Autor Subiect: Cum ati achizitionat masina dvs. Suzuki?  (Citit de 24548 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
Cum ati achizitionat masina dvs. Suzuki?
« : 09.Ian.2009, 01:14:50 p.m. »
   In urma unei sugestii venite din partea colegului hugbear m-am gandit ca ar fi util sa vedem cati dintre noi au ales marca Suzuki ca urmare a unor stategii de marketing a dealerilor din tara sau cati astfel de dealeri ar trebui sa multumeasca pentru vanzarile din anii trecuti forumurilor de discutii aparute pe net.
   Daca nu ma insel Suzuki si Nissan au fost singurele marci comerciale de autovehicule care au incheiat 2008 pe plus fata de 2007, dar ca o parere proprie acest lucru nu se datoreaza geniului dealerilor sau biroului Suzuki Romania deschis abia in primavara anului trecut.
   Personal am remarcat SX4 in urma unui accident din Cluj in toamna lui 2007 si am petrecut mai bine de 8 luni pe net pana sa o iau in vara lui 2008, perioada in care nu am auzit nici macar un oftat care semana a reclama din partea dealerilor. Deci investitie dealer in mine aproape 0 ( raspuns la cateva mailuri), profit 100%.
   Totusi, ca sa fiu corect pana la capat, dupa deschiderea noului show-room, dealerul din Cluj a facut eforturi apreciabile pentru promovarea marcii pe posturile de radio locale. :clap:
   Pentru cei ca mine insa era deja prea tarziu si putea fi aleasa o marca cu promovare mai agresiva.

DIN FERICIRE (SI INTAMPLARE) SUNT SUZUKIST!
« Ultima Modificare: 09.Ian.2009, 01:16:46 p.m. de redippy »
SX4 1.6 4WD sunlight cooper

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Cum ati achizitionat masina dvs. Suzuki?
« Răspuns #1 : 09.Ian.2009, 01:24:20 p.m. »
M-am indragostit de Suzuki SX4 cand l-am vazut prima data in toamna 2007 la Salonul Auto Bucuresti. Mi-a placut foaaarte mult masina si m-am interesat pe net de ea. Totusi pretul la acel moment pentru modelul pe care il vroiam eu era prea mare (~18.000 euro) iar celelalte care nu aveau look-ul de SUV nu ma atrageau asa tare.

Intre timp tot de pe net, printr-o intamplare, aruncand un ochi pe site-ul B&S, am aflat ca pretul masinii a scazut considerabil la ~15.000, cat este si acum (1.6 GS-ul), asa ca am decis achizitionarea.

Am ales "Prin alte mijloace" deoarece teoretic am vrut sa iau masina de cand am vazut-o, si nu am vaut-o pe net :P Dar de pe net am aflat ulteior informatiile care au dus la cumparare... deci sunt cam ceva intre ultimele 2 variante :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline redippy

• Full Member
« Răspuns #2 : 09.Ian.2009, 01:43:24 p.m. »

Poate chiar toate trei deoarece presupul ca si la Salon erau implicati ceva oficiali, dealeri, etc

• Hero Member
« Răspuns #3 : 09.Ian.2009, 01:44:19 p.m. »
Or fi fost, dar eu nu am vorbit cu ei. Am vazut masina :x , m-am urcat in ea si mi-a placut la nebunie!

Poate totusi s-ar incadra la prima varianta... :-/ ca am vazut-o in urma unei actiuni de promovare a lor... Ma rog, detalii :P Eu am povestit, voi trageti concluziile  :-j
« Ultima Modificare: 09.Ian.2009, 01:46:12 p.m. de ..::Khaos::.. »

Offline redippy

• Full Member
« Răspuns #4 : 09.Ian.2009, 01:46:35 p.m. »
Cunosc sentimentul, dar personal daca eram mai rational as fi achizitionat ... tot un SX4 :D

Offline coq

« Răspuns #5 : 09.Ian.2009, 01:52:47 p.m. »
good point

Ca strategie de vanzare Suzuki Romania... nu stiu ce sa spun, fata de alte tari vest europene sau dincolo de ocean, nu prea misca nimic.
Ai spune ca nu-i intereseaza acest aspect... caci masinile se vand oricum, sau altfel la Romani "merge" orice. E nu-i chiar asa pentru ca am mai crescut si noi.
Din punctul meu de vedere cand m-am decis sa-mi schimb masina anul trecut prin primavara, aveam in cap un plafon maxim (ma refer la bani), ca toata lumea banuiesc de care nu vroiam sa trec. Vroiam un suv, sa fie ceva trainic si normal cu cat mai multe optiuni in banii dati, dar totusi masina sa aiba ceva traditie. Intr-un cuvant nu stiam ca vreau Suzuki, sa fiu sincer prima data am vrut Outlander, dupa care am cochetat cu rav4 si am ajuns la grand vitara despre care nu stiam mai nimic, pentru ca nu este promovata deloc, nici nu o vazusem pe strada ca sa-mi "sara" in ochi.

Ai nostri oficiali Suzuki pe atunci la varianta cea mai mica de pret... nu mai stiu cat era parca in jur de 25.000 E (fara tva), nu dadeau nici esp, doar 4 airbag-uri, jante de tabla, etc. Nu prea dadeau nimic comparativ cu vecinii nemti care in dotarea standard aveai esp, tcs, 6 airbag-uri, scaune incalzite... si preturi la masini de showroom trecute ca SH-uri (10-50 km la bord) cu aproape 4000-5000 E mai jos. Atunci am inceput sa ma interesez pe net cam ce stie new grand vitara si pe la posesorii care deja o detineau, unde ma rog... am aflat ca este fiabila, buna, ca mai are nu stiu ce minusuri... normal, dar per total este o masina cotata bine in offroad.

Dealer-ul de la noi nu a incercat sa ma "castige" prin nimic pot spune, cei drept nici nu am stat pe capul lor... Mai degraba dealer-ii nemti (care chiar vroiau sa vanda ma incantau cu tot felul de chestii, ca sa nu mai zic informatii despre masina). In fine cam asta a fost la mine.

LE si normal cand am facut "research"-uri despre ea mi-a placut tare cum arata

P.S. am achizitionat-o pana la urma din Germania (prin nu stiu cate complicatii birocratice cu dealer-ii, firme de leasing si importatori, hartii etc.), cred ca a durat mai mult decat la tine Khaos :)
« Ultima Modificare: 09.Ian.2009, 02:12:43 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

• Hero Member
« Răspuns #6 : 09.Ian.2009, 01:59:58 p.m. »
Si deci inteleg ca ai luat-o din Germania pana la urma? :-/

Offline adrian_r5

« Răspuns #7 : 09.Ian.2009, 02:34:07 p.m. »
Imi placea Ignis (de fapt imi place si acum ...) ... prin primavara lu' 2007 (cind am zis ca e cazul sa cumpar un Ignis GLX) am cam inceput sa fac vizite la dealer ...
... ma uitam la Ignis ... privirea fugea si spre Swift (ma rog, ea fugea si spre SX4 ... da' imi propusesem sa nu dau mai mult de 10000 euro pe masina).
Apoi a venit vacanta 2007 ... banii s-au dus pe cazare, benzina, taxe de autostrada si altele de felul asta ... asa ca abia prin octombrie am inceput iar asaltul asupra dealerului. Ma duceam ... faceam drive test si cu Ignis si cu Swift ... imi placeau amindoua ... fiecare cu plusurile si minusurile sale ... le-as fi luat pe amindoua ... da' portofelul zicea ca nu se poate  :(   
Plecam acasa ... tot nehotarit eram ... peste citeva zile iar la dealer  ... si dealerul avea rabdare cu mine  ;)

Si trecu Craciunu' lu 2007 ... veni ianuarie 2008 si aflu ca Ignis nu se mai fabrica (stiam ca se va opri curind productia .... da' nu ma asteptam sa fie chiar atunci) ... ok zic ... sint viitor proprietar de Swift.
Pe la inceputul lu' martie venind agale spre casa dintr-o delegatie ma opresc la dealer ... si aflu ca este ceva oferta pt. Swift GLX pe la 9900 parca ... ma duc acasa ... ma consult cu jumatatea mea (evidenta cea buna) ... ne facem socotelile si ajungem la concluzia comuna ca ne luam Swift ... (asta a fost partea comuna a concluziei ... partea diferita a fost ca eu voiam rosu si ea voia sunlight cooper ).
Urmeaza inca o saptamina de delegatie si cind ma intorc in centru era caravana Suzuki ... ma bag si eu in seama pe acolo si nea dealerul imi spune ca daca mai vreau Ignis a adus unul ramas pe undeva pe stoc (un GS pe care mi-l dadea la pret de GLX)  ... la faza asta m-a palit zdravan in cap - incepea vechea dilema Ignis - Swift ... cu singura diferenta ca acum copilotul meu a zis clar si raspicat "Swift".
Si am cam lungit-o asa in dileme pina in 8 mai seara cind am fost intrebat "da' de ce nu ne luam SX4 ?" ... la care am rapuns "pt. ca e cu vreo 25 % mai scump decit Ignis / Swift" ... A urmat o sedinta scurta si la obiect care s-a terminat cu concluzia "miine mergem sa vedem cum e cu SX4 asta".
A doua zi pe 9 mai il sun pe nea dealerul, ii explic ca pe la h 16:30 vin la el sa discutam despre masini ... imi tin promisiunea si la ora stabilita incepem sa tratam problema unui SX4 sunlight cooper. Dupa ce am tratat cam tot ce era de tratat am trecut la un drive test (primul cu SX4) ... apoi am revenit la masa tratativelor si am inceput redactarea contractului ... care contract spunea ca voi cumpara un SX4 GLX sunlight cooper care va fi livrat in prima jumatate a lunii iunie si pt. care platesc un avans de 50 %. In aceeasi seara ma duc la bancile unde aveam banii si fac OP-urile pt. avans. (despre cum a fost la banci ... cu proxima ocazie).
Luni in 12 mai plec iar in delegatie (initial credeam ca pt. 2 saptamini dar duminica seara am ajuns acasa). Miercuri ma suna ne-a dealerul ca poate aduce SX4 GLX SE (in plus cu mp3 player in loc de CD player, jante aliaj, proiectoare ceata si geamuri fumurii pt. care urma sa platesc suplimentar E euro) ... imi dau acordul ... si ma inarmez cu rabdare (de tutun nu se punea problema fiind nefumator).
Cam dupa 20 mai nea dealerul ma anunta ca masina "e pe vine" ... ii spun ca ma bucura vestea ... ma duc si platesc si restul de 50 % dar ii spun ca cei E euro pt. diferenta de la GLX la GLX SE mi se par cam multi si ca as vrea sa mai negociem ... convenim ca atunci cind ridic masina (urmind sa platesc atunci cei E euro) sa mai negociem ...
Vine si ziua de 28 mai cind ma duc sa ridic masina ... numai negociem pt. ma anunta ca cei E euro devin E/2 euro ... lucru cu care am fost total de acord  ;)

Concluzie: dealerul n-a avut nici un merit ca eu mi-am cumparat SX4 ... dar a avut meritul ca a fost rabdator cu mine ... si oarecum deschis la o mica negociere.
« Ultima Modificare: 12.Ian.2009, 11:18:14 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline edy70

« Răspuns #8 : 09.Ian.2009, 02:57:07 p.m. »
La noi istoria a fost si mai complicata.
La inceputul lui 2008 eram fericitul posesor al unui Logan, din 2005, si nici prin cap nu-mi trecea sa il schimb. Avea doar vreo 17000km. si era OK. Ma mai uitam eu dupa cate un Hyundai SantaFe dar dupa buget .... . Si in iarna trecuta ne-a trecut prin cap sa cumparam ptr. la tara (parintii locuiesc la tara si se mai ocupa si cu agricultura) un 4x4 second pe post de "utilaj agricol". Stiti voi cum este in mediul rural; asfalt mai rar, noroi cat cuprinde, terenurile retrocedate mai pe toate coclaurile. Zis si facut. Si asa si-a facut mutatia la noi in curte "Furia Rosie", un Suzuki Vitara din 1992, evident rosu. Si a fost dragoste la prima vedere ptr. aceasta marca.
Venind acasa  am cautat noile modele de Suzuki, vazut SX4 pe net, luat legatura cu dealerul de la Oradea, plecat cu avansul in buzunar si in doua saptamani deveneam proprietarul lui ZAMBI. Asta pe scurt. Asta a fost in Aprilie 2008 (cand pretul din pacate era de 17000e).
 In concluzie contributia dealerului=0, bonusuri=0, nici macar test-drive nu am putut face. Dar SX e prea frumusel ca sa nu-ti fure inima din prima.
Asta este povestea pe scurt. Si povestea continua.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 09.Ian.2009, 03:26:52 p.m. »

am ales alte mijloace, pt ca "strategie" nu mi se pare potrivit.
cautam o masina de 10 ooo. mica. dar nu cat un matiz. intr-o zi prin mall. am vazut-o expusa. look-ul de SUV ...
asta in toamna 2007. mergem la dealer.. nu aveau Sx4 de drive test. plimbare + shopping Szeged => testdrive si info preturi in forinti. Fiind mai scump ca in Ro, am mers la dealer. Era una pe stoc, printre cele mai ieftine, in o saptamana am avut-o. speram sa pun bandouri si barele sus.. dar mi-a pierit pofta cand am aflat preturile.... ee pofta mai am si acum dar... nu mai vreau.

deci strategie cu + a fost sa o expuna in mall
                           -  ca nu aveau pt test drive... dar vad ca nu a contat:P