Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198059 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #500 : 05.Oct.2017, 10:32:35 p.m. »
{Brokerul}Mi-a recomandat sa imi fac pe o luna RCA (cel mai ieftin) de la dealer ca sa pot pleca cu masina si in aceeasi zi imi fac casco de la brokerul meu iar dupa ce o inmatriculez si am numere negre imi fac si RCA-ul la brokerul meu.
Se poate face RCA pe un an si daca ai numere rosii. Dupa inmatriculare, mergi la asigurator si iti schimba polita pe noile numere (negre).
Ti-au mai confirmat colegii si iti spun ca asa am procedat si eu.

Citat
Casco inca nu m-am hotarat intre Generali si Groupama, cel din urma fiind mai scump cu 100 euro/an dar nu am fransiza iar la Generali este 100 euro fransiza.
In conditiile astea, la GROUPAMA platesti franciza in avans.
Daca ai un accident si polita la GENERALI, platind franciza ajungi la cost total egal cu polita GROUPAMA fara franciza.
Daca n-ai nici un accident, cu polita la GENERALI ramai cu franciza in buzunar.
GROUPAMA devine "avantajos" de la 2 accidente in sus.
Deci, cate accidente pe an iti propui? :)

Citat
Are rost sa imi bifez:
- Daune produse in afara drumurilor publice (gen daca o avariaza in parcare?)
- Apa la motor (am vazut ca in Bucuresti cand ploua, zona Tineretului este noul brat din Dunare)
Ce bife importante ati mai ales voi?
Eu am bifat la extra:
- Daune in afara drumurilor publice > M-am gandit mai mult ca voi iesi ocazional pe drumuri gen forestier, dar mi-a pus problema si ca parcarile mall-urilor ar putea sa nu fie considerate drumuril publice.
- Actiunea animalelor > M-am gandit la sobolani la motor. Desi este foarte improbabil in parcarea de acasa, m-a motivat faptul  ca am gasit la motor rahatei de sobolan datand din vremea cand masina a stat in curtea dealer-ului. Si altfel, asta vara in vacanta am scapat la limita de o vaca ce s-a dat cu coarnele la masina.
- Jante&Anvelope > jante de aliaj 18" pe care le port vara/iarna, sosea/forestier, m-am gandit ca am putin risc in problema asta.
- Asistenta rutiera standard > tractare + transport sofer si pasageri daca ramai cu masina in drum.
- Pierderea/Furtul cheilor >
- Reintregirea sumei asigurate >

Apa la motor nu am bifat. Conform conditiilor de asigurare, acoperirea este destul de restrictiva, aplicandu-se doar daca masina a fost inundata total accidental. Daca intri constient intr-o zona inundata (pasaj subteran) sau treci prin vad de rau, daca lasi masina neasigurata pe malul baltii si ajunge in apa, sau daca ai parcat masina intr-o zona cunoscut inundabila, atunci nu prea vezi despagubire. Daca vine Dunarea pe Bd. Tineretului atunci e despagubibil, dar ce sanse sunt?

Citat
*Mentiune: Am vazut ca sunt threaduri diferite intre RCA si Casco dar este mai inghegat asa.
Este bine ca sunt thread-uri diferite
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: duculetu

Offline enicky

« Răspuns #501 : 05.Oct.2017, 10:59:35 p.m. »
.... Daca vine Dunarea pe Bd. Tineretului atunci e despagubibil, dar ce sanse sunt?...
     Mari sanse...daca nu Dunarea, cel putin Dambovita ! :-))
  Hai i-ai furat meseria broker-ului, te-ai facut si consultant in asigurari ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #502 : 06.Oct.2017, 12:16:59 a.m. »
Cand am avut accidentul cu VTARA am citit contractul si conditiile generale de asigurare din scoarta in scoarta, litera cu litera (mai ales acele binecunoscute litere mici), folosindu-ma si de DEX pentru a nu-mi ramane nici un cuvant neexplicat. Trebuia sa fiu pregatit pentru orice posibila opozitie a asiguratorului - riscam banii pentru o masina intreaga.
Apoi,cand am asigurat MOKKA eram atat de pregatit in analiza ofertelor incat l-am uimit si pe broker. Ii puneam intrebari despre chestii de care el habar n-avea ca pot exista in contractele de asigurare.
Sunt putini brokeri care stiu cu adevarat ce vand si, din pacate, sunt si mai putini asigurati care stiu ce cumpara.

Uite ca am gasit intr-un email lista de cerinte trimisa la mai multi brokeri pentru obtinerea de oferte:
Citat
Acoperirile de riscuri  pe care as dori sa le prevadă polita CASCO:
-   Asigurarea de baza pentru avarii din accident
-   Avarii provocate de terți asigurați RCA (regres)
-   Avarii provocate de fenomene naturale, incendii, etc
-   Furt parțial si total
-   Avarii in afara drumurilor publice
-   Vandalism
-   Daune produse exclusiv jantelor si anvelopelor
-   Pierdere/furt chei
-   Daune produse exclusiv elementelor vitrate
-   Acțiune animale
-   Asistenta rutiera Standard
-   Extindere teritoriala in afara tarii
-   Conducerea de catre alta persoana in afara asiguratului.
-   Franșize:
    o   100 euro la avarii parțiale
    o   0% dauna totala sau furt total
-   Reintregirea sumei asigurate
-   Plata integrala pentru un an

Problema este ca fiecare asigurator are o structura diferita a clauzelor pentru evenimetele acoperite. Ceea ce unii includ in pachetul de baza (minimal), altii pun la optionale, sau chiar nu le ofera deloc. De aceea, cand alegi o asigurare, NU pretul de oferta primeaza, ci acoperirea necesitatilor tale listate cum am facut eu mai sus. De exemplu, eu am vrut neaparat acoperire pentru conducerea de catre alta persoana in afara asiguratului si extindere teritoriala in afara tarii.
Apropo de acoperire pentru conducerea de catre alta persoana. Cati dintre voi care aveti CASCO si impartiti masina cu sotia/sotul, fiica/fiul, etc, stiti daca polita va acopera evenimentele produse de acestia?
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: Cosmin09, duculetu

Offline enicky

« Răspuns #503 : 06.Oct.2017, 01:18:40 a.m. »
    Am lucrat o buna prioada cu Omniasig(contr. colaborare), cu pregatire la cursuri , gestiune si tot tacamul. Apoi cu mai multe societati.
    Problema generala a clientilor era obtinerea politei la un pret cat mai avantajos, ignorand cu buna stiinta(de multe ori) acele "amanunte" de care faci vorbire si care in caz de accident/incident sunt esentiale. Erau si atunci ca si acum societati care pana si la RCA "raspundeau" greu, dar aveau un pret ff.bun, ii explicai situatia ca pt. cativa lei in plus ar putea face o asigurare mai buna, iar raspunsul uimitor era ca rca-ul nu-i pt. el si nu-l intereseaza, sau la casco sa bifeze si "cheile". Degeaba sirul de explicatii, banii "vorbeste". Asa ca degeaba imi raceam gura ! Toti ma ascultau, 1-2% se conformau.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #504 : 06.Oct.2017, 09:27:41 a.m. »
In primul rand, @yeti, iti multumesc mult pentru ajutor!
Mai am totusi o intrebare. Atasat in postarea asta este oferta pe care mi-a propuso brokerul, vad un camp cu echipament suplimentar. Eu pe langa masina am optat ulterior si pentru scut, senzori, tavita portbgaj etc., pe care le am pe o alta factura decat contractul masinii, nu trebuiau trecute acolo?

Brokerul mi-a pus la dispozitie oferte de la toti asiguratorii si ma deruteaza ca pe unele oferte am anumite casute bifate iar pe altele nu, in ideea ca daca vreau sa le compar intre ele fata de ce imi ofera mi-e greu. Cred ca ceea ce ma deruta pe mine este ca asiguratorii isi fac diferit pachetele standard (contin beneficii diferite). Am sa imi notez ce ai mentionat tu mai sus si am sa ii cer oferta fix pe alea.

Totodata, eu nu prevad foarte multe drumuri in afara tarii, asa ca am inteles ca la Groupama (parca) pot cumpara asigurarea doar pentru RO iar cand urmeaza sa plec din tara, pot incheia un act aditional prin care in schimbul sumei de ~10 euro imi extind Casco-ul si in afara tarii (pentru o perioada de timp prestabilita). Imi pare foarte avantajos sa platesc mai putin iar cand imi programez concedii in afara tarii (o data sau de doua ori pe an) sa imi iau in calcul si extinderea Casco.

*Mentionez ca am sters campurile care mi-au parut sensibile.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #505 : 06.Oct.2017, 09:37:43 a.m. »
Echipamentul suplimentar trebuie trecut in polita, si mai ales trebuie fotografiat la inspectia de risc.  Senzorii mei de parcare au fost montati la dealer ulterior vanzarii dar, deoarece nu i-am inscris in polita si nu i-am prezentat la inspectia de risc i-am inlocuit pe cheltuiala proprie. In opinia mea ar trebui sa-i prezinti broker-ului lista cu echipamentul suplimentar si sa insisti sa le fotografieze. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline duculetu

« Răspuns #506 : 06.Oct.2017, 09:40:55 a.m. »
Eu i-am dat lista (factura piese aditionale separata de contractul masinii pentru ca nu am inca factura pentru masina) dar vad ca nu le-a trecut. Este prima data cand fac Casco si speram sa ma informeze din timp. Am sa mai insist.

LE: Ce nu am mentionat mai sus este ca vreau sa iau si Casco si RCA de la acelasi loc iar plate o sa fie integral pe 12 luni. Merg pe ideea ca tot o sa dau banii aia asa ca mai bine fac acum un efort decat sa imi bat capul iar peste 3-6 luni iar la sfarsit de an defapt sa dau mai mult. Am sa imi mut intrebarile legate de RCA in threadul specific dar aici vreua sa ma educ in ce sa cer pentru Casco.
« Ultima Modificare: 06.Oct.2017, 09:53:52 a.m. de duculetu »

Offline enicky

« Răspuns #507 : 06.Oct.2017, 12:15:22 p.m. »
.... dar aici vreua sa ma educ in ce sa cer pentru Casco.
         Aici primesti informatii disparate de la fiecare, in functie de problemele intalnite si de companiile la care ne-am facut rca si casco. Dar Conditiile difera de la o firma la alta si atunci eu iti sugerez sa-ti faci o lista cu doleantele, intrebarile, accesoriile masinii, lista pe marginea careia sa porti o discutie mai serioasa cu broker-ul. Noi, cred eu, mai mult te ametim aici, pt. ca unul spune un fel, altul altfel(f-ctie de compania de asigurari). Parerea mea...

Offline duculetu

« Răspuns #508 : 06.Oct.2017, 01:30:36 p.m. »
Da si nu; Majoritatea vad ca au ales Generali. Oricum eu imi filtrez ce am nevoie. Spre exemplu, daca nu scriam aici eu nu ma gandeam ca este posibil sa iti faci si RCA pe VIN. Am gandit ca doamna stie mai bine ca mine ca doar face asta sa isi castige painea. Toata lumea de aici a fost impotriva. In partea unde ai dreptate este ca daca iau threadul de la pagina 1, or sa fie foarte multe conversatii neactualizate, atat preturile cat si procedurile s-au schimbat si am pierde mult timp (efectiv 51 de pagini).
Eu sunt foarte multumit de ajutorul tuturor iar singurul lucru bun pe care il pot face este, la randul meu sa ofer si eu informatia mai departe, cand gasesc pe cineva novice ca mine. :)

Offline f.cristi

« Răspuns #509 : 06.Oct.2017, 02:59:40 p.m. »
Ce legatura are RCA cu numerele? Faci pe VIN si apoi treci pe polita nr. definitiv. Eu asa am facut.
Asa am facut si eu la toate masinile noi pe care le-am avut pana acum. Nu am facut niciodata RCA mai mic de 12 luni. Nici evenimente n-am avut.
Dar acum m-am lovit de problema semnalata mai sus. Unii brokeri zic ca incheie pe 12 luni pt. numere rosii altii nu, ca doar pe o luna, ca altfel polita nu e valabila. Bine, eu suspectez un interes comercial in a vinde polite pe perioade cat mai scurte, pt. ca acolo comisionul brokerului e cel mai mare.