Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198074 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #470 : 29.Iun.2017, 02:44:24 p.m. »
Mai departe daca pierd banii platiti pe o asigurare facultativa, sau nu, este altceva.

Aici la mine iar a dat cu eroare! Cum ”pierzi” banii? Sau cum nu ii "pierzi"?

L.E. - mi se pare că în ultimele mesaje din acest topic se induce cumva ideea celui ce citește (mai ales dacă o face așa... un pic pe diagonală) că dacă încheie o asigurare CASCO pierde bani. Ceea ce e complet fals!

@jupanul1:  Nu am dezvoltat ideea, deci nu are cum a se intelege.
O polita de asigurare nu este o pierdere. Poti spune cat de utila e.
Dar, inca odata, nu asta am dezbatut mai sus. Sper sa fie mai clar acum.  :)

LE: Tu ce fel de polita ai la masina: cu fransiza sau fara? De ce?  :D
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #471 : 29.Iun.2017, 02:58:23 p.m. »
L.E. - mi se pare că în ultimele mesaje din acest topic se induce cumva ideea celui ce citește (mai ales dacă o face așa... un pic pe diagonală) că dacă încheie o asigurare CASCO și nu face și el o daună, ceva, acolo...pierde bani. Ceea ce e complet fals!

Bine, atunci să zicem că cine nu încheie o asigurare CASCO și nici nu are daune... câștigă bani?  :D
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline jupanul1

« Răspuns #472 : 29.Iun.2017, 02:59:34 p.m. »
Ok... e mai clar acum. Problema de fond însă rămâne, mai ales că s-a tot aruncat aiurea cu termeni.

Dacă discutăm cum e mai avantajos - cu franșiză sau fără - lucrurile sunt cât se poate de clare: depinde! (foarte românescul ”depinde”)  :-))
Eu personal sunt adeptul versiunii fără. Înțeleg însă și acest concept de franșiză - mi se pare că are în principal rostul de a tempera un pic elanul celor care ar face cereri de despăgubire pe polița respectivă. Astfel, responsabilizând un pic și deținătorul poliței, scade semnificativ riscul (statistic, evident) de despăgubire, deci compania de asigurare poate oferi un produs cu o primă mult diminuată, mult mai digerabil de către clienți. Pe de altă parte, dacă un răuvoitor îmi sparge parbrizul și luneta, asiguratorul poate (și cel mai probabil o va și face) considera că sunt două evenimente separate... deci am de plătit franșiză pentru fiecare!

L.E. - @NicNic - am scris la jurnal ce fel de poliță am și de ce. E chiar pe prima pagină, dacă nu mă înșel.

Bine, atunci să zicem că cine nu încheie o asigurare CASCO și nici nu are daune... câștigă bani?  :D

Da... câștigă toți banii din lume. Primii îi primește pe cei din Botswana!  >:D<
Corect spus este ”economisește bani dacă nu face poliță CASCO și nu are daună”! Sau, mno, cum se zice pe stil nou ”salvează bani dacă nu face poliță CASCO și nu are daună”.

P.S. - în primul an de CASCO am avut o daună de aproape 8000 lei. Prima plătită a fost 4000 lei. Deci, ce bine, ”am câștigat” 4000 lei. Treaba e că tot trebuie să aștept salariul pentru a pleca în concediu, nu mă pot folosi deloc de cei aproape 1000 EUR „câștigați” cu ocazia daunei! Nici nu pot cumpăra cu ei vreun alt bun sau serviciu. Oricum, eu sunt mai ciudat: așa mi-aș fi dorit să nu-i fi ”câștigat” niciodată pe banii ăia...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #473 : 29.Iun.2017, 04:39:08 p.m. »
    Polita casco este intr-adevar un contract de v-c intre 2 entitati, dar problema este una singura : sunt ani  in care ea isi atinge scopul adica are obiect(exista o dauna) si sunt ani in care ea nu-si atinge obiectivul, adica am platit-o dar n-am primit nimic. Din ultima varianta reiese ca n-am avut dauna, deci polita nu s-a activat. Dar asta nu inseamna ca am pierdut banii !
    Scopul fransizei la subliniat corect @jupanul1, personal l-am verificat, si conditiile politei(facute cu fransiza) au scutit firma de asigurari de o "dauna", eu primind de la ei contravaloarea parbrizului chiar in moneda din  Botswana. :)
    Dupa cum am mai spus, la unii asigurati nu se pune problema lipsei din buget a 100-150euro, dar mai conteaza si momentul aparitiei necesitatii si poate atunci ti-ai dori sa nu existe aceasta conditie !
    Oricum, casco, rca ar trebui privite ca un CAS al masinii. in niciun caz ca un act de v-c prin care am/n-am primit,  cat/ce trebuia, contra sumei de bani data. Daca o gandesti comercial, sau ca pe-o afacere,  atunci s-ar putea sa nu mai dormi bine la gandul ca ...dincolo era mai ieftin ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #474 : 29.Iun.2017, 04:48:12 p.m. »
@jupanul1: asa-i, au fost folositi termeni improprii in postari. In loc ce "economisit" am/au scris "castiga". Termenul "pierde" cred ca a fost folosit totusi corect, fiind vorba de bani dati in plus.

Polemica era legata de Casco cu sau fara fransiza, care este mai avantajos, care te ajuta sa economisesti. Raspunsul, ai dreptate din nou, este variabil in functie de situatie. Incercam sa-i explic lui @enicky ca o polita fara fransiza nu este intotdeauna cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Si legat de alegerea contractarii unei polite Casco lucrurile sunt nuantate. Daca de exemplu nu ai nici o dauna in anul respectiv unii pot spune ca ai pierdut banii pe care i-ai dat pe asigurare. Eu sunt de parere ca "linistea sufleteasca" este nepretuita, prin urmare as face Casco si daca as fi 100% sigur ca nu o voi folosi - doar ca sa dorm bine  :D

Scopul fransizei la subliniat corect @jupanul1, personal l-am verificat, si conditiile politei(facute cu fransiza) au scutit firma de asigurari de o "dauna", eu primind de la ei contravaloarea parbrizului chiar in moneda din  Botswana. :)

Nu inteleg rationamentul tau. Daca te duceai si schimbai parbrizul pe CASCO plateai 100EUR din buzunar in plus fata de cat ai platit valoarea politei. Daca plateai o polita CASCO fara fransiza ai fi platit mai mult de 100EUR in plus. Prin urmare varianta polita cu fransiza + 100EUR dauna e mai "ieftina" decat varianta polita fara fransiza. Punct!

Incerc sa demonstrez ca argumentul tau (exemplu cu parbrizul) nu este corect atunci cand discutam despre CASCO cu fransiza vs CASCO fara fransiza. Altfel, esti liber sa repari parbrizul cum doresti si sa economisesti dupa cum crezi de cuviinta.
Si da, rolul fransizei este de a tempera pe cei care abuzeaza de Casco.
« Ultima Modificare: 29.Iun.2017, 04:59:30 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #475 : 29.Iun.2017, 05:18:20 p.m. »
  What ever, eu n-am folosit polita si am reparat parbrizul.
  Fiecare isi face asigurarea cum ii este mai convenabil, cu/fara fransiza, sper ca toti suntem persoane cu discernamant si putere de decizie.
   Nu zic ca fara fransiza este cea mai buna varianta, zic doar ca mie imi convine casco fara fransiza ! Sper ca nu se supara nimeni. Altuia ii convine cu fransiza, ok.  :) Cred ca este bine ca avem opinii diferite!  Eu doar cuvantului "Punct" nu-i vad rostul, stiu ca este un semn de reprezentare ... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #476 : 29.Iun.2017, 05:21:02 p.m. »
Pai sa punem Punctul! Constat o supraincalzire a topicului. Fiecare are dreptate in felul lui.

Hai sa trecem pe RCA...  :-))
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #477 : 29.Iun.2017, 05:21:45 p.m. »
Ok!

RCA cu fransiza sau fara fransiza ...!?  =))
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: jupanul1

Offline enicky

« Răspuns #478 : 29.Iun.2017, 05:28:01 p.m. »
RCA cu fransiza sau fara fransiza ...!?  =))
             "Deci, dupa am mentionat mai sus, eu prefer RCA fara fransiza !  Stiti, eu , cu parbrizu' reparat,... piatra respectiva n-a avut RCA valabil, militianu' a amendat-o, a vrut sa-i ridice si talonu', da' piatra n-avea, asa ca ...Punct !" :-))

The following users thanked this post: jupanul1

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #479 : 29.Iun.2017, 05:30:47 p.m. »
La RCA e alta problema, cu care ne-am mai combatut: cumperi polita scumpa de la un asigurator credibil sau una ieftina da la unul rau-platnic... Dar e doar o gluma, nu va luati dupa mine, mi-a fost foarte cald in drum spre casa...  #:-S

Ma mut pe topicul de bere. Dar nu am decat Timisoreana in frigider...  (:|
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice