Autor Subiect: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)  (Citit de 47839 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)
« Răspuns #120 : 03.Apr.2013, 09:38:36 a.m. »
Sincer nici nu ma astept ca sa faca o tableta poze de o calitate (si stabilitate + luminozitate) apropiata macar compactelor.

Ce mi-as dori eu de la tableta: sa pot accesa netul la o viteza decenta (in general prin WIFI), sa se poata juca juniorul (jocuri din Google Play + online), sa pot sa-l folosesc rar si ca GPS si cum spuneam, daca (repet, daca) este cazul sa faca o poza decenta (adica o camera de ~ 5MP).
Nu tin la ultimul Android (am un telefon cu vers. 2.3 si ma descurc si cu batrana versiune)  ... mai degraba prefer un procesor bun, o memorie mai mare, un ecran mai performant si un spatiu de stocare de 16-32 GB (pt. jocuri, filmulete, documete, poze, etc).
Cam asta imi doresc (plus un pret maximal de ~ 1.000 LEI, pt. o tableta de 7") si de asta atentia mea se inderpta serios catre varianta  Hyundai T7s, desi valul ma duce catre Google Nexus (la care nu prea ma incanta ca nu are spatiu pt. card, camera mai mica, caracteristicile putin mai slab ... desi daca ma gandesc bine, un brand name cu caracteristici mai slabute poate scoate de multe ori rezultate mai bune decat un no-name)

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Re: Tablete (GalaxyTab, XOOM, iPad 2, Playbook, etc)
« Răspuns #121 : 03.Apr.2013, 10:38:32 a.m. »
eu am achizitionat un Galaxy Tab2 P5100 si se incadreaza in cerintele tale numai ca nu gasesc zoom-ul la camera, in rest se misca foarte bine
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #122 : 03.Apr.2013, 10:38:33 a.m. »
Doar ca este cam scumpa cam cit un laptop, dar cu net nelimitat de la vodafone merge super
« Ultima Modificare: 03.Apr.2013, 10:40:26 a.m. de BrSx4 »
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline shpeedy

« Răspuns #123 : 03.Apr.2013, 11:26:27 a.m. »
... ca nu gasesc zoom-ul la camera...

ZOOM la camera de tableta/telefon ??? Cu exceptia catorva modele pentru pietele domestice (Jp/S.Kr) eu nu prea am auzit de camere cu zoom optic (singurul care sa merite, in opinia mea)... In rest, zoom digital obtii din aplicatii - de camera sau de editare foto.

@ASZ: uite si un articol despre T7, comparativ cu Nexus7.
« Ultima Modificare: 03.Apr.2013, 11:43:08 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline hugbear

« Răspuns #124 : 03.Apr.2013, 07:58:32 p.m. »
Daca nu tii foarte mult la marca, uita-te si la tabletele cu chipset Allwinner. Sunt chipset-uri cu GPU Mali-400 si CPU ARM Cortex-A8 single-core (Seria A1x), dual-core (A21) sau quad-core (A31) (vezi aici).
« Ultima Modificare: 03.Apr.2013, 08:09:25 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Leutz

« Răspuns #125 : 08.Apr.2013, 05:38:39 a.m. »
N-are treaba. Singurul video player actual pe Android care se lauda cu decodare multicore este MX Player, in rest toata lumea face decodare video pe 1 core sau prin GPU, care-i mult mai eficienta dpdv consum baterie daca e un format "nativ" (e o diferenta mare intre implementare decodarii in software sau in hardware dpdv performanta). Incearca MX Player si vezi daca stie accelerare hardware pe GPUul tabletei tale, daca nu macar folosesti functia de decodare pe 2 cores.

M-am uitat acum mai atent si player-ul care a venit preincarcat pe tableta este chiar MX. M-am uitat si pe la setari, dar oricum as face tot la fel merge. Imi mentin deci parerea ca procesorul este slab si in privinta filmelor un film de comlexitate mediocra-medie fiind tot ce poate sa duca.
Poate nu neaparat din cauza ca e single-core, ci pentru ca acel core e pur si simplu slabut. Si anume ... e intr-adevar un chip in arhitectura ARM contruit pe nucleul Cortex A9 care nu e un chip rau, dar e facut de un dezvoltator chinez mai slabut (MediaTek) => MTK6575 single core (1 core bazat pe ARM Cortex A9). In mod sigur procesoarele similare (bazate pe Cortex A9) de la Qualcomm, Texas Instruments, nVidia, Samsung si altii ar fi mers trasnet.
Deci de-aia ziceam ... daca optiunea ar ramane Freelander sau alta chinezarie si se vrea mai mult decat am vrut eu ... atunci trebuie privit catre cea dual-core, care are tot MediaTek bazat pe Cortex A9 dar cu doua nuclee (slabute, dar doua) => MTK6577.
Nu stiu cum gestioneaza Android-ul nucleele, dar exista sansa ca unul sa tina sistemul de operare si toata conectivitatea, perifericere etc. iar celalalt sa fie la dispozitia aplicatiilor non Android, deci un eventual player de filme care nu stie multi-core macar are un nucleu intreg la indemana  :D (ipotetic deci ... ca nu stiu exact cum functioneaza).

Deci la tabletele/telefoanele astea care apar "in filme" cu procesoare mirobolante, ram-uri devastatoare s.a.m.d. trebuie vazut si de unde vin componentele "in viata reala"  :D Evident, pentru un Samsung, Apple, Sony s.a.m.d nu se pune problema (dar si pretul e mai mare), dar pentru cele de low cost o privire mai atenta poate face diferenta intre 100 si ceva de dolari dati FOARTE bine sau ... doar dati  :)

Intrucat vad ca @ASZ tot nu s-a hotarat ... mai are sens urarea "good luck !!". Sper s-o gasesti pe cea care ti se potriveste cel mai bine  :)
« Ultima Modificare: 08.Apr.2013, 05:47:24 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ASZ

« Răspuns #126 : 09.Apr.2013, 04:33:19 p.m. »
Mersic .. analizez inca ... studiez ... citesc .. ma documentez .. si apoi mai stau oleaca :)

Offline Leutz

« Răspuns #127 : 22.Apr.2013, 04:36:46 p.m. »
M-am uitat acum mai atent si player-ul care a venit preincarcat pe tableta este chiar MX. M-am uitat si pe la setari, dar oricum as face tot la fel merge. Imi mentin deci parerea ca procesorul este slab si in privinta filmelor un film de comlexitate mediocra-medie fiind tot ce poate sa duca ...
... pentru cele de low cost o privire mai atenta poate face diferenta intre 100 si ceva de dolari dati FOARTE bine sau ... doar dati  :)

Ma simt dator sa vin cu ceva corectii, intrucat am "introdus" lumea in eroare  :happy:. Azi m-a anuntat tableta ca a aparut un update la player-ul MX. I-am dat sa instaleze update-ul fara prea mari sperante, doar ca sa fie ...

Cand colo, surpriza, acum merg filmele trasnet  :prty:. Practic era singura chestie care tragea tableta in jos. Acum stiu ca am dat 100 si ceva de dolari FOARTE bine  >:)

Offline shpeedy

« Răspuns #128 : 22.Apr.2013, 04:59:27 p.m. »
Da' pan-acu' n-avusesi notificari de update-uri ?!?! Ca in ultima luna sa tot fi fost vreo trei update-uri la MX Player.... :-/
« Ultima Modificare: 22.Apr.2013, 05:21:01 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #129 : 23.Apr.2013, 03:41:31 a.m. »
Nu m-a anuntat decat acum. Posibil ca celelalte update-uri sa nu fi fost pentru versiunea asta.

Am vazut ca sunt o gramada de chestii cu si despre MX in "magazinul" Google;Am remarcat ca sunt cateva versiuni ale softului (player-ul in snie) si multiple versiuni de codec-uri. Codecurile am vazut ca in general poarta denumiri care fac referire la ceea ce par a fi tipuri de nuclee de procesare ARM, deci ma gandesc ca sunt optimizate pe tipurile de procesor existente (asta ar fi de asteptat, avand in vedere ca MX-ul se lauda cu decodare hardware).
Poate din cauza asta tabletosenia mea a vazut doar update-ul care i s-a potrivit, din cele existente. N-am avut curiozitatea sa vad ce instaleaza ... am dat enter ca primarul  :D.