Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 197971 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #770 : 06.Iul.2021, 03:49:09 p.m. »
Ca si cum îți cresc riscul permanent deși tu nu ai nici un accident in spate...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online NicNic

« Răspuns #771 : 06.Iul.2021, 05:18:07 p.m. »
Desi sunt dezamagit de oferta primita de la Generali, din motive intemeiate am decis sa accept oferta inaintata de ei:
2016: SA = 76.452 lei / PA = 2.226 lei; plata integrala; fara fransiza – Generali
2017: SA = 69.991 lei / PA = 2.107 lei; plati trimestriale; fara fransiza - Generali
2018: SA = 63.444 lei / PA = 1.994 lei; plati trimestriale; fara fransiza - Generali
2019: SA = 57.735 lei / PA = 1.904 lei; plati trimestriale; fara fransiza - Generali
2020: SA = 49.572 lei / PA = 1.841 lei; plati trimestriale; fara fransiza - Generali
2021: SA = 42.465 lei / PA = 1.676 lei; plati trimestriale; fara fransiza - Generali

Foarte posibil sa fie ultima polita Generali pt. aceasta masina ... iar brokerul si Generali mi-au lasat un gust amar (datorita modului in care au discutat situatia cu mine)

Poate nu știu eu sa calculez cum e cu asigurările dar vad ca SA este 55,5% din suma din 2016 iar prima de asigurare PA este 75% din prețul 2016. Este inflația așa de mare?

Prima de asigurare nu se indexeaza in functie de nivelul inflatiei. Pentru ca asa ar fi trebuit ca si pretul masinii sa fie indexat cumva, ceea ce ar anula efectul inflatiei asupra primei de asigurare.

Mai sunt si alti factori care contribuie la marirea cotei de prima, odata cu vechimea masinii asigurate.
De exemplu:
- este mai scump pentru asigurator sa plateasca reparatia unei masini vechi: la o masina noua probabilitatea de a-si recupera banii platiti este mai mare pentru ca perioada ramasa de utilizare este mai mare. Adica vor incasa prime pe o durata mai lunga la masini mai noi, decat la cele vechi.
- riscul de aparitie a incidentelor este mai mare la masini mai vechi (uneori, accidentele se produc si din cauza starii tehnice a masinii)\

Si multe alte motive, pe care noi nu le percem din postura de clienti asigurati.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #772 : 07.Iul.2021, 08:27:39 p.m. »
Scârţoman de fel, cum la vechiul SX4 n-am avut casco, n-aveam de gand sa fac nici la SCross. In fond, nu am avut nevoie o data in 9 ani...
Dar, cand am vazut ca un afurisit de far LED costa cat vreo 10 de la vechiul SX, am cautat alternative.
Asa ca i-am facut un mini-casco, de la City Insurrance, care acopera doar cauzele naturale si accidentul din cauza mea. (in limita a 9000 euro sau ceva de gen)
Pretul e unul modic, 300 lei/an, fata de vreo 2500/3000 casco mare de la un asigurator mai de doamne ajuta. Nu am diferenta asta. Sau, mai bine zis, nu vreau sa o arunc pe geam anual.
Cat de saritori vor fi in caz de dauna, cum vor solutiona o problema sau daca o vor solutiona, ramane de vazut.
Ma aleg macar cu linistea morala pana atunci :-))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: NicNic

Offline Adysan

« Răspuns #773 : 22.Iul.2021, 08:25:06 a.m. »
Ieri am incheiat un pachet, rca si casco, la AllianzTiriac, pret pachet 4075 lei platit in 4 rate, casco este full, dar clasa bonus malus este B0, masina fiind pe numele sotiei, asa a vrut, sa aibe si ea ceva pe numele ei, ea neavand carnet.
Masina este noua, ridicata pe 09.07 de la Timisoara, actual are 1400km, azi urmand sa fac revizia de 1000 km
  • Suzuky Vitara mild hibrid, 1.4, Passion, Allgrip

Offline RaduTGV

« Răspuns #774 : 22.Iul.2021, 08:30:04 a.m. »
Mi se pare cam scump. Eu am incheiat polita CASCO la Omniasig (full casco) la 2300 RON cu plata integrala.
RCA-ul l-am facut la Allianz cu 307 RON (pret ofertat de dealer). Clasa bonus B6 fara decontare directa
  • Vitara 1.4 Boosterjet Mild hybrid 4WD Passion

Offline VictorN

« Răspuns #775 : 22.Iul.2021, 08:33:53 a.m. »
Am platit 4500 la Omniasig cu B1. La Allianz era și mai scump și în general e scump când ai clasa mică și mai circuli si într-un oraș mare.

Regret că n-am pus-o pe numele tatălui meu, dar ce sa-i faci, învățăm din mers.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline Calin sb

« Răspuns #776 : 24.Iul.2021, 11:00:52 a.m. »
Alianz fără franșiza si fără decontare directa RCA +Casco clasa b8 cost 2100 lei plata integrala valoare auto  80 mii lei
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline Vecchio

« Răspuns #777 : 24.Iul.2021, 03:09:10 p.m. »
Scârţoman de fel, cum la vechiul SX4 n-am avut casco, n-aveam de gand sa fac nici la SCross. In fond, nu am avut nevoie o data in 9 ani...
Dar, cand am vazut ca un afurisit de far LED costa cat vreo 10 de la vechiul SX, am cautat alternative.
Asa ca i-am facut un mini-casco, de la City Insurrance, care acopera doar cauzele naturale si accidentul din cauza mea. (in limita a 9000 euro sau ceva de gen)
Pretul e unul modic, 300 lei/an, fata de vreo 2500/3000 casco mare de la un asigurator mai de doamne ajuta. Nu am diferenta asta. Sau, mai bine zis, nu vreau sa o arunc pe geam anual.
Cat de saritori vor fi in caz de dauna, cum vor solutiona o problema sau daca o vor solutiona, ramane de vazut.
Ma aleg macar cu linistea morala pana atunci :-))
M-a făcut unul asigurat cu poliță RCA la City Insurance. Dacă nu aveam asigurarea CASCO la Groupama, rămâneam cu paguba!
Nu tot ce-i ieftin e și bun!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline cristidav

« Răspuns #778 : 24.Iul.2021, 05:19:11 p.m. »
Un mic detaliu. In cazul in care eu lovesc pe careva, merg pana in panzele albe ca asiguratorul pe care eu l-am platit sa ii rezolve masina. Sunt om. Si da, am RCA la City exact de-aia, ca voi fi aproape de cel pe care l-am lovit. Restul nu tine de mine. Cat despre Casco la City... asta e, vedem ce va fi. Eu sper sa nu fie  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #779 : 17.Aug.2021, 08:23:23 a.m. »
La vara trec de 12 ani si zic good bye.

Se pare ca socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Vechimea admisa pentru reînnoirea poliței CASCO nu este 12 ani, cum credeam eu, ci 14.
Asa ca am reinnoit-o pentru 836 lei pe un an.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: teutzue