Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376738 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Consum combustibil
« Răspuns #2010 : 11.Iun.2013, 11:48:13 a.m. »
Impaca-te cu consumul atunci daca ai impresia ca te luam la misto. :popa:
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristidav

« Răspuns #2011 : 11.Iun.2013, 12:04:59 p.m. »
"Misto" nu facea referire la tine, cel care mi-ai dat posibile cauze  :good:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

« Răspuns #2012 : 11.Iun.2013, 12:28:19 p.m. »
 >:D< Nah, am crezut ca de mine zici. Presiunea in anvelope influenteaza mult consumul, daca uit si plec cu 1.8  (cat tin in oras) pe autostrada (unde merg cu 2.3) la 100-110km/h consuma cu 1L/100km mai mult.

Desi nu stiu cum ti s-ar fi dezumflat rotile la revizie :)

Vreo verificare cu diagnoza ti-au dat, sau poate au scos borna de la baterie cand lucrau la masina? Verifica traseul admisiei, vezi sa nu fie ceva evident in neregula, vreo sectiune lipsa, sau ceva desprins/deconectat.

Daca trage aer de unde n-ar trebui si e fierbinte, iti creste consumul. Eu mi-am scos singur priza de are rece intr-o iarna sa fac economie (speram ca aerul cald sa imi scada consumul), ziceai ca am bagat zeama de varza in rezervor asa prost mergea smartul. Unei prietene au uitat sa-i mai puna priza de aer la o revizie, si i-a crescut consumul fantastic, lipsa putere la turatie mare + zgomot de darth vader cand ii dadea sprituri.

Daca totusi e de la consumabile pune in balanta diferenta de consum si vezi daca nu renteaza sa-i mai faci un schimb de ulei/filtre. Filtrul de aer vechi il mai ai sa-i faci o proba?
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristidav

« Răspuns #2013 : 11.Iun.2013, 01:06:38 p.m. »
Filtrul de aer vechi e inca pe masina. A zis ca mai merge, tinand cont ca am 5000 de km. Desi zicea mecanicul sef ca in toamna cel tarziu trebuie schimbat. Sa fie aici buba ?
Din pacate, la restul nu ma pricep...

Dar nu prezinta lipsa de putere, zgomot dubios, etc.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

« Răspuns #2014 : 11.Iun.2013, 02:15:53 p.m. »
Pai daca e tot ala nu are cum sa-ti creasca brusc consumul de la el.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #2015 : 11.Iun.2013, 03:18:50 p.m. »
Cum afecteaza consumul rarefierea aerului?
Am gasit pe undeva scris ca puterea unui motor scade cu 10% cu fiecare 1000 m altitudine deasupra nivelului marii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #2016 : 11.Iun.2013, 03:41:30 p.m. »
Pai cu atat scade si presiunea la 1000m e ~90% din cea de la nivelul marii. Si evident scade si eficienta volumetrica a motorului si puterea maxima.

Dar in ce fel afecteaza asta consumul, ca are si parti bune (pierderi de pompare mai mici, inainteaza mai usor prin aer masina) si parti rele (umplere deficitara a cilindrilor, cuplu si putere reduse)?
  • SX4 1.5
Alex

Offline MOTANUL

« Răspuns #2017 : 11.Iun.2013, 03:51:45 p.m. »
Are cineva 2wd sa ne spuna daca a observat diferente notabile de consum fata de cei cu 4wd? Intreb, fiindca am inteles de pe forumul american, ca pt modelul 4wd rotile din spate invart diferentialul, indiferent de pozitia butonului 2wd/auto/lock .

Si daca nu invart cari dupa tine 100-200 kg in plus. deci consum mai mare ai oricum la 4wd.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline Drumetul eclectic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #2018 : 11.Iun.2013, 05:20:13 p.m. »
Dar in ce fel afecteaza asta consumul, ca are si parti bune (pierderi de pompare mai mici, inainteaza mai usor prin aer masina) si parti rele (umplere deficitara a cilindrilor, cuplu si putere reduse)?

Eu unul m-aș gândi că, la o concentrație mai redusă de oxigen, motorul funcționează un pic supra-alimentat, „cu șocul tras”, deci consum mai mare, totuși 5 sau 10% încoace sau încolo la concentrația de oxigen în amestecul combustibil nu cred că înseamnă foarte mult. În definitiv, „drumuri de munte” nu înseamnă neapărat Tranfăgărășan, poate să însemne și Dealul Negru, unde altitudinea nu cred că trece de 500 de metri.

Offline Laurentiu

« Răspuns #2019 : 11.Iun.2013, 08:35:53 p.m. »
Pai cu atat scade si presiunea la 1000m e ~90% din cea de la nivelul marii. Si evident scade si eficienta volumetrica a motorului si puterea maxima.
Scazind puterea, vei apasa mai tare pe pedala de acceleratie si in felul asta creste consumul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!