Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198061 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #520 : 16.Nov.2017, 01:04:53 p.m. »
Pt al treilea an de asigurare am oferta de la Generali 2.283 RON pt suma de 65.375 RON (fara fransiza) si mai include si alte optiuni (asist rutiera simpla si extinsa, reintregirea sumei asigurate, daune produse in afara drumurilor publice, pierderea cheilor) precum si cele incluse in tipul de asigurare (Casco 'Completo' - Incendiu, trasnet, explozie, furt, evenimente naturale, evenimente socio-politice si acte de vandalism, avarii produse de accident rutier prin coliziune cu alt autovehicul, avarii accidentale produse exclusiv autotvehiculului asigurat, conform conditiilor de asigurare)

Eu zic ca e OK.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline f.cristi

« Răspuns #521 : 16.Nov.2017, 01:28:20 p.m. »
Ce mai umflați voi firmele de asigurări cu bani...
« Ultima Modificare: 16.Nov.2017, 01:39:47 p.m. de f.cristi »

The following users thanked this post: ...

Offline Catalln

« Răspuns #522 : 16.Nov.2017, 01:53:58 p.m. »
@ariciul curios, să spunem așa.

Pentru mașini identice (Vitara Passion 4x4) dar Km diferiți (practic la dublu 20k vs 40k) la același asigurator, sumele asigurate diferă dar taman invers 63 de mii vs 65 de mii, aceleași clauze (mai puțin asistența rutieră exinsă față de cea simplă/neextinsă). Iar prima de asigurare e 1879 vs 2283 lei (400 lei).

Nu mai înțeleg nimic. :dknw:
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ariciul

« Răspuns #523 : 16.Nov.2017, 02:15:27 p.m. »
Pai inseamna ca tu ai un agent mai bun ca sa zic asa!
Ai un agent sau te-ai dus tu la sediul lor sa ceri oferta?
« Ultima Modificare: 16.Nov.2017, 02:45:50 p.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline duculetu

« Răspuns #524 : 16.Nov.2017, 02:18:57 p.m. »
@f.cristi: pentru Bucuresti este musai!

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #525 : 16.Nov.2017, 07:53:35 p.m. »
Vad ca ai citit o anumita parte din jurnalul meu. Eu spun ca a meritat sa-l umflu pe asigurator.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Catalln

« Răspuns #526 : 16.Nov.2017, 08:13:55 p.m. »
Pai inseamna ca tu ai un agent mai bun ca sa zic asa!
Ai un agent sau te-ai dus tu la sediul lor sa ceri oferta?
Direct la sediul lor din localitate, unde am făcut și până acum.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline f.cristi

« Răspuns #527 : 16.Nov.2017, 08:32:00 p.m. »
Vad ca ai citit o anumita parte din jurnalul meu. Eu spun ca a meritat sa-l umflu pe asigurator.
Practic, din suma asigurata de 55430 lei din buzunarul asiguratorului au iesit doar 29390 lei, restul fiind  acoperit cu "materialul clientului'. La dauna totala, cu cat masina e mai putin avariata cu atat mai putin scoate din buzunar firma de asigurari. Ghinionul asiguratorului a fost ca ai lovit-o repede. De la un anumit numar de ani se trece pe profit pe un client chiar daca are o dauna.
Chiar astazi am constatat la o cunostinta (masina de vreo 9-10 ani) ca firmele de asigurari prefera daunele totale pt. ca in momentul ala manevreaza cum vor ele clientul; despagubirea a fost mult mai mica decat primele de asigurare platite pana in acest moment. Daca tie sau cunostintei mele trebuia sa-i repare masina il costa mult mai mult decat dauna totala.
Parerea mea e ca asigurarea tip CASCO merita (pt. cine tine la masina, eu nu intr-asa masura) cam in primii 3 ani ai masinii.

Offline f.cristi

« Răspuns #528 : 17.Nov.2017, 07:09:52 a.m. »
Iti mai vine cateodata.
Asa mi-a venit si mie dupa primul (si singurul) an in care am facut vreodată CASCO, dar nu pt. ca solicitam o despăgubire ci pt. ca i-am cerut brokerului respectiv (de la o bancă foarte mare din Romania) un "extras" de cont pe anul precedent in care sa se vada ca am fost bun platnic si n-am avut nicio dauna ( imi trebuia atunci pt. o oferta mai buna de la alta societate). Mi-a dat o hartie nestampilata. Cand i-am cerut stampila de la hi-hi-hi a trecut direct la  "hai bă, ieși afară". Am ajuns pe la director, au incercat sa ma momeasca cu o oferta dar de atunci nu mai fac CASCO. Oare ce se intampla daca solicitam o despăgubire ? Luam bătaie ?

Offline shpeedy

« Răspuns #529 : 17.Nov.2017, 08:15:33 a.m. »
Si pentru o experienta nefericita punctuala, chiar e "normal" sa consideri tot sistemul de rahat... :-?

Nu fac lobby in favoarea lor (ca orice sistem, nu este perfect avand suficiente metehne pe care o Autoritate de supraveghere competenta ar trebui sa le controleze), dar Companiile de asigurari (si sistemul de asigurari) sunt apanajul progresului/nivelului de dezvoltare a unei societati. Ca nu sunt suficient intelese, asta tine de nivelul de educatie financiara/economica/sociala a indivizilor respectivei societati...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X