banda 2, am piscat putin frana cat sa-i arat ca m-a deranjat comportamentul lui;
- atat i-a trebuit: a inceput sa se urce pe mine si pana nu m-a bagat pe banda de urgenta nu s-a lasat (noroc ca era libera) - toate astea la +120km/h;
- recunosc ca in situatia data, poate ca si eu m-am lasat influentat de comportamentul respectivului "sofer" si n-am procedat chiar OK...  :pardon:

Cam de atunci am luat in calcul camera de bord...
« Ultima Modificare: 07.Oct.2016, 09:56:50 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Vali D

« Răspuns #66 : 07.Oct.2016, 10:16:35 a.m. »
Cred ca ne facem sange rau si o dam in scenarita. Problema este ca inca avem autoritati slabe si unele mentalitati de soferi schizofrenice. Sau de soferi ce au permis desi sunt analfabeti. Si asta spune tot despre tara unde traiesc.
Shpeedy - Ai fost pus in postura sa-ti pierzi membrii familiei pentru unul cu bani multi si jeep si jmecher??? Tu circuland corect. Crezi ca la un eveniment unde daca scap, mai conteaza viata mea oricum distrusa de pierderea celor dragi, fata de a il distruge pe cel care ma aduce in aceasta ipostaza? Ce sa faca politia? Crezi ca ii mai intoarce de la groapa pe cei dragi?
ocoleanui - Crezi ca esti singurul din tara asta care poate sa poarte asupra lui pocnitoare letala???
Laurentiu pana la urma are dreptate - daca avea un tanc de lupta mai facea ala figuri???? Cel mai probabil jeep-ul lui devenea o simpla cutie de conserva.

Offline ocoleanui

« Răspuns #67 : 07.Oct.2016, 10:19:03 a.m. »
Vali D scrie dincolo la Sofer in Romania ...aici vorbim de conduita preventiva .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021