Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 198002 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #160 : 08.Dec.2009, 07:28:57 p.m. »
Andrei, din pacate furtul se refera doar la masina sau efectele ei (casetofon, scaune, etc...) In ce priveste zgarietura din parcare, din cate stiu eu o incadreaza diferit.
Astfel, daca e urmare a unui accident (de ex. tabla zgariata cu urme de vopsea straina pe ea) intra la avarie. Daca ai sa zicem un geam spart (sau luneta, asa cum am gasit eu la masina anterioara) sau oglinda rupta SI reclamatie la poiltie, atunci e posibil sa intre la vandalism.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #161 : 08.Dec.2009, 07:50:37 p.m. »
Pai si cum,daca eu ma duc maine sa imi pun pe casco dvd-ul,jante,etc,mi le despagubeste in caz ca..D-ne fereste raman fara ele,nu?
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline bogdanb

« Răspuns #162 : 08.Dec.2009, 10:25:35 p.m. »
Pai si cum,daca eu ma duc maine sa imi pun pe casco dvd-ul,jante,etc,mi le despagubeste in caz ca..D-ne fereste raman fara ele,nu?

Eu zic sa intrebi vorbesti asiguratorul tau si sa ceri in mod expres acoperire pentru cele mentionate, ba chiar pe situatiile de risc specifice pe care le ai in vedere. Ce ziceam eu mai sus imi spunea brokerul care imi facea CASCO la Megane (La SX4 nu am CASCO). Dar la astia, cate capete, atatea interpretari! :-j

Daca ar fi dupa mine, te-as despagubi pe furt daca iti fura jantele, dar daca ti le zgarie nu as fi sigur ca nu ai dat tu cu ele in bordura.
Daca (Doamne-fereste! ) iti fura DVD-ul distrugand bordul, cred ca bordul intra la vandalism si DVD-ul la furt.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #163 : 09.Dec.2009, 09:43:04 a.m. »
Daca iti montezi altceva decat ai avut din fabrica trebuie sa te duci la asigurator sa iti faca supliment de precizare la polita. Pe acel supliment se va mentiona suma asigurata si prima de asigurare suplimentara pe care o ai de plata (daca nu este mentionat dvd-ul in polita, nu o sa vezi nici un ban)
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #164 : 09.Dec.2009, 04:43:08 p.m. »
Am inteles.Inca o chestie:daca nu am factura pe ceea ce vreau sa asigur,sunt de acord astia sa le asigure?De la diverse persoane am inteles ca e musai sa ai factura,de la altele am inteles ca poti declara tu cat ai dat pe ele.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
« Răspuns #165 : 10.Dec.2009, 09:47:20 a.m. »
Depinde pe cine gasesti la asigurari... Daca nu ai factura in principiu suma asigurata va fi egala cu valoarea de piata, adica o suma convenita de comun acord in normele bunului simt (nici 100 eur si nici 10.000 eur). Ai grija ca sunt restrictii la conditii, in sensul ca exista cate un procent prestbilit din SA care nu poate fi depasit pentru dotarile suplimentare...

P.S.: Cred ca o sa devin moderator pe asigurari  :D

Offline lukearh

« Răspuns #166 : 12.Ian.2010, 10:57:24 a.m. »
Mi-a expirat CASCO si vreau sa stiu daca are cineva un feed-back cat de cat recent cu UNIQA (UNITA) sau ARDAF si sa imi spuna cum a fost "experienta".
SUZUKI SX4 1.5L GLX - galactic gray met.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
« Răspuns #167 : 12.Ian.2010, 12:30:34 p.m. »
Ce vrei sa stii?

Offline lukearh

« Răspuns #168 : 12.Ian.2010, 01:19:57 p.m. »
Cum au decurs ostilitatile cu fiecare. Daca recomandati sau nu.
SUZUKI SX4 1.5L GLX - galactic gray met.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
« Răspuns #169 : 12.Ian.2010, 01:46:38 p.m. »
Cu Ardaf-ul nu stiu cum este, dar la Uniqa stiu ca au pus un sistem de acordare rapida a acceptului de plata pt Bucuresti pentru service-urile cu care au contract de colaborare. Despre constatari nu stiu sa iti spun mai multe...