Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198076 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #460 : 29.Iun.2017, 10:25:18 a.m. »
   Diferenta este ca suta de euro in plus o dai in rate si o prinzi si in buget, pe cand dauna este inopinanta. Mai poate fi si situatia fericita sa n-ai dauna si atunci chiar castigi. Dar nu se stie... :)

:-O

Cand nu ai dauna pierzi, pentru ca ai platit o polita mai scumpa fara sa o folosesti!

Repet, singurele variante in care castigi cu o polita fara fransiza sunt:
- dauna cu valoare mai mica decat fransiza (in cazul fransizei practic repari pe banii tai, nu mai e nevoie sa apelezi la casco)
- multiple daune in acelasi an, astfel incat valoare cumulata a fransizelor sa depaseasca diferenta de cost intre polite (cu respectiv fara fransiza). Totusi in aceasta situatie anul urmator o sa fie destul de trist la reinnoirea politei.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #461 : 29.Iun.2017, 10:56:45 a.m. »
.... Mai poate fi si situatia fericita sa n-ai dauna si atunci chiar castigi. Dar nu se stie... :)
                Daca ai facut casco cu fransiza si n-ai dauna, doar atunci "castigi" :).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #462 : 29.Iun.2017, 11:04:20 a.m. »
Asigurarea spune că pentru a beneficia de reparație pe Casco, în primul an, achiti polita integral și apoi îti decontează. Orice reparație până în 450 lei consider că o pot suporta din buzunar.
Apoi, crește ulterior prima de asigurare, de ce aș apela la Casco pentru o chestie pe care o pot suporta din buzunar?
Nu în ultimul rând, cu fransiza 100 de euro, mi-a scăzut prima de asigurare pe an cu aproape 200 de euro.

În August am ultima rată la casco, și până acum nu am avut, din fericire, nicio daună. De ce și unde am ieșit în pierdere cu fransiza de 100 euro?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline toma

« Răspuns #463 : 29.Iun.2017, 11:11:41 a.m. »
                Daca ai facut casco cu fransiza si n-ai dauna, doar atunci "castigi" :).

Pai formuleaza si tu mai clar ca eu am inteles pe dos  :D

Castigi si daca ai doar o dauna pe an de exemplu. Cum zicea si Bogdan diferenta intre costul unei polite cu fransiza si fara fransiza e mai mare de 100EUR.

Anyway, fiecare alege si face cum considera mai bine pentru el.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #464 : 29.Iun.2017, 11:26:43 a.m. »
/... /până acum nu am avut, din fericire, nicio daună. De ce și unde am ieșit în pierdere /... /?
Cu toată suma ai ieșit în pierdere, pentru ca n-ai avut nicio daună.  :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #465 : 29.Iun.2017, 11:35:29 a.m. »
 :-))
Corect!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline toma

« Răspuns #466 : 29.Iun.2017, 12:04:18 p.m. »
Da, da' cine doarme linistit?
Bulifrici... si Bogdan ca are CASCO  :D

The following users thanked this post: bogdanzarnescu

Offline jupanul1

« Răspuns #467 : 29.Iun.2017, 01:34:00 p.m. »
Dom'lor... citesc ce scrieți aici și rămân... siderat! Mie îmi scapă complet (adică dă eroare la compilare!) treaba cu ”câștigul” în cazul CASCO cu/fără franșiză în caz de daune. Ce p... aștele mă-sii ar fi de ”câștigat”? Îți dă cineva niște bani dacă ai franșiză? Sau dacă faci daună mai mare de n EUR? De asemenea, refuz să pricep cum poți ieși ”pe pierdere”! Practic, o dată cu încheierea asigurării, transferi niște riscuri către un terț, contra unui cost dinainte stabilit în condiții dinainte stabilite. Ce p... ana corbului poți pierde?

Teoretic vorbind, poți face o economie (adică nu faci o cheltuială) și nu închei CASCO. Dar, rămâne să îți asumi tu eventualele daune viitoare.

Cu mare tristețe constat că nu prea s-a înțeles care e scopul acestei asigurări... Din păcate!

P.S. - Eu personal prefer să plătesc o sumă pe an și să nu am bătăi de cap în caz de daună. Cu autor cunoscut sau nu!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: yeti

Offline NicNic

« Răspuns #468 : 29.Iun.2017, 02:36:05 p.m. »
Eu am inteles ca se pune problema ce fel de asigurare Casco sa fac? Una cu fransiza sau una fara? Cat de mare sa fie fransiza? Evident, fiecare are pret diferit si avantaje diferite. Punand in balanta tot, care din variante este mai avantajoasa?

Spre exemplu, avand in vedere istoricul meu de incidente auto, am considerat ca o fransiza de 100 EUR este foarte potrivita. Inainte vreme, vroiam totul asigurat, ca doar "d-aia platesc".

Mai departe daca pierd banii platiti pe o asigurare facultativa, sau nu, este altceva.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline jupanul1

« Răspuns #469 : 29.Iun.2017, 02:40:00 p.m. »
Mai departe daca pierd banii platiti pe o asigurare facultativa, sau nu, este altceva.

Aici la mine iar a dat cu eroare! Cum ”pierzi” banii?

L.E. - mi se pare că în ultimele mesaje din acest topic se induce cumva ideea celui ce citește (mai ales dacă o face așa... un pic pe diagonală) că dacă încheie o asigurare CASCO și nu face și el o daună, ceva, acolo...pierde bani. Ceea ce e complet fals!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise