Autor Subiect: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)  (Citit de 47835 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)
« Răspuns #50 : 24.Feb.2013, 07:27:56 p.m. »
Pt. A800 comandat în decembrie, sfatul lor a fost să optez pt. Dubai DHL deoarece în perioada Crăciunului se întâmplă multe minuni la curierat, așa că am decartat 40 usd față de 25 usd cu Airmail. Ajunge mai repede și cred că include și o asigurare. Cu puțin peste 900 ron i-am luat copillui smartphone cu headset bluetooth, huse, folii protecție ecran, microSD de 32 Gb, rootat, ceva soft preinstalat, etc.
Moka o husă de silicon pt al meu A750. Deoarece optasem pentru culoarea albastru,  mi-au trimis mail să se scuze că nu au pe stoc și ar întârzia expediția 2 zile dacă îmi mențin alegerea. M-am mulțumit cu carcasă neagră (trebuia să ajungă moș Crăciun la timp !) - repet, era moka ! Inițiasem discuția pentru a primi carcasa pt telefonul meu în coletulul fiului , evitând alte taxe de curierat și au spus de la bun început că e ok și s-au oferit ei să o livreze fără bani. Or avea niscaiva evrei la marketing, cine știe ?!
« Ultima Modificare: 24.Feb.2013, 07:50:54 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #51 : 24.Feb.2013, 08:53:27 p.m. »
Daca a venit coletul din afara UE a trebuit sa il ridici de la posta si sa treci pe la vama ai platit ceva la vama???
Cum ai platit la chinezi cu PayPal si cit a durat transportul :good: :pardon:
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #52 : 24.Feb.2013, 09:06:06 p.m. »
Plata și comanda pt. A800 au fost  făcute pe numele lui frate-meu, el având cont de Paypal. Îmi făceam probleme legate de taxe vamale, având informații trunchiate sau contradictorii, inclusiv de la foști angajați DHL Romania dar coletul a fost livrat sigilat la ușa apartamentului pe bază de C.I. și de semnătură, fără alte . De la finalizarea comenzii până la livrare au trecut 7-8 zile, nu am hârțoagele aici .  Cred că este specificat undeva că Dubai DHL se ocupă și de formalitățile vamale, pe baza facturii proforma. Primul telefon, A750 a fost comandat de un coleg (în pachet cu un A65 pentru el) prin Airmail și l-a ridicat personal de la vamă. Nu a plătit nimic, având o factură de 99 usd, cred.
Unele lucruri interesante le aflați de pe forumul ETOTALK.

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #53 : 24.Feb.2013, 09:54:02 p.m. »
Eu te intreb pentru ca am cont PayPal, si am cumparat din SUA acum vreo 3=4 ani un ceas care a venit tot asa in max 7 zile tot cu DHL dar in momentul in care a ajuns la Otopeni m-au sunat de acolo lucratori vamali, ca mai am de plata o anumita suma ceva de tva la ceasul cumparat nu mai stiu exact cit a costat ceasul dar peste 100 dolari cam 140 parca.
M-au sunat sa ma intrebe daca sunt deacord cu suma respactiva.
Eu cumpar des de pe Ebay si ce vine din afara UE vine la o posta cu vames dar cumpar chestii marunte de max 40-50 dolari si nu sunt probleme de plata.
SX4 1.5 glx gri metal

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #54 : 24.Feb.2013, 10:24:24 p.m. »
Bine de știut !
Exact procedura descrisă de tine mi-a fost prezentată telefonic de un fost angajat DHL Ro după ce și-a sunat fostul șef să fie sigur că nu au intervenit modificări după plecarea lui, însă când i-am menționat Dubai DHL a spus că nu știe nimic despre așa ceva.
După primirea pachetului l-am sunat să-i povestesc cum au decurs lucrurile.
Nu am niciun interes în promovarea saitului respectiv, pur și simplu „mi-a plăcut și vă spun și vouă!”.

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #55 : 25.Feb.2013, 08:19:56 a.m. »
Deci sa inteleg ca ai mai platit ceva bani la vama, au scris pe colete valoarea pachetului :good:
SX4 1.5 glx gri metal

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #56 : 25.Feb.2013, 09:00:09 a.m. »
Deci sa inteleg ca ai mai platit ceva bani la vama, au scris pe colete valoarea pachetului :good:

Nu a plătit nimic la vamă, pur şi simplu aşa este procedura lor de livrare iar valoarea produselor reieşită din documente era sub pragul pentru taxă vamală ori TVA.
Pentru Crăciunul 2011 comandasem un joc de pe Ebay pentru cel mic (trusă magician, din U.S.A.) care a sosit în vamă, a ridicat frate-meu pachetul fără alte costuri. Valoarea pachetului fiind tot de cca 100 usd.
Pachetele din vamă au fost ridicate după deschidere, verificare produse şi documente de către angajaţi.
Ah, să nu uit: cei de la DHL Ro au spus că nu se distribuie coletele ce conţin REPLICI ale telefoanelor mobile, pur şi simplu se confiscă fără avizarea destinatarului. Nu ştiu mai multe ... 

Mark Twain

Offline Leutz

« Răspuns #57 : 27.Feb.2013, 01:47:39 p.m. »
Revin cu cateva impresii despre minunata tableta Bauhn. Imi pastrez deci parerea foarte buna despre ea. Totul merge uns in privinta vitezei, a conectivitatii, a batriei etc. Este un gadget reusit, care pana acum nu reflecta pretul derizoriu.

Bila neagra este insa androidul. Pacat ca a ajuns la respectabila versiune 4 si n-a rezolvat chestiuni minore, nu tehnice ci din categoria "user experience", ca pana la urma asta ne roade pe toti.
Mare pacat ca si pe tablete,ca si pe telefoane, e aceeasi problema cu multitasking-ul real, nu cel tehnic care e oricum nativ in linux, nu e vre-o contributie a androidului. Dintre apllicatiile pe care le-am instalat foarte putine lasa loc de multitasking. Ele ocupa tot ecranul si ... din momentul ala esti pe un clasic 486 cu DOS sau Win3.1 Vrei altceva ... inchizi si iei de la capat ...

Nici macar in browser la schimbarea taburilor cel trecut in background nu ramane activ (daca esti pe yutube sau e un radio online ... schimbi tab-ul se-ntrerupe muzica). La fel cu YM-ul, FB si alte chestii care ruleaza ca aplicatii si nu direct de pe site.

Alte neajunsuri ... modul haotic in care (nu) se inchid aplicatiile. N-am reusit  inca sa ma prind care aplicatie prin care comenda se inchide. Unele raman active si conectate chiar daca figureaza ca inchise, altele pur si simplu raman deschise si doar trec in background, altele se inchid de tot. Cand te uiti la procese/aplicatii te sperii de cate ruleaza si papa resurse desi ar trebui sa fie killed deja conform cu comenzile date.

Colac peste pupaza  :( - si asta chiar m-a ofticat - ca sa downloadez aplicatii a trebuit sa ma loghez la google. Nimic special pana aici, insa ... dupa logare am remarcat ca tbleta mea a capatat brusc setari pe care nu i le dadusem eu si care ghici de unde erau ... de pe telefonul cu android cu care, la randul lui, m-am conectat in trecut la google. Si cu care SUBLINIEZ ... nu am activt nici o sincronizare, nu am optat pentru nici un serviciu fabulos, doar m-am conectat pur si simplu pentru a putea downloada/instala niste aplicatii simple (dictionar, joculet tipquiz, solitaire ... etc.)
Habar nu am ce alte setari/date s-au importat de pe telefon sau altfel spus habar nu am de ce si cu a cui permisiune continutul telefonului meu este suit pe serverele google. Pana acum am remarcat doar alarmele care ma trezesc dimineata si 'history' ale unor aplicatii si browser folosite pe telefon. Cine stie ce-o mai fi sus la google in camara ... contacte, sms-uri liste apeluri ... s.a.m.d. Chestia cu alarmele e chiar absolut stupida. Pe langa fatul ca e ingrijoratoare dintr-un anumit punct de vedere, e pur si simplu stupida. Ca ce chestie mi-as fi copiat eu lista de alarme de pe telefon pe tableta? Cum o fi ajuns google la concluzia ca eu imi doresc sa ma trezeasca tableta dimineata ... ma rog, dar  deja devin eu prea rigid in gandire.

Asadar, pentru viitor, o sa am grija sa ma feresc de binefacerile marca google&Co alegand produse care sa nu-mi creeze astfel de stari de 'indispozitie'. Mai pe scurt ... gadget-urile cu Android dispare de pe lista mea de achizitii; si voi cauta sa scap cu prima ocazie si de cele pe care le am.

In rest ...sa traim bine.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #58 : 27.Feb.2013, 01:53:27 p.m. »
Apple?  >:)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

« Răspuns #59 : 27.Feb.2013, 02:07:50 p.m. »
Nu cred.
N-am avut pana acum, insa din ce-am butonat pe la diversi ... e acelasi stil de "multitasking" ca si la Android, deci nu ma incalzeste.

Din ce exista pana acum pe piata doar mult hulitul Windows8 are multitasking real (vorbesc de interfata METRO pentru tablete, nu stiu cum e organizat WP8), in timp ce pentru telefoane doar MeeGo (Nokia N9) are asa ceva. La N9 visez demultsi acum chiar sa ieftinit. Probabil o sa-mi cumpar la un moment dat unul, nu neaparat pentru folosinta ci mai mult ca piesa de muzeu, sa-l arat nepotilor peste 100 de ani si sa ma laud ca am avut o data in viata un telefon de legenda

L.E.
Imi cer scuze pentru multiplele greseli de editare/gramatica/punctuatie. Postez de pe touchscreen si ma chinui ca naiba  :D
« Ultima Modificare: 27.Feb.2013, 02:10:05 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019