Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198047 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #300 : 18.Mai.2013, 11:25:48 a.m. »
Danib ..pentru parbriz crapat trebuie sa astepti putin dupa ei sa-l rezolve avind asigurarea acolo . Deoarece te tot amina , parerea mea este sa suni la Biroul Asiguratorilor din Bucuresti si sa faci sesizare la Protectia Consumatorului . Sa vezi atunci ce viteza o sa ia . Trebuie sa fii mai dura si cu tupeu cu astia ca oricum nu ai ce pierde . Apoi dupa ce pun noul parbriz care este o lucrare foarte complexa ce dureaza destul de putin , cu pauza de cafea si tigara ,  :) nu le mai platii rata lunara la smecherii de la Uniqa si automat contractul facut se va anula din oficiu . Apoi muta -te la niste personaje mai serioase . Poate asigurarea va fii mai maricica putin dar , stii ca atunci cind trebuie nu ai sa astepti doua anotimpuri pentru a repara un banal parbriz spart , ca sa nu mai vorbim de alte neplaceri pe care nu si le doreste nimeni .  :) Generalli Asigurari si Aliantz Tiriac  sunt destul de des amintite la pozitiv , avind si minusuri dar mai putine .
« Ultima Modificare: 18.Mai.2013, 11:35:11 a.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline adrian_r5

« Răspuns #301 : 18.Mai.2013, 11:29:13 a.m. »
muta -te la niste personaje mai serioase
Exista asa ceva in domeniul asigurarilor  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #302 : 27.Mai.2013, 09:23:19 a.m. »
Explicatii la intrebarea: De ce e CASCO scump in Romania ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #303 : 27.Mai.2013, 10:33:25 a.m. »
Explicatia e corecta, dar de fapt prezinta doar efecte (faptul ca jumatate dintre asigurati apeleaza la polita pentru dauna). Ar trebui mers mai adanc si cautate cauzele pentru rata atat de ridicata a daunelor. De exemplu:
- infrastructura proasta, care duce la uzuri si defecte premature (amortizoare, bucse, parbrize sparte de criblura etc.)
- sofatul neglijent si agresiv, care duce la tot felul de boteli in trafic; se combina la perfectie cu infrastructura deficitara dpdv al locurilor de parcare
- adaosurile comerciale nesimtite la piese si manopera, care descurajeaza reparatiile "in regie proprie" (ex: eu am reusit sa cumpar un brat de suspensie, fara adaos comercial, cu 244 lei in timp ce pretul gasit de mine cu adaos inclus a fost intre 580 si 860 lei).

In plus, deoarece asiguratorii plateau factura oricum, service-urile au inceput sa practice preturi din ce in ce mai mari, ceea ce pe de o parte a dus la fenomenul de mai sus iar pe de alta a facut ca, la o rata echivalenta a daunelor, cheltuielile asiguratorlui sa creasca. Asta a fost si explicatia aparitiei service-urilor "agreate", aspect de care, datorita localizarii in arealul mioritic, s-a ajuns sa se abuzeze de catre asiguratori.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #304 : 27.Mai.2013, 10:55:38 a.m. »
De acord cu tine. Efectul este ca, in fiecare an, chiar daca valoarea masinii scade, pretul asigurarii ramane constant sa chiar creste.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #305 : 08.Aug.2013, 08:36:39 p.m. »
In curand trebuie sa reinnoim casco si rca.

Stie cineva vreun broker ceva sau vreo cunostiinta la vreo firma de asigurari? Sau stie cineva de vreo oferta in perioada asta? Sau ce societate recomandati?

As prefera fara fransiza cu plata integral.

Orice info e utila. Eu sunt destul de pe dinafara.

Offline bogogica

« Răspuns #306 : 08.Aug.2013, 09:09:04 p.m. »
eu de 3 ani tot fac la http://www.patyasig.ro/ acum 2 saptamani le-am reinoit pentru al 4-lea an si am platit 455 rca la Carpatica si 1460 (in 4 rate) casco la Asirom, fara fransiza. Sunt ok ca si servicii, atat cat am avut nevoie, de fiecare data au venit ei la mine sa "colecteze" banii. Evenimente nu am avut cu masina, dar de fiecare data mi-au spus sa ii caut la orice ora pentru orice problema si ma vor ajuta/rezolva.

Offline NicNic

« Răspuns #307 : 08.Aug.2013, 11:16:56 p.m. »
Eu folosesc, de vreo 10 ani, serviciile broker-ului Asigest.

Daca pare interesant, putem discuta despre datele de contact pe PM sau telefonic.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Silfax

« Răspuns #308 : 11.Aug.2013, 07:42:51 p.m. »
Ar trebui mentionate firmele la care s-a apelat pentru polita Casco. Toate bune si frumoase pana ai un incident... Eu de 4 ani am mers cu Marsh Broker si am avut la Omniasig Casco ~1500 ron/ an si la Generalli RCA. Am considerat ok cand am avut incident cu cineva care avea RCA la Carpatica (nu va doresc) si am bagat evenimentul pe Casco, urmand ca Omniasig sa recupereze dauna de la Carpatica. A fost o experienta ok, cu rezolvare in termen f scurt (intr-o saptamana de la eveniment aveam masina reparata si dosarul complet).
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline NicNic

« Răspuns #309 : 11.Aug.2013, 10:42:09 p.m. »
@Silfax:  esti norocos ca aia avut polita Casco.
Eu am avut neplacuta situatie sa fiu lovit de un asigurat cu RCA la Carpatica, dar eu nu aveam Casco.....
A durat 6 luni pana am vazut masina iar reparata! Bineinteles, cu drumuri, sesizari la CSA, discutii cu avocati, etc.
Si totul a fost pentru numai 1900 RON.

Daca vreti sa dormiti linistiti, nu faceti asigurari la societati carcotase.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!