Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376734 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gusti

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Consum combustibil
« Răspuns #880 : 31.Aug.2010, 09:30:40 a.m. »
Bucuresti-Arad-Budapesta-Gyor-Viena si retur, aproximativ 2650 Km, viteze legale peste tot, 50-90-130, AC 70% din parcurs, consum mediu la pompa 6,9 l. Mi se pare cam mult dar masina este noua, a facut 5000 Km la acest drum  :->

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #881 : 31.Aug.2010, 09:34:34 a.m. »
Bine ai venit, gusti. !

Masinuta asta nu e una economa, dar cu timpul se lasa consumul. Chiar mare nu mi se pare consumul tau, avand in vedere ca ai mers mult si pe autostrada. :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #882 : 31.Aug.2010, 09:51:02 a.m. »
...50-90-130, AC 70% din parcurs, consum mediu la pompa 6,9 l. Mi se pare cam mult ...
Motor maricel, viteza, comfort, putere fara ceva consum, nu se poate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #883 : 31.Aug.2010, 01:51:52 p.m. »
Mesajul subliminal în postarea mea anterioară pe acest topic era eminamente pozitiv : în ciuda constrângerilor bugetare (generate de competenţa unanim recunoscută a guvernului DobiBoc) serviciile noastre de spionaj au cel puţin 2 agenţi ! Unul dintre aceştia încă nu a fost identificat !!! Structuri specializate au interceptat statele de plată şi fluturaşii de salariu de la "firmele" de profil dar surpriză...Agentul este şi bugetar model astfel încât a renunţat la salariu încă de la începutul carierei (acesta fiind oricum mai mic decât cel al femeii de serviciu de la Navrom) !
Pentru a reveni la topic, fac mărturisiri complete şi fulminante despre CONSUMURILE de combustibil ale maşinii mele :
După montarea instalaţiei GPL şi resetarea consumului mediu, am parcurs 320 km, calculatorul de bord (îşi face treaba ca şi cum ai merge pe benzină) indica 7,0 l/km, în rezervorul GPL au intrat 28 litri de gaz şi mai era loc, pompa nu declanşa singură (presiune sub standard) iar indicatorul de nivel din bord avea doar 3 leduri aprinse din 4.
Deci cca 9 l GPL faţă de 7 l benzină, nu e tocmai ce am sperat. :-S
Acest plin nu este tocmai concludent, următorul îl voi monitoriza cu speranţă în suflet şi în conturi (toate afişează valori negative, lovi-i-ar norocul şi stabili-s-ar toată şleahta în emisfera sudică) revenind cu informaţii.
Maşina se comportă f. bine, trage ca şi cum ar fi alimentată cu benzină bună, până în 2018 amortizez costul instalaţiei !

"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #884 : 31.Aug.2010, 03:31:41 p.m. »
.... până în 2018 amortizez costul instalaţiei !

tot e bine si asa...   :-))

Offline Laurentiu

« Răspuns #885 : 31.Aug.2010, 07:24:58 p.m. »
După montarea instalaţiei GPL şi resetarea consumului mediu, am parcurs 320 km, calculatorul de bord (îşi face treaba ca şi cum ai merge pe benzină) indica 7,0 l/km...
Sa nu crezi ca iti va scade consumul de combustibil. Acesta va ramine acelasi ca si pe benzina sau chiar ceva mai maricel. Cel ce va scadea va fi "pretul/L" al combustibilului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #886 : 31.Aug.2010, 09:17:02 p.m. »
Pai pretul/L e oricum mai scazut. Ce-l intereseaza pe el e "pretul/km" (eventual luind in calcul si investitia initiala in instalatie).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Batranul

« Răspuns #887 : 31.Aug.2010, 10:08:39 p.m. »
până în 2018 amortizez costul instalaţiei !

daca vrei sa amortizezi costul pana in 2014 iti poti dubla parcursul anual in kilometri
asta asa..sa te simti mai bine ca ai amortizat instalatia mai devreme  ;)

hai, noi sa fim sanatosi si sa te fac o liniuta cu ignisul meu  :D

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #888 : 31.Aug.2010, 11:43:48 p.m. »
...
Acest plin nu este tocmai concludent, următorul îl voi monitoriza cu speranţă în suflet şi în conturi (toate afişează valori negative, lovi-i-ar norocul şi stabili-s-ar toată şleahta în emisfera sudică) revenind cu informaţii.
Maşina se comportă f. bine, trage ca şi cum ar fi alimentată cu benzină bună, până în 2018 amortizez costul instalaţiei !

Consumul o sa mai scada cu 0,5 l.O sa fie mai mic decat la mine unde sistemul meu 4x4 permanent papa mai mult.Pe site-ul Daihatsu din Italia ei dau un consum de ~7% pe benzina si de !0% GPL.Eu am reusit sa scot la un mers normal/linistit Patarlagele-Bucuresti o medie de 8,9.Este poza in jurnalul de bord ,parca.Acum pot spune ca si la mine intra mai mult cu 2 litri de  gaz decat la inceput.Pe Terios cheltuiala cu instalatia se amortizeaza in max 12000 km dupa calculele facute de un alt prieten cu Terios(si cu GPL :D).
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #889 : 01.Sep.2010, 03:38:33 p.m. »

Ai rabdare sa arzi doua rezervoare de preferat in conditii mai variate de drum (urban + extra-urban). In intervalul asta ar trebui sa se calibreze harta de injectie pe gaz (presupun ca ti-ai luat una secventiala).
 Oricum consumul pe GPL e mai mare decit ala pe benzina, dar pretul GPL-ul e aproximativ la jumatate.
 In cazul tau, eu anticipez un 8 la suta la acelasi stil de condus.
Suzuki Jimny 1.3i 2004