Dupa ce intr-un final s-au strans ceva banuti deoparte, au inceput sa ma napadeasca gandurile sa cumpar o masina..prima mea masina.
La parterul blocului este o firma si deseori aici parca un Golf Crossover, la care mi-a ramas gandul multa vreme, dar zbura repede cand imi aminteam pretul.
In mare voga a fost in perioada 2007-2008 modelul Kia Ceed. Dupa multe cautari si comparari pret/dotari versus buget propriu ajunsesem la concluzia ca Ceed-ul era raspunsul. Insa am zis ca in anul 2008 eu nu mai cumpar masina fara ESP. Nu tineam mortis la nici un gadget, dar nu fara ESP. Ceed era in promotie 11.500e, dar ca sa pot pune ESP trebuia modelul base+dotari+ESP ajungeam la 13800. Deja plapuma era intinsa puternic, intrucat imi prospusesem o masina pana in 12mii euro initial.
M-am dus la dealer (Vaslui), sa ma interesez de conditiile de plata, dealerul nu prea ma gaba in seama. Ma duc in alta zi, imbracat la 4 ace (ma gandeam ca poate din cauza asta nu m-a luat in serios
), ma duc cu masina configurata gata, ii spun clar ca vreau proforma ca sa ma pot duce la banca sa incep imprumutul si sa inchei cu ei contractul...pace, ma "plimba" cu vorba, discuta cu alti clienti, pe mine ma ignora, dar m-a invitat sa vad masina. M-am suit in Ceed..prima senzatie a fost ca m-am urcat intr-un OZN ...plin de butoane, vizibilitate spate prea mica, oglinzi mici..mi-am zis daca o cumpar eu in prima saptamana sigur o busesc, mai ales ca nu mai condusesem de ani buni de la luarea permisului (si am facut scoala pe dacie)
Ajuns acasa si indignat de tratarea dealerului, ma apuc sa mai caut pe net alte optiuni asa doar intr-o doara, ca oricum mi-am zis ca ma duc data viitoare la Kia Iasi sa iau masina de acolo.
Pe net dau pentru prima oara de Suzuki..si incep sa vad optiunile...Ignis, Jimny, SX4. Dupa alte calcule si comparatii, raman la ideea ca urmatoarea masina va fi SX4 dar asta implica sa intind plapuma la maxim si nici asa nu as fi fost sigur ca reusesc. Mai mult, se auzea ca din noiembrie 2008 se vor schimba conditiile de creditare, naspa...
In 27 august ma duc la Iasi si trec si pe la Doly, doar asa, sa vad SX4 in realitate. Ajuns acolo, din una in alta, intr-o ora am plecat de acolo cu contractul incheiat
) Nici nu m-am suit la bord, nimic nimic...eram mult prea incantat si prea sigur ca nu are cum sa nu-mi placa.
A urmat nebunia cu drumurile la banci, urmarit cursul euro, deh...achit masina, innoiembrie o ridic, ma sui prima data la volan, am avut sentimentul de deja-vu si de confort psihic/fizic...toate erau la locul lor, vedeam si in spate, vedeam si in oglinzi
Am in prezent ~10mii km, sunt ffff. multumit de alegerea facuta si mai mult, acum daca ar fi sa incep din nou cautarile, raport pret/performanta tot SX4 GS 4wd as alege fara sa clipesc.
PS: Si acum mai parcheaza Golful Crossover in fata blocului...si-mi amintesc cum suspinam dupa el...dar cand ma uit apoi la SX4-ul meu ma gandesc ca realitatea a batut visul