Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198091 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #410 : 19.Iul.2016, 08:29:23 p.m. »
Cu ofertele astea fiti atenti mai bine la ce anume semnati sau si mai bine este sa intrebati ce anume se intimpla in caz de dauna . Ca sa va dau un exemplu recent : Asigurare CASCO la Generali Romania considerata firma serioasa si platitoare in caz de necaz . Polita platibila in 4  rate adica trimestrial cu mentiunea ca s-a platit prima rata si apoi urma normal a doua . Apare necazul care in service costa undeva la 6000 lei .. Generali Bucuresti care accepta devizul de plata pe suma,conditioneaza viramentul catre service al sumei  prin plata integrala a politei  de asigurare , considerind suma respectiva o dauna majora . La vazul mail-ului cu  asa aberatie din  respect pentru cei de la service-ul Skoda Craiova care au facut o treaba buna, am achitat polita integral ca oamenii sa-si primeasca banii . Insa acest aspect mi se pare ilogic si o aberatie majora . Apoi ca o paranteza din discutia cu un angajat de acolo mi  se spune ca , anumite firme de asigurari inca de anul trecut au schimbat politica de plata la dauna tocmai prin acest fapt . Numai  ca aceste aberatii sunt scrise destul de marunt in documentele stufoase ce trebuie semnate la incheierea unei polite . Multa bafta .  :good:
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline mpamfil

« Răspuns #411 : 19.Iul.2016, 09:17:27 p.m. »
@Daniel42  Majoritatea firmelor fac asta din cate stiu, cel putin inca 3 firme de care stiu sigur, ideea e ca asigurarea CASCO este un contract incheiat pe un an de zile, plata in 4 transe este un beneficiu oferit de asigurator, problema este ca au fost oameni care au avut incident dupa plata primei transe, asiguratorul a platit reparatia si apoi nu a mai vazut nici un ban de la asigurat, avand in vedere ca valoarea contractuala a asigurarii este cea pentru 12 luni si asigurarea nu se incheie pe o perioada de 3 sau 6 luni, asiguratorul incearca sa scape de riscul neplatii ulterioare si de procese si alte probleme legale.

Si asta se intampla de ani buni pentru daune care depasesc diferenta de plata pe care o are asiguratul.
« Ultima Modificare: 19.Iul.2016, 09:19:57 p.m. de mpamfil »
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline ASZ

« Răspuns #412 : 20.Iul.2016, 05:54:24 p.m. »
CASCO Generalli fara fransiza la evenimente (fransiza de 10% la furt / 20% furt in Italia si Bulgaria), pe 1 an de zile, la masina din semnatura, a costat 2.226 lei cu plata integrala. Suma Asigurata = 76.456 lei

Offline BXXENL

« Răspuns #413 : 27.Iul.2016, 05:39:35 p.m. »
Trebuie sa-mi fac si eu casco la SX, e prea trist fara. Daca imi puteti recomanda pe PM un broker amabil v-as ramane recunoscator.

Cat mai platiti pe casco pt SX4-urile voastre?
  • SX4 1.5
Alex

Offline ASZ

« Răspuns #414 : 27.Iul.2016, 10:18:17 p.m. »
In septembrie 2015 am facut CASCO la ~ 1300 lei la Generalli si am primit si o rovigneta de 1 an. Suma asigurata a fost de ~ 22.000 lei (avea 8 ani SX4-le). Ofertele pt. CASCO/RCA le primesc de la un broker din Cluj, super ok.

Offline ASZ

« Răspuns #415 : 28.Iul.2016, 02:16:27 p.m. »
Azi am aflat de ce polita CASCO este mai ieftina la CLUJ, decat in capitala: e mai mare riscul de accidente/evenimente ... habar n-aveam ca si asta schimba retul politei. Asa ... poate ca era mai atractiv sa inmatriculez masina pe Sighisoara :) (ca tot e doar un semafor in oras ... :) )

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #416 : 18.Aug.2016, 07:55:09 p.m. »
840 lei/an la Generali pentru suma asigurata de 18200 lei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline jda

« Răspuns #417 : 23.Oct.2016, 02:01:27 p.m. »

Pentru Vitara din semnatura, preluata noua de la dealer in 22 Oct 2016, am incheiat o asigurare CASCO(varianta Completo + citeva optionale marunte) pe 12 luni cu Generali, cu prima de asigurare unica platita in avans de 620Eur.

Parte fun a fost ca la preluare am constatat ca seria sasiului de pe masina nu coincidea cu seria inregistrata pe polita ... :)
Asa ca desi ne-am luptat sa fim asigurati inainte de a parasi incinta dealer-ului ne-am intors pe "barba" noastra ... :)
Contactat de urgenta reprezntantul Generali si-a acceptat vina si urmeaza ca luni 24 Oct sa se refaca polita/or sa se semneze un act aditional pt corectura.
Pt a evita posibile probleme in viitor s-a inregistrat neconcordanta in procesul verbal de predare-primire semnat la dealer.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 benzina 4WD 5MT - Cool White Pearl / Matiz

Offline Catalln

« Răspuns #418 : 28.Oct.2016, 11:17:53 a.m. »
Cei care ati incheiat CASCO pt anul 2 la New Vitara,
Cat a scazut suma asigurata?
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Cosmin09

« Răspuns #419 : 28.Oct.2016, 11:32:34 a.m. »
Eu nu am incheiat inca dar iti pot raspunde pentru ca am cerut deja oferte de la 3 broker-i.

La Allianz am obtinut cea mai mare suma asigurata, 21500 euro, cu doar 800 mai mica fata de pretul platit de mine acum un an pe masina. Dar la aceasta suma este si cea mai mare prima si mai completa asigurare. Prima depaseste 1000 de euro.

Pt reinnoirea politei la Generalli, dupa aproape un an fara nicio dauna, am primit o oferta cu suma asigurata de 19600 de euro dar cu o prima cu doar 200 de lei mai mica fata de cea de anul trecut, cand suma asigurata era exact valoarea masinii, adica o prima foarte mare avand in vedere ca pt mine se aplica si o reducere de 12% conform tabelului lor de clase Bonus Malus. Adica, ei au scumpit asigurarea si apoi au aplicat reducerea.

Pt o polita la Omniasig, am primit o oferta cu suma asigurata de 17900 de euro.

Pt o polita Uniqa, suma asigurata primita in oferta este de 15286 euro.

• Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022