Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198067 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Alex D

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #480 : 29.Iun.2017, 10:18:16 p.m. »
Salutare tuturor,

Vad ca am generat ceva discutii cu Casco-ul meu :)
Dupa ce am citit comentariile tind sa cred ca niciunul din voi nu ar fi ales ce am ales eu..
Cum am zis, e ceva experimental, am facut ceva eforturi ca sa cumpar masina si cum niciodata nu se opresc cheltuielile, am zis macar sa le mai reduc un pic..cel putin anul asta. Vreau sa imi apar totusi alegerea cu cateva argumente strict personale:
1. Sunt foarte imun la lovituri mici, zgarieturi si alte nimicuri. Si daca ar zgaria-o cineva si nu as fi fost nevoit sa platesc din buzunar reparatia cred ca mi-ar lua ceva timp sa  ma duc sa o repar..
2. Mi se pare decent sa iti platesti o reparatie mica, pana la urma masinile consuma bani pentru totdeauna. Cum platesti o revizie poti bine mersi sa iti platesti si o reparatie.
3. Cand ma gandesc la Casco si la ce iti ofera ma gandesc doar la chestii nasoale (damage rau, furturi, incendii s.a.m.d). Nu m-am gandit niciodata ca vreau casco pt a repara 3 zgarieturi..

Evident ca se pot schimba argumentele mele la anu daca platesc multe reparatii din buzunar, dar nah..poate scap.

Legat de dormitul linistit noaptea, da, chiar dormi bine..cred ca dormi bine si daca ai fransiza si daca nu ai, pentru ca repet, Casco e bun pentru chestii hardcore :)

P.S  e totul strict personal, in niciun caz nu e o concluzie clara si nici nu cred ca o sa fie pe acest topic.
Ma duc totusi sa beau o bere ca imi cinstesc masina recent scoasa de la dealer ;)

• Suzuki Vitara Cool/1.6 Allgrip/Cool white pearl

Offline enicky

« Răspuns #481 : 29.Iun.2017, 10:55:29 p.m. »
  @Alex D eu cred ca nu trebuie sa-ti aperi alegerea. Si eu am facut cu fransiza, dar din motivul mentionat mi-am schimbat optiunea. Fiecare isi face casco, isi cumpara un tip/model de masina, etc. dupa cum crede el de cuviinta, dupa necesitatile/posibiltatile lui. Parerea mea sau a altui coleg are mai putina relevanta, doar eventual daca poti extrage din ea o idee utila pt. viitor. Care varianta de asigurare este cea mai buna pt. tine, doar tu o cunosti si nimeni altcineva. Important este ca ai casco, deci "poti dormi linistit". :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Alex D

Offline jupanul1

« Răspuns #482 : 30.Iun.2017, 01:00:34 p.m. »
@Alex D - cum adică asigurarea făcută de tine e ceva ”experimental”? Că nu e nimic special la CASCO cu franșiză, nici măcar la clauza ”Acoperirea daunelor produse de aspirarea apei la motor”... uite eu ce-am avut de ales când am încheiat asigurarea (este oferta Groupama, cu prețuri în EUR peste tot).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline fireburn

« Răspuns #483 : 30.Iun.2017, 01:19:45 p.m. »
Se refera probabil la el ca face experiente, nu la faptul ca-i casco experimental :)

Offline jupanul1

« Răspuns #484 : 30.Iun.2017, 10:50:48 p.m. »
Ok, mea culpa! Am luat enunțurile prea "ad literam".

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Alex D

« Răspuns #485 : 30.Iun.2017, 11:29:45 p.m. »
Salutare,

Cum zice @fireburn, nu am mai avut casco pana acum si chiar nu stiu cum o sa fie dupa primul an..e bine totusi ca se face pe un an si poti sa o faci altfel in urmatorii ani..
E foarte ok pretul daca se plateste integral..eu primisem o oferta foarte tare si anume: 1700 de ron pe an + vignieta pe un an cu aceeasi fransiza, desigur.

• Suzuki Vitara Cool/1.6 Allgrip/Cool white pearl

Offline ASZ

« Răspuns #486 : 08.Iul.2017, 09:26:57 p.m. »
Azi am primit oferta de reinoire a politei Casco la Generali (+ alte cateva oferte pe care le-am pus deoparte, pt. ca as vrea sa continui cu Generali, ca sa nu revopsesc acum Vitara ...).
La suma asigurata de 70.273 lei (fata de 76.452 lei anul trecut), fara fransiza la evenimente (am 10% la furt in tara si 20% furt in Bulgaria/Ucraina/Italia/Albania/Belarus/Moldova) prima de asigurare este de 2.092 lei pt. plata integrala (fata de 2228 lei anul trecut)
Cam mult ... insa am avut o dauna a unui asigurat RCA Carpatica, rezolvata prin regres ... poate ca de aia e acest pret.

Am cerut si cotatie pt. RCA (postez info acolo)

P.S. Azi (12 Iulie), am finalizat polita Casco Generalli.
Pana la urma am optat pt plata in 4 transe trimestriale (526+527+527+527 lei), pt. o polita fara fransiza la evenimente. La furt am 10% fransiza ...
Diferenta intre plata integrala si cea in transe era de fix 15 lei ...
« Ultima Modificare: 12.Iul.2017, 04:21:32 p.m. de ASZ »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #487 : 16.Aug.2017, 07:56:14 p.m. »
Am reinnoit pentru a 7-a oara polita CASCO la Generali pentru o prima anuala de 815 lei, la o valoare reziduala de 15400 lei. Fransiza este de 457 lei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #488 : 16.Aug.2017, 09:21:35 p.m. »
La Casco, parca e prea mica suma asigurata (valoarea reziduala). Doar atat sa valoreze Red-Suzie?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #489 : 16.Aug.2017, 09:31:48 p.m. »