Autor Subiect: Incheiere asigurare CASCO  (Citit de 197996 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: Incheiere asigurare CASCO
« Răspuns #150 : 09.Nov.2009, 04:43:59 p.m. »
Verifica in primul rand conditiile de asigurare pentru ca iti pot vinde o asigurare la jumatate de pret, daca vrei asa dar acoperirile vor fi minime.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #151 : 09.Nov.2009, 04:58:23 p.m. »
Am verificat rapid la Allianz Direct şi calculatorul de pe net îmi oferă o variantă de vreo 2,558 de lei, dar la o valoare asigurată de doar 50,619 lei, deşi maşina a fost 57,130...
Însă cea mai importantă diferenţă faţă de cea de ~3,300 de lei este că nu acoperă daunele rezultate în urma utilizării în afara drumurilor publice.  :-O  :dknw:
So... thanks, but no, thanks!  :notlst:

Citez din textul referitor la franciză pentru acest tip de asigurare: "Fransiza deductibila per eveniment de 0,5% din Suma asigurata dar nu mai putin de 400 RON pentru daune de pana la 5.000 RON"

@SX4Dreamer - care ar fi elementele ce nu ar fi acoperite în varianta de care spui tu? Eu voi utiliza maşina foarte des în off-road şi este esenţial să pot să contez pe asigurare în caz de nevoie. Mulţumesc.
« Ultima Modificare: 09.Nov.2009, 05:00:47 p.m. de Xti »
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
« Răspuns #152 : 09.Nov.2009, 05:14:48 p.m. »
La oricare companie ai  avea CASCO citeste mai intai in conditii la excluderi.
Majoritatea au excludere pe drumurile inchise circulatiei publice, au fransize la dauna totala si fransiza la dauna partiala, Referitor la S.A. ea este calculata ca un procent din pretul de achizitie si de aceea difera de cat ai dat pe ea.
Fa-ti un calcul cat te-ar costa cu fransiza si fara si vezi daca merita diferenta de prima. Poate iti convine sa platesti mai putin si sa platesti fransiza din buzunarul tau atunci cand ai dauna (suma poate fi mai mica) :D

Offline unde

« Răspuns #153 : 10.Nov.2009, 04:05:24 p.m. »
Însă cea mai importantă diferenţă faţă de cea de ~3,300 de lei este că nu acoperă daunele rezultate în urma utilizării în afara drumurilor publice.  :-O  :dknw:
So... thanks, but no, thanks!  :notlst:

Nici un asigurator nu iti asigura masina in afara drumurilor publice. Si prin asta nu inteleg neaparat off-road, cit parcarea de la Cora spre exemplu sau curtea ta. Nici service-urile nu iti dau garantie la lucrari pentru masini folosite in regim off-road.
 Nu iti fa asigurare cu fransiza la eveniment. Nu merita absolut deloc.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline adir

« Răspuns #154 : 10.Nov.2009, 09:42:17 p.m. »
Astia de la Tiriac mi-au asigurat-o si pentru off-road, si pentru inundatii si nici nu mai stiu pentru cate... dar trebuie specificat cand iti faci asigurarea, si se plateste in plus.
  • SX4

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
« Răspuns #155 : 10.Nov.2009, 09:50:09 p.m. »
Asigurare pentru inundatii, e ok, dar trebuie sa vezi din ce cauza s-a inundat!!! Intra tu cu masina in pasajul plin de apa si sa vezi surpriza.... "risc neacoperit conform conditii de asigurare" :-O

Offline smiles

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
  • Suza Swift GLX
« Răspuns #156 : 11.Nov.2009, 08:43:12 a.m. »
Intr-un final o sa am si eu factura auto si vreau sa-i fac casco.
Inainte de a alege o companie, as vrea sa fac cateva comparatii. Deci...va astept sa postati.
Prima anuala
Fransiza (daca exista si pentru ce exista: ex. dauna totala, dauna partiala, furt total, furt partial, vandalism, etc.)
Plata (semestriala, lunara, etc.)
Asigurator

Multumesc anticipat!

:pardon: Ieri am incheiat o asigurare CASCO cu Astra-unique in urmatoarele conditii:
Cost polita CASCO pt avarii-940 Ron
franciza-100 Eur
Acest cost s-a aplicat la valoarea masinii,care este calculata in functie de vechimea masinii
De ex:a mea are 1 an vechime -a calculat valoarea ei la 88% din pretul de factura! :)
Mi s-a parut un contract bun,de accea l-am si semnat ieri :)
Simplu,Eco

Offline bogdanb

« Răspuns #157 : 11.Nov.2009, 02:51:18 p.m. »
:pardon: Ieri am incheiat o asigurare CASCO cu Astra-unique in urmatoarele conditii:
Cost polita CASCO pt avarii-940 Ron
franciza-100 Eur
Acest cost s-a aplicat la valoarea masinii,care este calculata in functie de vechimea masinii
De ex:a mea are 1 an vechime -a calculat valoarea ei la 88% din pretul de factura! :)
Mi s-a parut un contract bun,de accea l-am si semnat ieri :)

940 RON pe an? platibili in cate rate? alte daune (de ex. furt) nu acopera?
In fine, ca pentru un necunoscator, ce inseamna fransiza 100EUR?
Merci.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #158 : 11.Nov.2009, 03:09:21 p.m. »
In fine, ca pentru un necunoscator, ce inseamna fransiza 100EUR?

Inseamna ca la fiecare reparatie pe care vrei sa o faci pe CASCO vei da din buzunar 100 euro.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #159 : 08.Dec.2009, 05:56:26 p.m. »
Mi-au reinnoit si mie imbecilii astia de la leasing casco-ul si vad ca au schimbat firma. Pana acum,2 ani am avut la Omniasig. Acum au facut la Astra.
Vad ca suma asigurata este de 11.119eur.Avand in vedere ca masina a costat ~12500eur mi se pare ok deprecierea,de aprox 1000eur in 2 ani. Oricum daca ar fi sa o vand acum nu cred ca as lua atat pe ea.
 Prima de asigurare este de 650eur,adica aprox 2700ron.
 Vad ca au mentionat aici la riscuri asigurate avarii,furt,vandalism,asistenta rutiera.

Am 2 intrebari: la furt presupun ca implica si obiecte furate din masina,si nu numai masina,nu?
                          daca "o gasesc" zgariata/lovita in parcare,e se considera avarie sau vandalism?

EDIT:  inca o chestie.Din cate am inteles din diverse surse,nu se mai pot face polite casco fara fransiza.Sau cel putin nu la sume decente. Totusi vad ca pe polita mea la rubrica Fransize deductibile e taiat tot,deci inteleg eu ca n-am fransiza..  care-i faza?
« Ultima Modificare: 08.Dec.2009, 06:01:26 p.m. de Andrei Suzuki »
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI