Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198048 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #560 : 28.Nov.2017, 10:56:06 p.m. »
Poate pentru ca stim ca oficial nu se poate... :-?

Potrivit legislatiei actuale, alte dimensiuni fata de cele din CIV se soldeaza (cel putin) cu retinerea talonului.
      Legislatie(art.100) care nu poate fi aplicata(din pacate sau din fericire, dupa caz) de agentul de circulatie. Am mentionat doua posibilitati pentru ca exista si situatia cand o anvelopa mai lata, mai joasa mareste stabilitatea autoturismul, evident in detrimentul confortului sau a "citirii" corecte de catre CB a vitezei de rulare.
      In schimb aceleasi sanctiuni se dau si pentru cauciucurile uzate, situatie pe care agentul o poate constata cu usurinta. 
      Pentru a fi în legalitate montarea altor dimensiuni de anvelope decât cele înscrise în C.I.V. autoturismul trebuie reomologat la Registrul Auto Român. Reomologarea impune efectuarea unor teste de frânare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #561 : 28.Nov.2017, 11:16:01 p.m. »
In caz de accident/avarie, problema modificarii anvelopelor se va pune numai daca acestea au contribuit la producerea sau agravarea accidentului/avariilor. Verdictul final il va da numai un expert auto, in caz ca se ajunge in instanta.
Asiguratorii stiu si ei cand o schimbare de anvelopa este cauza sau nu a pagubei. Asa ca nu vor comenta/respinge o solicitare de plata decat daca au ceva sanse de castig in caz ca se va contesta decizia lor.
« Ultima Modificare: 28.Nov.2017, 11:28:33 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Auctor

Offline Auctor

« Răspuns #562 : 28.Nov.2017, 11:17:45 p.m. »
Plecati de la o premiza gresita si propagati informatii eronate.

Oficial se poate, iar ca sa mergi legal cu ele trebuie sa te duci la RAR sa ti le omologheze. Dupa care ti le trec in CIV si cu asta basta. Mai ales daca nu urmaresti decat latimea lor.
Dar probabil pana acum nici un sofer mandru de ce citeste pe forumuri n-a indraznit sa treaca pe la RAR pentru asa ceva pentru ca necesita timp si bani.
Dar ma gandesc ca daca tot esti pasionat si iubesti o masina faci tot posibilul sa arate cat mai bine posibil si legal.

Pe mine ma intereseaza ce zice asiguratorul pentru ca Politia nu despagubeste, ci doar arata cu degetul spre cineva, deseori subiectiv, in caz ca nu se merge pe amiabila sau in situatii mai grave.
  • IGNIS
Brainstorming...the...
IGNIS Log

Offline enicky

« Răspuns #563 : 28.Nov.2017, 11:25:29 p.m. »
Plecati de la o premiza gresita si propagati informatii eronate.
     Te rog frumos, ce informatii eronate am propagat?!!! Si de la ce premiza gresita am plecat ? Explica-mi, ca sa nu mai gresesc ! :-?
   Sau mentioneaza cui te adresezi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #564 : 29.Nov.2017, 09:16:22 p.m. »
Eu sunt curios cum reusesti tu sa omologhezi altceva  :) cu conditia sa te poti deplasa pe drumuri publice. Eu nu intreb de costuri si timp, ci de procedura ca sa incheiem aici discutia ca se poate.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline f.cristi

« Răspuns #565 : 29.Nov.2017, 09:47:49 p.m. »
In 2009 am omologat personal la RAR niste anvelope pt. un Mitsubishi Colt (vezi in stanga jos). De remarcat urmatoarele:
- masina avea trecute in CIV 4 (patru !) dimensiuni de anvelope
- masina a venit cu 205/45R16 si, pt. ca am vrut sa pastrez latimea anvelopei pe o janta mai mica, am omologat 205/50R15 (o modificare minora si logica)
- omologarea nu s-a facut dupa ureche ci (strict) dupa TUV-ul german
- nu am avut parte de nicio consultanta sau ajutor din partea dealerului; nepasare si necunoastere totala
- nici la RAR n-am prea avut parte de prea multa intelegere (au facut aia niste ochi mari cand au auzit ce le solicitam...). Pana la urma cred ca au facut omologarea mai mult ca sa scape de mine.

Fiecare face ce vrea cu banii lui. Eu stiu ca atunci cand am avut dauna de 3000 euro cu meganul din vina mea.... am dormit asa de linistit ca si cum nu s-a intamplat nimic, si mai stiu oameni care nu au facut casco si si-au dezmembrat masina pentru ca nu si-au permis repararea.... cum spuneam, fiecare face ce vrea cu investitia lui.
Da, eu fac parte din cei care prefera sa scoata bani din buzunar sau sa arunce epava decat sa umfle cu bani firmele de asigurari, desi, evident, mi-as permite sa inchei o polita CASCO. Nici asigurarea aia asa-zisa obligatorie pt. locuinte n-o mai fac demult pe principiul ca n-o sa beneficiez niciodata de ea; daca s-ar putea as da si o declaratie ca in caz de vreun eveniment n-am nicio pretentie.
« Ultima Modificare: 29.Nov.2017, 10:09:30 p.m. de f.cristi »

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #566 : 29.Nov.2017, 10:48:58 p.m. »
Ce vrei sa spui prin:
- omologarea ... s-a facut ... (strict) dupa TUV-ul german
?
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline f.cristi

« Răspuns #567 : 29.Nov.2017, 11:42:17 p.m. »
Adica ceva de genul (bine, asta e un certificat TUV Austria):

Offline aleksanders

« Răspuns #568 : 30.Nov.2017, 10:46:50 p.m. »
oameni de exceptie la valcea - e prima carte in care vad ca este trecut M+S in dreptul dimensiunii de anvelopa. Nu mai zic nimic  :-S
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline f.cristi

« Răspuns #569 : 01.Dec.2017, 12:01:12 a.m. »
N-ai nimerit-o; aia cu M+S asa a venit CIV-ul, adaugirea e dedesubt. N-ai citit atent.