In 2009 am omologat personal la RAR niste anvelope pt. un Mitsubishi Colt (vezi in stanga jos). De remarcat urmatoarele:
- masina avea trecute in CIV 4 (patru !) dimensiuni de anvelope
- masina a venit cu 205/45R16 si, pt. ca am vrut sa pastrez latimea anvelopei pe o janta mai mica, am omologat 205/50R15 (o modificare minora si logica)
- omologarea nu s-a facut dupa ureche ci (strict) dupa TUV-ul german
- nu am avut parte de nicio consultanta sau ajutor din partea dealerului; nepasare si necunoastere totala
- nici la RAR n-am prea avut parte de prea multa intelegere (au facut aia niste ochi mari cand au auzit ce le solicitam...). Pana la urma cred ca au facut omologarea mai mult ca sa scape de mine.
Fiecare face ce vrea cu banii lui. Eu stiu ca atunci cand am avut dauna de 3000 euro cu meganul din vina mea.... am dormit asa de linistit ca si cum nu s-a intamplat nimic, si mai stiu oameni care nu au facut casco si si-au dezmembrat masina pentru ca nu si-au permis repararea.... cum spuneam, fiecare face ce vrea cu investitia lui.
Da, eu fac parte din cei care prefera sa scoata bani din buzunar sau sa arunce epava decat sa umfle cu bani firmele de asigurari, desi, evident, mi-as permite sa inchei o polita CASCO. Nici asigurarea aia asa-zisa obligatorie pt. locuinte n-o mai fac demult pe principiul ca n-o sa beneficiez niciodata de ea; daca s-ar putea as da si o declaratie ca in caz de vreun eveniment n-am nicio pretentie.