Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198055 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #320 : 18.Sep.2013, 04:19:01 p.m. »
Eu azi am incheiat polita Casco si RCA la Allianz (prelungire).
Pana la urma polita a fost ~1800 de lei (la suma asigurata de 32.000 lei, cu plata trimestriala), iar RCA-ul 428.

Offline migabi

« Răspuns #321 : 28.Nov.2013, 05:41:08 p.m. »
Anul asta mi-am facut la Generali fiindca la Tiriac mi-a iesit o prima mai mare decat anul trecut. Diferenta dintre cele 2 a fost de aprox 600 lei + o rovinieta pe care berbecii de la Generali au facut-o pe numarul vechi desi am mentionat asta de cateva ori. Sper sa nu fie cazul sa apelez la ei vreodata..
« Ultima Modificare: 28.Nov.2013, 05:47:37 p.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Daniel42

« Răspuns #322 : 29.Nov.2013, 06:47:59 p.m. »
Cum adica pe numarul vechi ? Te referi la rovigneta pentru drumurile nationale ? Pai daca tu ai incheiat cu alt numar , masina cu care circuli si are alte numere nu figureaza cu taxa platita si toate camerele o sa-ti trimeata amenzi acasa . Tu figurezi in baza de date cu autoturismul si numarul specificat in documente .  ;) Mergi de schimba actul ca te topesc la portofel . :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline migabi

« Răspuns #323 : 01.Dec.2013, 09:57:27 a.m. »
Da, trebuie sa trec pe la un sediu CNADNR sa schimb numarul la ei. Rovinieta e primita de la Generali si eu au facut-o pe vechiul numar din contract.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline raz

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #324 : 12.Apr.2014, 03:10:47 p.m. »
De la ce vechime a masinii (sau de la ce valoare data de asigurator) considerati ca nu se mai justifica incheierea unei polite CASCO?

Offline coby

« Răspuns #325 : 12.Apr.2014, 03:57:19 p.m. »
De la ce vechime a masinii (sau de la ce valoare data de asigurator) considerati ca nu se mai justifica incheierea unei polite CASCO?
Nu este in functie de vechimea masinii aceasta "rentabilitate" ci in functie de rata care o platesti si suma asigurata ; de ex eu pe un oldie ( are peste 20 ani ) am casco insa la valoarea asigurata este de 12.000 euro si platesc 2000 lei / an = justificabil intru cat e un model serie limitata si o piesa la el costa de ti rupi buletinul .
Si inca ceva - cu care multi o sa sara in sus dar asta e adevarul - casco isi fac numai soferii fara experienta ( prosti ) sau ... cei care au o masina care valoreaza ceva ce nu gasesti pe toate gardurile .
« Ultima Modificare: 12.Apr.2014, 03:59:39 p.m. de coby »
auto si moto

Offline NicNic

« Răspuns #326 : 12.Apr.2014, 04:17:01 p.m. »
Greu de apreciat o varsta a masinii care sa merite asigurare.
Insa majoritatea asiguratorilor limiteaza la 10 ani vechimea masinilor ce le vor asigura, cu exceptia celor care beneficiaza de prelungirea unei polite existente. La prelungirea unei polite, asiguratorul isi face calcule ca ce a primit inainte ii permite sa plateasca o eventuala dauna.
Cat despre suma, nu poate fi dat un prag valoric de la care mai merita sa faci asigurarea. Depinde de prea multi factori.

Oricum, in caz de dauna totala la o masina veche, nu vei recupera niciodata suma integrala, valoarea la care stii ca e asigurata masina ta. Pentru ca toti asiguratorii iti dau suma asigurata din care se va scadea valoarea epavei. Si cum epava are o valoare cel putin de fier vechi (in caz ca ia foc masina), vor reduce, corespunzator, suma ce o vei primi ca despagubire.
Cum depasesti 60% din valoarea sumei asigurate, asiguratorii deja incep calculele sa iti dea dauna totala.
Odata cu dauna totala, un alt castig pentru orice asigurator este ca polita se incheie inainte de termen, deci ei nu vor mai plati nimic dupa aceea, chiar daca tu pui diferenta de bani si iti platesti reparatia, iar apoi ai ghinionul unui alt eveniment.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #327 : 12.Apr.2014, 05:21:08 p.m. »
La Asirom, al treilea an de CASCO - 1360 Lei  Suma asigurata 9000 Euro/ masina iar dotarile suplimentare 160 Euro respectiv alarma Viper. Polita este full casco inclusiv cheile. Polita casco este fara fransiza

Offline Daniel42

« Răspuns #328 : 23.Apr.2014, 02:56:12 p.m. »
Ma bate gindul dupa 5 ani sa plec cu CASCO de la Generelli la Groupama . Ce parere aveti ? Sunt reclamatii la adresa lor in ce priveste plata daunelor ? La RCA am vazut o simulare de oferta este undeva cu 100 lei mai ieftin decit la Generalli . Adica undeva pe la 347 lei . La ceilalti bate inspre 500 lei ca de obicei . Vreau un sfat va rog . ;)

• Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline BXXENL

« Răspuns #329 : 23.Apr.2014, 03:12:19 p.m. »
Am avut la Groupama CASCO 5 ani cat a fost suza in leasing, au fost ok de fiecare data. RCA n-am mai facut la ei dupa primul an, dar acolo e alta treaba.
  • SX4 1.5
Alex