Autor Subiect: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)  (Citit de 47838 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)
« Răspuns #40 : 05.Dec.2012, 01:17:08 p.m. »
Poate pentru ca piata nu cere? De ex. la ce folosesti tu USB-ul si eu nu il pot folosi pe iOS-ul meu? ;-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

« Răspuns #41 : 07.Dec.2012, 06:11:44 a.m. »
Repet, era opinia mea pur subiectiva  :), n-am zis-o la bascalie.

In principiu eu vad tabletele ca pe o evolutie (pentru ca reprezinta o evolutie, categoric) de genul urmator: acum 20 de ani lumea isi dorea productivitate mobila cu aproximativ aceleasi capabilitati si conectivitate ca cea fixa … si a inceput era laptop-urilor, "desktop replacement" cu alte cuvinte: ele ofereau putere de procesare decenta (adaptata nevoii de mobilitate) si porturi, conexiune, extensii similare cu un desktop.

Acum, in mod natural lucrurile s-au schimbat si s-a avansat catre "laptop replacement" … adica era tabletelor. Deci o tableta la randul ei ar trebui sa fie capabila sa ofere in mare aceleasi functiuni ca si un laptop. Si de aici … nevoia de un port USB normal, de un card-slot normal, de o iesire video normala … etc. Adica lucrurile pe care le fac cu laptop-ul sa le pot face si cu tableta.
Daca tableta nu are porturi sau are porturi mai putin uzuale sau porturi proprietar cu adaptoare … atunci ea  ma constringe la un mod de folosire la care s-a gandit creatorul ei, nu la modul de folosire pe care mi-l dicteaza nevoile zilnice.

Ca sa raspund la intrebare  :)
Sa am un USB full-size HOST insemna sa pot la nevoie sa conectez fara adaptor orice gadget care merge pe USB: harddisk, stick de memorie, tastatura, mouse, ventilator, incalzitor de ceasca de cafea … si orice alt gadget mai mult sau mai putin tembel. Faptul ca nu-mi trebuie adaptor ma scuteste de grija inca unui accesoriu in geanta si ma scuteste de banii dati pe acel accesoriu (ce preturi au accesoriile la Apple?  ;))
Sa am un slot SD full imi permite sa descarc pozele/filmele de calitate buna facute cu camera foto/video fara sa mai stau cu adaptoare, cabluri etc.
Sa am un HDMI full imi permite sa ma conectez la un monitor/TV/proiector (vorbim despre clele din zilele noastre) folosind un cablu HDMI normal, fara adaptor.
Sa am un USB OTG imi permite ca la nevoie sa folosesc tableta ca pe un mediu de stocare … sa o conectez la un laptop/desktop si sa copii/descarc date de interes.

Si uite-asa … imi dau seama ca o tableta de acest tip acopera toate posibilele situatii cu care ma pot confrunta in viata de zi cu zi. La fel ca laptop-ul, ba chiar si mai multe, fara sa am nici un accesoriu suplimentar de care sa-mi fac griji. Deci teoretic vorbind pot chiar sa renunt la sistemul de calcul de "casa", fie el laptop sau desktop.

Acum am si eu o intrebare. Ca sa obtii acelasi comportament cu un iPad pretul tuturor accesoriilor la cat % din valoarea tabletei ajunge ? Teoretic … ai putea sa renunti la sistemul de "casa" si inca sa-ti faci toate "trebile" cu ea?
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline suzukica

« Răspuns #42 : 11.Ian.2013, 08:18:10 p.m. »
Merg pe android, SAMSUNG
Nu sunt obisnuit inca cu windows 8
« Ultima Modificare: 11.Ian.2013, 08:20:14 p.m. de suzukica »

Offline cata quarkk

« Răspuns #43 : 12.Ian.2013, 12:45:56 a.m. »
dar ce parere aveti despre Asus Transformer? cred ca se apropie foarte mult de un laptop, ca si design, si functionalitate, impreuna cu tastatura. usb-ul este full, se poate conecta stick, mouse, hdd extern, modem de internet (pentru varianta rootata, fara 3G), si daca nu ma insel, chiar si imprimanta. are slot de card SD, iar androidul permite transferul de fisiere de pe card pe USB, bateria tine cel putin 12 ore impreuna cu cea din tastatura, singurul inconvenient fiind ca hdmi-ul este mini.

Offline Leutz

« Răspuns #44 : 24.Feb.2013, 02:57:22 p.m. »
Deci mi-am mai luat o tableta. E o chinezarie ieftina cu Android de care, in mod cu totul si cu totul neasteptat, ... sunt atat de impresionat incat nu ma pot abtine sa-i fac o prezentare  :D
Tableta este Bauhn AMiD-9743G. Numele sunt sigur ca nu e complet necunoscut. E unul din brandurile de electronice/electrocasnice low-cost, alaturi de Medion, Tevion, Elta si alte cateva care se vand in special in supermarket-urile ieftine tip Lidl, ALDI si altii similari. Sunt chinezarii ... dar un pic mai parfumate, ca sa zic asa. Aici a am luat-o de la ALDI (Lidl nu exista in Aus) cu 249AUD + inca 29AUD pentru o husa dedicata, care include si o tastatura BT.

La exterior tableta e identica pe pana la nesimtire cu Ipad-urile. O diferentiaza sigla Bauhn, emblema Android, o banda neagra pe spate la unul din capete si ... evident, calitatea plastiului/imbinarilor. Insa surprinzator ... calitatea nu e rea. Peste ceea ce ma asteptam la pretul asta.
Ca si specificatii ... este BETON: ecran 1024x768, WiFi, BT, 3G, usb, hdmi, Android 4.1.2, 1.2 GHz dual-core, 1 Giga RAM, 16 Giga storage intern, extensie SD, dual-camera (0.3 si 5 MP) s.a.m.d.

Pana aici nimic spectaculos, doar raportul la rece (foarte bun) dintre pret si specificatiile de pe hartie. Ce e cu adevarat spectaculos este cum se misca in realitate la banii astia si cum se simte. MINUNAT. Ecranul farte bun, unghiuri similare cu cele scumpe, touch-ul si gesturile merg fara cusur si fara lag. Desi sunt sigur ca in diversele benchmark-uri existente nu se poate bate cu concurentii seriosi, la utilizarea obisnuita are un comportament absolut identic. Si lucrul cel mai neasteptat este BATERIA.
Intrucat ieri am cumparat-o, abia azi am avut timp sa ma ocup de ea. Utilizarea a fost cea obisnuita pentru prima zi, instalari, dezinstalari, testari, ajustari, reglari, testat filme/muzica online si offline, incercat cu tastatura fizica BT si fara, navigat (WiFi) pe toate site-urile obisnuite (am lasat laptop-ul de-o parte azi); si in tot acest timp ascultat in permanenta in background posturi FM romanesti online. Fara sa stau cu cronometrul, estimez ca bateria a tinut undeva peste 11 ore, moment in care mai avea 15% si m-a avertizat ca trebuie incarcata. N-am insistat sa vad cat mai tine pentru ca mi s-a parut oricum mai mult decat decent.

Prin urmare ... ma declar absolut multumit de achizitie. Acum, ar mai fi problema fiabilittii. Daca ar tine in timp ... ar fi chiar un produs nemaipomenit, insa nu ma pot pronunta.
Ar mai fi si faptul ca la ALDI orice produs poate fi returnat in decurs de 60 de zile. Practic tableta asta am luat-o doar ca sa ma joc cu ea si s-o duc inapoi peste vre-o luna, dar daca merge asa in continuare, o pastrez fara discutie  :)
« Ultima Modificare: 24.Feb.2013, 03:01:58 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline roberto

« Răspuns #45 : 24.Feb.2013, 05:50:29 p.m. »
Citind cele de mai sus ma apasa gaura pe care am facut-o in bugetul familiei la achizitionarea unei tablete Samsung N8000, tot zilele trecute. :-S Bine ca nu citeste aici nevasta-mea.  :-))
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline adrian_r5

« Răspuns #46 : 24.Feb.2013, 05:59:40 p.m. »
ma apasa gaura pe care am facut-o in bugetul familiei la achizitionarea unei tablete Samsung N8000
No ... pai dac-o fo' musai ... asta e  >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #47 : 24.Feb.2013, 06:54:51 p.m. »
Cred că e mai potrivit să postez aici decât la „linkuri utile” -

http://etotalk.com

Am cumpărat 2 telefoane Lenovo de la ei, sunt foarte serioși și cooperanți (factură proforma de 49,9 USD - 0 lei taxe vamale + TVA).
După cum observați, comercilaizează și tablete, inclusiv branduri consacrate.

Spre o pildă, comparați Lenovo A800 cu cel mai deștept smartphone dual sim de pe piața autohtonă. Ori,  în prețul acestuia (transport inclus) vedeți specificațile tehnice ale unui smartphone (single sim) din comerțul autohton.
Accesoriile sunt la prețuri modice comndate cu produsul (headset bluetooth spre o pildă), partea mai delicată este garanția ... Merg pe principiul că, dacă rezistă în prima lună, când solicitările sunt maxime, mai duce vreo 2 ani. Spor la studiu !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline adrian_r5

« Răspuns #48 : 24.Feb.2013, 07:11:08 p.m. »
(factură proforma de 49,9 USD - 0 lei taxe vamale + TVA).
Si transportu' cit a fost ???
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #49 : 24.Feb.2013, 07:25:56 p.m. »
Lenovo sunt recunoscute ca fiind cele mai bune dual-sim de pe piata!
Go Terios!!!:)