Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376630 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
Re: Consum combustibil
« Răspuns #680 : 02.Apr.2010, 09:03:49 a.m. »
Cred ca cel mai bine ar fi sa mergem cum mergem zi de zi.Adica nu super incet ca sa scoti consum cat mai bun.
Cred ca ideea testului e sa aflam consumul in conditii REALE de trafic (nu ce dau producatorii).Deci dupa mine timpul nu o sa conteze.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #681 : 02.Apr.2010, 09:09:00 a.m. »
Eu vroiam sa aflu daca se merge compact, unul dupa celalalt, sau fiecare merge cum merge el de obicei. Se stie ca unii merg mai repede decat altii. :)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #682 : 02.Apr.2010, 09:54:40 a.m. »
Pai mergem cu totii,in coloana,cat s-o putea.Asa dam toti de acelasi trafic.Ca daca fiecare o ia pe unde stie,poate unu sta in coada iar altul prinde liber..si nu mai poti sa compari..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #683 : 02.Apr.2010, 10:11:42 a.m. »
Traseul e acelasi pentru fiecare, asta e clar.
Dar stilul de condus difera de la sofer la sofer. Unii sunt mai grabiti si jongleaza printre benzi, altii nu. Unii cand vad ca s-a facut galben accelereaza sa treaca de intersectie, altii nu. Unii demareaza mai tare cand se face verde si franeaza pe ultimii metrii inainte de semafor, altii nu.

Propunerea suna asa: "Caut posesor de SX4 pentru test comparativ consum."  Comparam cat consuma masinile in maniera asemanatoare de condus, adica mergem in coloana si cum merge primul merg si ceilalti, sau comparam cat consuma masinile in functie de stilul de condus al fiecarui sofer in parte?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #684 : 02.Apr.2010, 10:15:55 a.m. »
Pai cel mai corect ar fi ca toti sa incerce sa mearga la fel,nu?Cat o fi posibil,pt ca,la fel cum ai zis si tu,fiecare are probabil un alt stil de condus.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #685 : 02.Apr.2010, 12:09:33 p.m. »
... sau comparam cat consuma masinile in functie de stilul de condus al fiecarui sofer in parte?
Cam asta s-ar naste in urma testului.
Pe aceeasi portiune, unii pot merge in treapta a 3-a de viteza cu motorul turat iar altii pot merge cu a 4-a sau chiar a 5-a cu motor subturat.
Test irelevant dupa parerea mea.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Nick666

« Răspuns #686 : 04.Apr.2010, 08:27:11 a.m. »
3700 km facuti, aprox 2700km in oras Oradea, a/c oprit majoritatea timpului, 7.7% conform CB .
6000 km, aproape exclusiv in oras facuti restul, 8.1% ...a venit frigul si am cam si calcat-o. Ma si mir ca nu a consumat mai mult in conditiile astea.
« Ultima Modificare: 04.Apr.2010, 08:29:06 a.m. de Nick666 »
1.5 GLX AC 2009

Offline totto

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #687 : 08.Apr.2010, 09:06:52 p.m. »
am7500 km cu sx4,1.6 benzina si consumul este de 12% in oras si 10% in afara. precizez ca circul in modul 2x4 si schimb vitezele la 3500 rm. este inacceptabil !

Offline hugbear

« Răspuns #688 : 08.Apr.2010, 09:18:23 p.m. »
Bine ai venit!

Depinde si cum o conduci. La kilometrii tai si mie-mi arata cam la fel, acum (la dublu km) a cazut pe la 8 afara si vreo 10 in oras. Tot mult, dar mai usor de "digerat". Da' nu-ti ascund ca am talpa cam grea, si nu vad semaforul decat de foarte aproape :).

A, inca ceva, de cand am luat-o am mers doar iAWD (exceptie iarna asta, cand s-a impus de suficiente ori Lock)

P.S. Daca nu te deranjeaza, trece-ti te rog locatia la profil, sa stim si noi pe unde ne mai inmultim ;)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline kettler

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • sx4!
« Răspuns #689 : 08.Apr.2010, 09:50:42 p.m. »
salutare, cu aceasta problema ma duc maine la service :P + altele .... o sa postez maine rezultatul.