Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376763 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stropinel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
Re: Consum combustibil
« Răspuns #990 : 03.Dec.2010, 07:20:24 a.m. »
Multumesc de urari. Intr-adevar, benzina i-au pus in rezervor cat sa o pot lua de acolo, dar eu am mers direct acasa intrucat am un OMV la 2 pasi, trebuie doar sa trec strada. Cat despre varianta de echipare a masinii, sunt uimit. Cum sa nu fie asta cea mai ieftina? E drept ca informatiile le am de la dealer, care e posibil sa aiba interesul lui lui, dar.. mai putin echipata sau cu motor mai mic nu stiu cum ar veni. Cauciucuri urmeaza sa ii pun rapid, desi ma doare sufletul la preturile pe care le-am gasit prin oras (540 lei/bucata). Nu de alta, dar se apropie nu doar sarbatorile, ci si ziua mea care coincide cu aniversarea primului an de casnicie :dknw:
De ce are veverita coada la spate? Pentru ca in fata sta ea...

Offline adrian_r5

« Răspuns #991 : 03.Dec.2010, 07:48:07 a.m. »
Cauciucuri urmeaza sa ii pun rapid, desi ma doare sufletul la preturile pe care le-am gasit prin oras (540 lei/bucata).
Wtf ... doar cauciucu' 540 lei sau cu janta cu tot ... nu de alta, da' saptamina trecuta la un dealer mi-a cerut 100 oiro + tva pe janta tabla echipata cu cauciuc  >:D<

Cat despre varianta de echipare a masinii, sunt uimit. Cum sa nu fie asta cea mai ieftina?
La noi s-a mai comercializat si varianta GC AC ... fara geamuri electrice, fara CD player ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Aikidoka

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #992 : 03.Dec.2010, 10:59:18 a.m. »
si cu burta plina si cu slana 'n pod nu se poate...   ai gresit cand ai ales masina si motorizarea   :)

poate ca masina ta e noua si cu timpul va mai scadea consumul, dar pentru autostrada daca incerci sa mergi constanta pe ceas la 130 e ok, nu e mare dar nici mic consumul...  daca pe drumuri nationale " incerc cat posibil sa trec de 120 kmh" atunci cu siguranta nu vei avea un consum redus.

:) Asa-i, poate cer prea mult de la ea, eu avem impresia ca astfel de masini pot merge lejer in 140 - 150 Kmh, fara consum prea mare. Dar impresia este gresita. Oricum imi place ca la 120 Kmh e vioaie, viteza crescand greu dupa ce treci de 140 Kmh.
Masinuta are deja 29.000 Km la bord, si intr-adevar ma asteptam la o scadere a consumului, dar in situatia mea a ramas la fel ca la inceput.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #993 : 03.Dec.2010, 11:58:44 a.m. »
Depinde in totalitate de stilul de mers!
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Batranul

« Răspuns #994 : 03.Dec.2010, 03:39:41 p.m. »
Nu neaparat stilul de condus.

Functie de coeficientul de aerodinamicitate a masinii, de la o anume viteza (uzual pe la 120 km/h) rezistenta aerului nu mai creste liniar cu viteza ci mult mai abrupt. Asadar la viteze mai mari masina tre sa impinga un aer mai greu de 'dat deoparte' prin urmare consuma mai mult.

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline BXXENL

« Răspuns #995 : 03.Dec.2010, 03:50:54 p.m. »
La dublarea vitezei, frecarea cu aerul creste de 4 ori. Deci la 140 inaintezi prin aer de 4 ori mai greu decat la 70.

Conducand eco, poti sa mai reduci consumul (in mare nu folosesti frana) dar daca masina e o caramida, adio consum mic la viteza.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Stropinel

• Newbie
  • *
« Răspuns #996 : 03.Dec.2010, 10:44:45 p.m. »
La venerabila varsta de o zi si 150 km fetita mea are un AVG de 6.7l/100km.

Offline Stropinel

• Newbie
  • *
« Răspuns #997 : 04.Dec.2010, 06:08:42 p.m. »
Deci, a mai trrecut o zi, i-am pus cauciucuri de iarna si am mai facut vreo 150 km in conditii mixte de drum (portiuni uscate sau ude, portiuni cu polei, portiuni cu zapada). Consumul cred ca e ok, masina fiind inca departe de a avea rodajul facut

Dupa cum se vede, 302 km, un consum mediu de 6.3 L/100km. Sunt multumit.
« Ultima Modificare: 04.Dec.2010, 06:10:20 p.m. de Stropinel »

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #998 : 04.Dec.2010, 10:11:11 p.m. »
La masinile Suzuki nu se face rodaj. El este facut direct in fabrica! Asa ca "pedal to the metal"  :yeah:
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #999 : 05.Dec.2010, 09:24:44 a.m. »
Ei, parca zice in manual ca in primii 900 si ceva de km sa fim mai precauti cu motorul...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice