Autor Subiect: Anvelope si Jante - Suzuki Wagon R  (Citit de 9935 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline B100UKA

Anvelope si Jante - Suzuki Wagon R
« : 11.Apr.2011, 09:25:00 a.m. »

Avand in vedere ca numarul de membri posesori de Wagon R, a crescut (6 ...deja e un progres) mi-am permis sa deschid un nou topic pe tema anvelopelor si jantelor ce se doresc sau care ar trebui folosite.

A montat cineva anvelope mai late pe Wagon R? Am cautat pe net poze dar ceva interesant nu am gasit!
am intalnit multe comentarii pe aceasta tema pe forumul Opel la sectiunea Agila. Parerile sunt impartite, majoritatea posesorilor au dorit o imbunatatire optica iar altii s-au gandit la stabilitate. Neajunsurile nu au intarziat si aici dau exemple, cum ar fi :
-ating cauciucurile in contraaripi la curbe sau cand sunt mai mult de doua persoane in masina;
-consumul de combustibil creste;
-totodata apar probleme de uzura excesiva la rulmenti si sistemul de directie;

Personal nu cred ca merita, am avut aceiasi problema insa pana la urma am renuntat, am realizat ca de fapt este un moft si culmea nu unul ieftin. In afara de faptul ca masina arata mai bine (cat se poate pt un Wagon R) restul sunt doar probleme care te fac sa-ti para rau.
m-am rezumat la 155/65/ 14 cu jante de tabla  - Iarna si 165/60/14 cu jante de aliaj - Vara (originale de pe un Opel Agila, pe dimensiunea asta nu se gasesc after market iar la reprezentante costa !!!)
Suzuki SX4 1,6 GS 4W 2008 - Sunlight Copper
Suzuki Wagon R+ 1,3 2003 - Special Edition
 武士の伝説の息子

Offline Jonah

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: Anvelope si Jante - Suzuki Wagon R
« Răspuns #1 : 11.Apr.2011, 01:14:04 p.m. »
eu am ales o combinatie intre cele doua ,adica 165/ 65 si nu am absolut nici o problema ! pe altele mai late zau ca nu as merge  :">.am pus pentru cateva saptamani ,acum 3 ani ,175/65 (mocaciune de la cineva ) si am regretat .
« Ultima Modificare: 11.Apr.2011, 01:17:53 p.m. de Jonah »

Offline suzzy

« Răspuns #2 : 11.Apr.2011, 11:51:45 p.m. »
Pai dezvolta care a fost regretul sa nu gresim si noi.  Ideea e asa - am avut Tico, unde era nebunie sa gasesti jante de aliaj sa se potriveasca si la fel zicea lumea o sa consume mai mult etc Am facut rost de niste Borbet-uri + pneuri Yokohama sh - nu am gasit altceva la dimensiunile necesare si inafara ca mergea directia mai greu (nu exista servo) nu am simtit nici consum f mare nici scaderea performantelor.   Stabilitate cam greu la o masina f inalta insa pentru aspect as face pasul.
  • Ignis, WagonR
Cel mai bun tuning este functionarea impecabila a masinii!

Offline suzzy

« Răspuns #3 : 13.Apr.2011, 10:01:20 p.m. »
Vad ca e slaba activitatea pe aici, intre timp studiez niste jante de 15 inch si cauciucurile aferente. M-am uitat la Opel pe forum si nu am gasit la discutia despre "Jante Agila" vreun feedback negativ vis a vis de marime. Poate nu am citit atent eu...
  • Ignis, WagonR

Offline B100UKA

« Răspuns #4 : 18.Apr.2011, 09:05:43 a.m. »
sincer nu imi mai amintesc exact unde, dar o sa caut si iti dau un link, cred ca este o sectiune special dedicata Agila, tuning, cauciucuri...etc, sunt insa foarte sigur ca am gasit ceva.
Daca vrei o parere personala, rezuma-te la ce recomanda producatorul. In afara de acele mici neajunsuri mentionate, oricand vei avea vre-un incident cat de mic, orice asigurator se va lua de acest aspect, iar daca va trebui sa se gaseasca un vinovat, cauciucurile si jantele neomologate trag greu in balanta.
Daca te hotarasti si le pui sa ne atasezi fotografii, cine stie ... ;)
Suzuki SX4 1,6 GS 4W 2008 - Sunlight Copper
Suzuki Wagon R+ 1,3 2003 - Special Edition
 武士の伝説の息子

Offline suzzy

« Răspuns #5 : 25.Apr.2011, 11:40:24 a.m. »
Am ales pana la urma niste jante Speedline Corse 2118 si pneuri 195 45 R15. Se lucreaza la finisarea rotilor sa arate ca noi si la confectionarea inelelor de centrare necesare pentru Suzuki. Astept sa treaca zilele de sarbatoare si in masura timpului continui proiectul.
  • Ignis, WagonR

Offline Jonah

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #6 : 25.Apr.2011, 08:45:07 p.m. »
uau !!! sa ne pui niste poze sa vedem cum arata si cam care e distanta pana la aripa  :P

Offline suzzy

« Răspuns #7 : 25.Apr.2011, 11:21:02 p.m. »
Distanta pana la aripa nu a scazut, diametrul total este cam acelasi (asta a fost si ideea), latimea este mai spectaculoasa.  O sa vina si pozele cu ele montate pe masina in curand. Mai e un pic de lucru.

Uploaded with ImageShack.us
  • Ignis, WagonR

Offline suzzy

« Răspuns #8 : 06.Mai.2011, 09:27:08 a.m. »
Masina a fost definitivata. Am facut probe de drum si totul este ok. Asa cum am banuit stabilitatea s-a imbunatatit simtitor. Pentru ca traim intr-o tara minunata rotile au primit si un antifurt McGard cu amprenta unica.
http://img718.imageshack.us/img718/2073/imgp0300e.jpg
http://img835.imageshack.us/img835/6196/imgp0312i.jpg
  • Ignis, WagonR

Offline danker

« Răspuns #9 : 06.Mai.2011, 11:45:09 a.m. »
-Frumos...  :clap: sa te poarte peste tot si daca se poate sa nu le indoi prin gropile patriei!  imi place modelul asta. in ce a constat operatiunea de finisare ca sa arate asa?
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !