Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198040 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #590 : 05.Ian.2018, 05:28:51 p.m. »
Eu unul acum citesc polita ca sa fiu informat ce am platit la full casco pentru 2017 la Generali  si anume : SX4 din 2009 , valoare asigurata autovehicul 15.433 lei  , suma totala platita 1234 lei  deci rata la trei luni de 308 lei . In aprilie sa vedem ce o mai fi cind trebuie prelungita . :-? Eu nu am avut fransiza si nici dauna in 2017 si sper sa nici nu fie de acum in colo la nimeni . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Online NicNic

« Răspuns #591 : 05.Ian.2018, 10:31:57 p.m. »
@hippo:
Este mai scumpa asigurarea casco, cu cat este mai veche masina.
Am avut evenimente, cateva parbrize si o bara fata. Dar nu in ultimii 2 ani.
Am si fransiza pe aceasta polita casco, 100 EUR/eveniment.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rsm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #592 : 07.Ian.2018, 12:42:36 p.m. »
Salutare,

Imi puteti spune cu aproximativ ce valoare a fost depreciata masina de catre casco?

Am primit oferta azi pe email si au scazut valoarea asigurata cu 3200 euro cum vi se pare?

Nu am avut incidente, masina are 1 an.

Cred ca este normal, primul si al doilea an sunt cele mai mari deprecieri. Nu stiu exact ce masina ai, ma gandesc ca ai Vitara (my guess), nu stiu cat ai dat pe ea, dar la un pret de 19000E de ex. e cam de asteptat sa scada nitel mai mult.

Eu am Hyundai Elantra, model 2017, facut casco in ian 2017 pe suma asigurata 89000 de lei. Acum trebuie sa reinoiesc polita si am facut o simulare pe siteul celor de la groupama si mi-o evalueaza la 68000, deci o depreciere de 20.000 de lei ~= 4400 euro.

--

Din intamplare am dat de topicul asta din rezultaltele de pe google si am vazut prin paginile precedente ca s-au platit asigurari casco destul de ieftine comparativ cu ce am facut eu simulari la groupama/tiriac. La generali era prima mai mica dar mi-o evalua la 72k fata de 89k la groupama.

Are cineva de aici casco la groupama? Sunt curios ptr Vitara cat ati platit, mie pentru elantra mea mi se pare super scump casco-ul, 4400 lei cu 10% reducere pentru 89000 de lei asigurata.

Ce e fain la ei e ca timp de 3 ani daca e sa ai dauna totala, ti-o evalueaza la pretul de nou, nu la cat e trecut in polita (asta e ceva optional)
  • Hyundai Elantra

Offline JMu

« Răspuns #593 : 07.Ian.2018, 02:49:10 p.m. »
Am eu la groupama - 19000e suma asigurată, ~2400 lei / an.
E prea mare depreciere de 20%, indiferent de an. Și eu va recomand un broker, nu direct. De obicei unul sau 2 asiguratori au prețurile aiurea, iar ceilalți sunt ok.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline rsm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #594 : 07.Ian.2018, 03:11:45 p.m. »
Wow, 2400?? Lux... si cand ma gandesc ca pentru aceeasi suma asigurata platesc dublu, si nici macar nu am toate optiunile alese (am ptr apa la motor, optiunea de nou si ptr jante/vitrate), iar asigurarea a fost luata dintr-un sediu groupama in Cluj.

Ma gandesc ca pe judete nu e diferenta de pret.

Oare de unde sa fie diferenta asa de mare de pret? Ai optiunea aia de casco cu tot cu furt sau din cele basic?
  • Hyundai Elantra

Offline duculetu

« Răspuns #595 : 07.Ian.2018, 08:17:42 p.m. »
Eu la Generali in primul an de Casco (totodata si primul Casco) am platit ~2200 ron, integral pe 12 luni, cu mai multe optiuni gen apa la motor, daune in afara drumurilor publice, accident persoane transportate, +casco completo, plus a II-a persoana si mi-am asigurat si senzorii de parcare sa fiu sigur ca or sa fie acoperiti in caz ca ma impinge careva.
Intre timp am o mica zgarietura pe  bara din plastic din spate si una pe parbriz pe care am reparato, la reinoire va trebui sa ma duc cu masina sa imi faca poze iar daca vor vedea aceste doua defecte (daca nu le spun eu, nu ma ascund) voi trece in urmatorul Casco cu ele?
Va intreb sa stiu daca le fac pe Casco asta sau nu. Ma gandesc ca zgarietura pe bara din spate chiar nu are rost sa platesc fransiza de 100 euro pentru ca or sa schimbe bara cu totul in cazul unui nefericit eveniment, dar cu parbrizul nu sunt convins.
Exista sanse sa nu imi faca poza sau sa nu le observe/sa le ignore?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #596 : 07.Ian.2018, 08:23:14 p.m. »
Nu-ti mai face nicio poza la masina la polița urmatoare daca nu schimbi societatea si agentia.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: duculetu

Offline JMu

« Răspuns #597 : 07.Ian.2018, 09:43:52 p.m. »

Oare de unde sa fie diferenta asa de mare de pret? Ai optiunea aia de casco cu tot cu furt sau din cele basic?
Casco este versiunea Extreme (se poate vedea pe siteul lor ce conține) - pe scurt: este acoperit și furtul, elemente vitrate, cauciucuri/jante, vandalism, calamități naturale, etc, include și asistență rutieră Basic. Într-adevăr, nu include clauza de aspirare apă în motor (nu o consider necesară - nu intru voit in zona inundată, iar daca s-ar inunda locul unde e parcată, nu intră în motor), nici clauza de daună în afara drumurilor publice. Dar este fara franciza, și 19000 suma asigurata.
E ciudat că nu am auzit până acum să fie asigurarea mai scumpă în provincie - de regulă e invers, in general în București avem asigurări mai scumpe. Oare să aibă legătură cu persoana mai mult decât mașina (vârstă, ocupație)?
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline duculetu

« Răspuns #598 : 07.Ian.2018, 10:40:09 p.m. »
Nu cred. Pe masina veche aveam broker din provincie dar oferta primita in Bucuresti a fost mult mai buna. Am schimbat brokerul.

Offline adita80

« Răspuns #599 : 07.Ian.2018, 11:06:05 p.m. »
@duculetu nu se face poza la masina daca nu schimbi asiguratorul , si eu am parbrizul :)) .
Sx4 S-cross Luxus 2017